Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
23-11-2011, 18:03:19

... i zaniedbaniem !
A to co na M -to przecież Miłość bliźniego... i tu biskup nie pomyślał obsztorcowując Cię
Pozdrawiam aT
gość
23-11-2011, 18:21:40

Jego eminencja ks Biskup ma M-jak miłośc na myśli ale moje uznał za grzeszne
Pozdrówki
Początkująca
23-11-2011, 22:32:29

Chcicałam wszystkich serdecznie powitam i dołączyć do zaszczytnego grona "szyjek" (jak zwykliście się nazywać;)
1 grudnia idę się podrasować i będę miała implant (c6 c7): pękniety pierścieć 9...się już wylało, no i oczywiście ucisk na rdzeń jest.
Rwa barkowa (jędza jedna!!) już puściła.
Poczytałam już sobie rady, ale ...tak boje się i nerw rośnie.
Czy ktoś z Was był operowany w Mediqu w Legionowie? Może jakieś "zlote rady" związane z pobytem w tej placówce?
Pozdrawiam Was
gość
24-11-2011, 08:55:47

Prywatnie w mediqu w legionowie u dr wilka? A jaki implant Ci zaproponował? Ja się tam leczyłam i w finale i tak musiałam szukać innego neurochirurga (Andrychowski) więc proponuję jeszcze raz się zastanowić jeśli finansujesz sama ta operację.
Forumowicz
24-11-2011, 09:01:39

A jest tam neurochirurgia bo w ofercie nie widać .
Forumowiczka
24-11-2011, 09:19:06

Witaj Imlancie:)
Troszkę ogólnikowych informacji na temat Mediq znajdziesz tu
http://www.***/arkadiusz-wilk/neurochirurg/warszawa
Nie mam osobistych doświadczeń z tą kliniką(byłam operowana na Szaserów) natomist byłam pacjentką dr. Wilka.
I teraz pytanie do Gościa przedmówcy-może trochę konkretów na czym polegał błąd leczniczy/diagnostyczny dr. Wilka? Przy tak wyrażonej opinii wygląda to na chęć dokopania.
Implancie, dr. Wilk jest w czołówce neurochirurgów operujących z sukcesm dyskopatię szyjną wiec nie trać zaufania.
Trzymaj się dzielnie przez te kilka dni oczekiwania.Trafiasz w bezpieczne ręce.
Pozdrawiam Z.
Forumowiczka
24-11-2011, 09:21:06

Link nie wkelił się w całości.To portal Zany Lekarz .
Z.
Początkująca
24-11-2011, 09:35:46

Bede operowana przez dr Wilka, tylko nie prywatnie a ramach funduszu (a zresztą jakie to ma znaczenie, ważne by poszło ok!).
Co do lekarza - zebrałam już opinie, faktycznie go chwalą. Będę miala wstawiony case taki zwykły, nie ruchomy. Teraz to pozostało mi tylko odliczać, nie będę zmieniać decyzji co do operatora, decyzja zapadła;)
gość
24-11-2011, 09:37:58

Witam i dziekuje za wasze rady.Tak sobie mysle ze macie racje ze moge pojsc do lekarza rodzinego po skierowanie do neurochirurga moze mi wypisze zobaczymy co z tego wyniknie.Chociasz bylam u neurologa ktory tak sie wystraszyl ze wyslal mnie w trybie pilnym do neuroortopedy ktory mnie laskawie przyja w szpitalu obejrzal dokladnie plytke z MRI na komputerze.Pozniej obrazowo mi wytlumaczyl co mi jest i wlasnie o potwierdzil ze na odcinku C5iC6 jest calkowicie pekniety pierscien wloknisty pozniej mi powiedzial ze jadro bedzie sie wylewalo ze swojego miejsca i dlatego nasilaja sie bole i objawy neurologiczne.Napisal do lekarza nie wymga opracji wymaga rehabilitacji.Co ciekawe to mnie nie badal a jak poznie przeczytalam to byl chirurg ortopeda taki sam ten co mnie przychodni leczy.Narazie niemam sil chodzic po lekarzach.Czasami mysle ze lekarze traktuja nas jak zlo konieczne ze jestesmy sami sobie winni ze mamy problemy z kregoslupe ile by pieniedzy NFZ za oszczedzil na badaniach Kiedays uslyszalam takie slowa lekarza do innej pacjetki ze rezonans powinien byc robiony raz na 10lat nie wczesniej bo jest szkodliwy na organizm drugim razem ze to badanie z wyszej polki i bardzo drogie.No to pytam sie po co ta cala technika zostala stworzona po to zeby byla dla bogatych czy zeby sluzyla chorym bezwzgledu na portfel.Pozdrawiam Ewa
Forumowicz
24-11-2011, 09:52:29

Bo w takim kraju żyjemy a NFZ ma 100 dyrektorów i każdy z nich ma po 3 sekretarki i 18 asystentek a pacjent z ewidentną kontuzją musi wznieść się na wyżyny żeby się sam złożył i w dupę pocałował
Założę się że ten lekarza skierowania i to bez kolejki swoim ziomkom załatwia od ręki.
Miałem taką sytuację z 1,5 roku temu u lekarza 1-ego kontaktu, przy okazji przeziębienia poprosiłem na badania na cukier, babcia,dziadek - cukrzyca , ojciec podwyższony poziom więc i jak mogę być obciążony.Akurat jakas akcja była i przez wejściem do gabinetu wielki plakat "sprawdzajcie cukier co tyle i tyle akcja taka i taka" a szanowna pani doktor że nie dam mi skierowania bo nie widzi potrzeby, ja jej że zna mnie , ojca i dziadków i wie ze mogę być obciązony a ona dalej NIE. To ja czy może Pani wyjść ze mną coś pani pokażę i pokazuję ten plakat , krótka dyskusja przy wielu osobach w poczekalni i pani doktor to wejdźmy wypisze.
Moja odpowiedź była "teraz to mnie w pupę pocałuj" i poszedłem . Strasznie była czerwona i zawstydzona.
ja zmieniłem lekarza a badanie zrobiłem sam za parę złotych.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: