Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
21-11-2011, 13:17:03

Dla mnie po prostu nie mieści się w głowie jak można czekać LATAMI na rehabilitację KRĘGOSŁUPA... tego już nie da się opisać cenzuralnymi słowami. Niestety takie są realia NFZ, na szczęście widać, że wiele robi się w prywatnej sferze. Niedawno byłem w ośrodku rehabilitacyjnym Nowy Dwór. Zaczęło się od badania wstępnego, żeby zdiagnozować, czy w ośrodku będą w stanie mi pomóc- szok. Później, to tydzień czekania na turnus, rehabilitacja na najwyższym poziomie. Sprzęt, kadra, obsługa... starczy tylko mieć prywatne ubezpieczenie, albo starać się o dofinansowanie z NFZ. Prywatna rehabilitacja stoi więc w Polsce na bardzo wysokim poziomie, na państwową chyba nie mamy co liczyć...
gość
22-11-2011, 12:34:40

Owoc żywota naszego je ZUS
Forumowiczka
22-11-2011, 13:45:25

tak tu cicho to się odezwę :)
Do wszystkich szyjek które wczoraj lub dzisiaj czuły się gorzej: to tylko pogoda.
Ja wczoraj wystraszyłam się co się dzieje, bo zaczęło bolec tak jak już dawno nie bolało. Uspokoiłam się, jak mój znajomy po operacji bypassów też powiedział wczoraj że go bok boli i dokończył, że pogoda się zmieni. Potem okazało się, że moja znajoma Szyjka cały wczorajszy dzień przeleżała bo też mocno bolało, moja znajoma "lędżwiówka" (też ze szpitala) również miała wczoraj nasilenie dolegliwości, a inna Szyjka, która z reguły reaguje kilkanaście godzin później ode mnie na nadchodzące fronty dzisiaj mi napisała, że ją też mocniej szarpie.
A wiec - jeżeli macie podobne odczucia to niech ten wpis podziała na was kojąco.
Mnie już dzisiaj przeszło i znów jest dosyć znośnie.
Asia
gość
22-11-2011, 17:48:45

Ja za to dzisiaj Kiiepsko się czuje ale pewno jak bym zobaczył jakąś siostrę bez habitu i tym podobnych rzeczy czuł bym sie jak podlotek Pozdrawiam ks Janusz
gość
23-11-2011, 12:28:57

Nic z tego ks. Januszu, bo wysmarowałam się maściami p/bólowymi i na habit założyłam jeszcze wełniany cieplutki serdaczek, bo coś znowu mnie bóle złapały w łopatkach i rwa od czasu do czasu szarpie w tych "jabłuszkach".
Parę dni Diclo Duo i powinno przynieść ulgę, tak myślę.
Chyba Asia ma rację, że coś lezie w pogodzie do nas, chociaż dzisiaj na dworze jest pięknie.
Ano i nagrzeszyłam, bo ponosiłam trochę w ramionach wnusia, a dźwigać mi nie wolno i teraz muszę pokutować. Ale tej przyjemności nie mogę sobie odmówić, tak chociaż troszkę... tyle radochy sprawia, że chociaż w duchu "żem" podlotek.
Pozdrawiam wszystkie Szyjki
anTosia
Forumowiczka
23-11-2011, 12:47:33

A mnie dzisiaj znów "muli". i ramię i łopatka. Patrzę za okno - całe niebo pokryte niskimi chmurami. Chyba cały Śląsk tak wygląda. Oszaleć można. Czy "starszym stażem" szyjkom potem już przechodzi ta reakcja na wilgoć czy to tak już do końca życia nerwy będą reagowały? Zdążyłam się już naładować pozytywną energią a teraz te bóle mi ją "zjadają".
Oj chyba będę nieznośna ...... dobrze że mąż dzisiaj dłużej pracuje bo krócej będzie musiał ze mną wytrzymać

Szyjki, kiedy na nadwrażliwość się uspokoi? pół roku? Rok?
Asia
gość
23-11-2011, 14:06:56

Przykro mi ale nadwrażliwość zostanie na zawsze! tak mnie pocieszył operator- wszystko co ruszane będzie reagowało zawsze na pogodę.
Janusz Ty chyba potrzebujesz tej siostrzyczki w białym fartuchu bardziej niż w habicie Tak na nas działają te szpitale- dobrze że są tam w miarę ładni i młodzi doktorkowie bo wielebnych brak! Więc Ty masz lepiej ale przydałaby się chyba szczera spowiedź!
Pozdrowienia dla całej plebanii a zwłaszcza dla gospodyni, która dzielnie wytrzymuje z takim księdzem.Na złe samopoczucie musi Ci zrobić masaż!!!!
Ja też cierpię od tej pogody.
Vika
gość
23-11-2011, 14:35:50

Siostrzyczka obojetnie jakiej profesji, byleby bez bialego i czarnego.
Znowu gosc nie podpisal sie z obawy przed represjami, czy nalezy sie spowiedz?
Forumowiczka
23-11-2011, 15:04:55

"Przykro mi ale nadwrażliwość zostanie na zawsze! tak mnie pocieszył operator- wszystko co ruszane będzie reagowało zawsze na pogodę".
dzięki Vika. Wprawdzie moja podświadomość to wiedziała ale moja świadomość to wypierała :)
trudno....
To teraz muszę prosić moją świadomość żeby to wredne "mulenie" w nerwach też wyparła :)
Pozdrawiam wszystkich tym goręcej czym bardziej wstrętna pogoda.
Asia
swoją drogą skoro Januszkowi pomogą siostrzyczki, to może też o czymś pomyśleć?
gość
23-11-2011, 16:51:43

A przykazania myślą mową i uczynkiem . już się wyspowiadałem biskup mnie obsztorcował
Pozdrawiam ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: