Kawo,
Neurolog badał mnie tym młoteczkiem 😉 np. na brzuchu bylo brak odruchów, niby palce u stóp też zareagowały inaczej (dodatni odczyn babińskiego), kazał nogi podnosić, rękoma kręcić, wiele czynności dzisiaj robiłam. Sama się zdziwiłam, że badanie odruchów neurologicznych wyszło niepomyślnie. Widziałam po tych czynnościach, że pomimo moich starań, są inne niż jak zawsze były.
Po tej operacji czuję się słabsza, dziwnie chodzę, mam lewą nogę jakby cięższą i muszę włożyć więcej wysiłku w jej podnoszenie przy chodzeniu, bolą mnie biodra, ledźwię, w nocy dretwieją mi ręce i wybudzają ze snu...Ale ja to kojarzę po prostu z ingerencją neurochirurga i myślę, że minie.
Eeg głowy też mu się nie podobało, robilam je jeszcze przed operacją, w sierpniu tego roku.
Mam osłabione mięśnie, bo nawet po operacji dalej trzymam niepewnie nóż, opuszczam przedmioty.
Zbadał i zrobił wywiad. Kazał zrobić rezonans i przyjść z wynikami. Coś mu nie pasuje.
Mi pozostaje zrobić badania, nie nakręcac się i być dobrej myśli.
Czytałam, że mielopatia piersiowa daje takie same objawy jak mielopatia szyjna. A ja po operacji zmagam się teraz z objawami prawostronnymi. Myślałam, że to od szyji, ale MR jest prawidłowy. A dla mnie to nowy objaw, bo mialam ucisk lewostronny.
Dziwne to dla mnie, czuję się źle, ale cały czas myślę, że to skutki pooperacyjne i miną.