Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
14-12-2019, 10:33:19

Treść zablokowana przez moderatora

Forumowiczka
14-12-2019, 10:36:44

Bo operatorzy oczywiście odwalają tam mega robotę i chwała im za to... NAPRAWDĘ !!! I zaglądają do pacjentów i rano, i wieczorem na pooperacyjnej też...i w niedzielę po skończonych wszystkich operacjach też przychodzą na oddział i z każdym porozmawiają chwilkę tylko jednak to na "obczyźnie" a neurochirurgia to inna bajka
Forumowiczka
15-12-2019, 14:58:28

Szyjki moje co stosujecie na bliznę ? Normalnie jest tyle tych specyfików do wyboru, że pojęcia nie mam co kupić chętnie skorzystam z Waszych rad - jak zawsze
Forumowicz
15-12-2019, 16:04:14

Bidusia81 2019-12-15 15:58:28
Szyjki moje co stosujecie na bliznę ?
Na bliznę "żywą" srebro koloidalne ze srebrem ( w atomizerze ). Pięknie goi i odkaża
Na wygojone blizny, żele: Contractubex oraz Silaurun ( z nanokoloidem złota).
U mnie blizny nie wdać.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7
Forumowiczka
15-12-2019, 16:33:59

kawo 2019-12-15 17:04:14
Bidusia81 2019-12-15 15:58:28
Szyjki moje co stosujecie na bliznę ?
Na bliznę "żywą" srebro koloidalne ze srebrem ( w atomizerze ). Pięknie goi i odkaża
Na wygojone blizny, żele: Contractubex oraz Silaurun ( z nanokoloidem złota).
U mnie blizny nie wdać.
Czyli "żywa" pewnie u mnie jeszcze zwłaszcza dziura po drenie ale to już teraz pryskać, mimo, że to jeszcze strupki są ? Jutro idę zdjąć szwy do zabiegowego, więc jeśli już bym mogła działać to chętnie
Forumowicz
15-12-2019, 18:43:20

Bidusia81 2019-12-15 17:33:59
Czyli "żywa" pewnie u mnie jeszcze zwłaszcza dziura po drenie ale to już teraz pryskać, mimo, że to jeszcze strupki są ?
Oczywiście,że tak. Nie mocno, ale psikać taką mgiełką. Po chwili to wyparuje. Srebro odkaża więc rana nie jest narażona na zakażenie.
Na bliznę już zagojoną stosować pozostałe żele.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7
Wtajemniczona
16-12-2019, 06:33:46

Bidusia81, Kawo ma rację, zacznij już teraz pielęgnować bliznę srebrem koloidalnym, oczywiście po zdjęciu szwów.
Ja zrobiłam błąd, że zaczęłam dopiero po m-cu i mam brzydką bliznę, zgrubienia. Masuje codziennie, to może się to rozejdzie za jakiś czas.
Forumowiczka
16-12-2019, 06:49:35

AgaZielona 2019-12-16 07:33:46
Bidusia81, Kawo ma rację, zacznij już teraz pielęgnować bliznę srebrem koloidalnym, oczywiście po zdjęciu szwów.
Ja zrobiłam błąd, że zaczęłam dopiero po m-cu i mam brzydką bliznę, zgrubienia. Masuje codziennie, to może się to rozejdzie za jakiś czas.
No zamówiłam już to srebro w spreju więc na dniach zacznę psiukac
Twoja blizna też jest świeża, więc myślę że to się jeszcze da "naprawić" - tylko to trzeba systematyczności i na pewno smarowania minimum 2-3 miesiące..
Wtajemniczona
17-12-2019, 19:28:10

Witam Szyjki!
Jestem po wizycie u neurologa. Trudno mu powiedzieć, czy wrócę do pracy w połowie lutego, tak jakbym chciała. Czas pokaże.
Prawa ręka jest osłabiona, ale to może być wynik operacji. Skoro rezonans nie pokazuje patologii, reakcje pooperacyjne. Mamy je obserwować.
A poza tym w badaniu wyszły nieznane mi objawy 😱 dodatni odczyn babińskiego, ataksja, coś z układem piramidowym i obwodowym...ostatecznie skierowanie na rezonans celem wykluczenia mielopatii.
Jak nie urok to przemarsz wojsk!
Nie chce mi się wierzyć, w to co usłyszałam.
Jeszcze przed świętami takie rzeczy. Pozostaje mi tylko zarejestrować się na rezonans i spróbować nie myśleć. Teraz to już w ogóle będę kłębkiem nerwów.
Co u Was?
Forumowiczka
17-12-2019, 20:18:02

Kurcze Aga...brzmi to poważnie, ale tu nie ma co wyrokować przed zrobieniem badań !!! Musisz poczekać na rezonans i myśleć pozytywnie - skoro w MRI szyjnym jest ok to może to tylko reakcję pooperacyjne jednak...trzymam kciuki żeby tak było

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: