Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
13-12-2019, 16:36:35

Boli mnie nadal, ale jest to inny ból. Czuje, że bolą mnie kości w szyji, najgorzej przy kichaniu. I codziennie doskwiera mi to pieczenie, wręcz parzenie szyji i karku przy codziennych czynnościach. Zauważyłam, że każda ingerencja manualna, w sensie masaże, nasilają mi dolegliwości. I to jest dziwne według mnie. Coś co ma pomagać, mi szkodzi. Jeszcze niepokoi mnie cały czas moja prawa ręka, boli i dretwieje, w ogóle trzęsie mi się I często przedmioty mi wymykają. To mnie martwi bardzo, bo z bólem jakoś sobie radzę. Ale chciałabym mieć sprawną prawą rękę, jestem praworęczna. Poza tym tym bardziej mnie to niepokoi, że przed operacją stronę prawą miałam w pełni sprawną w przeciwieństwie do lewej. Może moja wizyta u neurologa wyjaśni ten stan. Np dzisiaj w nocy te drętwienia to były już nie do wytrzymania. Bardzo dziwny ten mój stan rzeczy.
Z tym neurologiem i lekami dziwna sprawa. Przecież kołnierz też rozleniwia mięśnie. Więc skoro mydocalm czy sirdalud ma pomóc rozluźnić mięśnie, to można chyba stosować, żeby tylko nie czuć bólu.
Forumowiczka
13-12-2019, 17:15:43

Dobrze że wizytę masz już niedługo z tego co pamiętam...17-go tak ? Faktycznie dziwne te drętwienia, ciekawe kiedy to przejdzie...a może to efekt odstawienia leków to trzęsienie ? W sensie skudexy ? Tak pomyślałam tylko bo to z tramadolem i na mnie akurat bardzo źle ten lek wpływa
Wtajemniczona
13-12-2019, 17:41:54

Tak 17.12. Też tak myślałam, nawet rozważałam ten mój stan przedcukrzycowy, to też może mieć wpływ. Tylko, że wtedy obie ręce powinny mieć te same objawy, a to jest tylko jedna. Bardzo to dziwne. Przecież rezonans sprzed 4 tyg wyszedł dobrze. Więc o co chodzi? Nie wiem. Na razie się nie przejmuję, ale jak wrócę do pracy, to nie może tak być.
Wtajemniczona
13-12-2019, 17:48:08

A Ty Bidusia81 jak sobie radzisz? Odpoczywasz, pewnie więcej polegujesz. Mam nadzieję, że jesteś dla siebie łaskawa. A jak Twoje dzieci zareagowały na to, że jesteś chora? Ty nosisz kołnierz to widzą. U mnie to na początku tylko widziały, jak były szwy, a potem szybko zapomniały, że muszą na mnie uważać.
Forumowiczka
13-12-2019, 19:51:37

No znów więcej siedzę niż leżę dziś ten kołnierz jest tak niewygodny, że źle mi leżeć zakleilam na noc ranę i znów mokra ta dziura po drenie w poniedziałek idę zdjąć szwy i już nie będę chyba nosiła tego opatrunku bo mi to nigdy nie przyschnie...wkurza mnie to już Wiem, że to dopiero tydzień...ale już mam dość tego kołnierza - gorąco, niewygodnie, śmierdzi normalnie już mam potówki - pielęgniarka dziś na zmianie opatrunku myślała że to uczulenie a to po prostu tak się odparza
Wtajemniczona
13-12-2019, 20:24:42

Współczuję Ci! Ja zakładałam kołnierz tylko do samochodu i już mnie wkurzał przez te kilka dni. A co dopiero w Twojej sytuacji 😱
Na forum czytałam, że dziewczyny przyklejały wkładki higieniczne od środka, może tego spróbuj?
Forumowiczka
13-12-2019, 21:01:44

Bez kitu...chyba spróbuję...bo to przecież dopiero tydzień i już mam odparzenie
Wtajemniczona
13-12-2019, 21:07:25

Bidusia81, każdy sposób jest dobry. Przecież nie możesz się tak męczyć! A jeszcze 3 tyg przed Tobą na pewno. Masakra z tym kołnierzem. Teraz się cieszę, że nie musiałam w nich chodzić.
Chociaż do dzisiaj się zastanawiam, skąd tak dwie odmienne szkoły wśród neurochirurgów...mi mój powiedział, że przy tym rodzaju implantu nie ma potrzeby. A jest napisane na wypisie, jaki masz implant? Ja mam cage PEEK disc C LFC.
Wtajemniczona
13-12-2019, 21:14:48

A z tym opatrunkiem koniecznie spytaj pielęgniarki czy lekarza. Bo faktycznie, rana powinna być sucha cały czas, nie wolno moczyć. Wiadomo prysznic, ale po osuszamy i zaklejamy. A jak Tobie wycieka z tej rany po drenie to przecież jest mokre całą noc. To jak ma się zagoić?
Zdecydowanie mi było łatwiej w tym temacie rany i braku kołnierza. Ja w ciągu dnia nie zaklejałam i mi szybko się zagoiło.
Aj biedna Ty...zamiast odpoczywać, to masz jeszcze dodatkowy stres i napięcia.
Forumowiczka
13-12-2019, 21:56:25

Dokładnie...cały czas stres
Ja mam signus rabea peek - cokolwiek to oznacza
Jutro rano odkleje ten opatrunek i zobaczę co tam jest grane - i będę wietrzyć... ewentualnie przyloze tylko lekko gaze
Szyjki Kochane powiedzcie mi jeszcze - czy to nie przeszkadza że ja non stop śpię na boku ???

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: