Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
31-08-2020, 17:22:04

Dorka, już szukam w większym promieniu - Gorzów Wlkp. lub Poznań, muszę dopytać o neurochirurgów.
Póki co trzymam za Was kciuki i będę miała pełno pytań jak się zoperujecie dziewczyny! :)
Forumowiczka
31-08-2020, 18:23:09

Dorka ciekawe jak to teraz będzie wyglądać, właśnie wyczytałam że w Mielcu w szpitalu jest ognisko koronawirusa oby Ci nie odwołali operacji
Forumowiczka
31-08-2020, 19:06:01

Daagula, jest w tej chwili zamkniety oddział Neurologii bo tam wykryto wirusa. Jakiś pacjent przyszedł z wirusem. Na szczęście to jest zupełnie inny budynek, oczywiscie szpital to duży kompleks ale neurochirurgii znajduje się w zupełnie innej części szpitala. Też śledze na bieżąco informacje. Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok
Forumowiczka
31-08-2020, 19:09:40

Doktorek mówił mi, że u nich na oddziele jest duży rygor przyjęć pacjentów. Każdy musi mieć ujemny test na koronowirusa, a Ci na cito, są oddzieleni od reszty pacjentów i szybko mają robione wymazy
Forumowiczka
31-08-2020, 19:23:42

Kasiu, coś mi sie obiło o uszy o dobrym ośrodku w Poznaniu i to tu na forum, jak przeglądałam wpisy dużo w stecz. Najlepiej poczytaj dokladnie opinie pacjentów na temat tamtejszych neurochirurgow, tak jest najlepiej. 8
Forumowicz
01-09-2020, 09:41:20

Dorka1616 2020-08-31 13:14:09
Kawo, czyli wygląda na to, że może nie będzie tak źle z tą jazdą autkiem. Pewno odpuszczę sobie dłuższe jazdy, ale na miejscu będę próbować się poruszać.
Nie będzie źle. Po prostu żyj jakby nigdy nic z tą różnicą, że miej na uwadze kręgosłup .
Ja dłuższe trasy, takie 500 km i więcej (już pisałem) odpuściłem sobie. Małżonka nie jest kierowcą i w razie problemu to jak wrócić/ dojechać. ? Unikam niepotrzebnych problemów.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowiczka
01-09-2020, 11:38:10

Kawo, i tej wersji mam zamiar się trzymać ja na szczęście mam drugiego kierowce, ale mąż też w październiku idzie do Mielca na zabieg(ma uszkodzony nerw łokciowy) Dlatego chciałam sie dowiedzieć od Ciebie jak to było z jazdą autem
Forumowicz
01-09-2020, 12:24:34

Dorka1616 2020-09-01 13:38:10
... ja na szczęście mam drugiego kierowce,...
Jak jakbym tak chciał.
Wyobraź sobie moje "męki". W tym roku i roku ubiegłym nie pojechałem na wczasy. Zawsze, od ponad 20 lat, co roku jeździłem do Chorwacji. Tam lubię. W tym roku już miałem mocną chęć ale brakowało zmiennika kierowcy. Szukałem ale chętnego brakło.
Nie rozpaczam ... oby tylko takie zmartwienia człowiek miał.
Forumowiczka
01-09-2020, 13:51:38

Kawo, u mnie właśnie odwrotnie, długie trasy to ja, mąż tak bardziej jako pasażer on woli teren, prawdziwy leśnik My natomiast, polskie góry. Ale wiem jaki to ból, trzeci sezon bez wędrówek i nie ma się dlugooo na to aby to zmienić. Pewno swoje już przeszłam po górach. Została mi tylko pobliska Tarnica, ale może kiedyś za 10 lat, jako już babeczka 60-letnia, dam radę Wiara czyni cuda
Forumowicz
01-09-2020, 16:11:15

Dorka1616 2020-09-01 15:51:38
Została mi tylko pobliska Tarnica,
Toś Ty Podkarpacka dziewczyna. ...... a u Lutka Ty była.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
Reklama: