Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
02-04-2016, 17:29:19

Początkująca
02-04-2016, 17:50:16

Cześć, a u mnie zwrot, miałam robiony nowy rezonans a ze pani sie pomyliła i zamias piersiowego zrobiła mi lędźwiowy to tym sposobem zrobili mi rezonans całego kręgosłupa, niejako w gratisie. Extra. Na pierwszym moim rezonansie miałam ucisk na lewy korzeń i modelowanie rdzenia na 3 mm. Rezonans wykonany w fazie ostrej. Po ponad dwóch miesiącach inny neuro powiedział żebym zrobiła nowy. Ok i tu niespodzianka..... Brak ucisku na rdzeń a jedynie protuzja i niewielkie "podrażnienie lewego korzenia"....... Szok! Ale pisze głownie aby przestrzec przed zła fizjoterapia i przed ludźmi którzy nie maja pojęcia o szyjnym mimo wielu certyfikatów. Otwórz jesli ktoś jest z wielkopolski albo jak ja z Poznania to niech sie wystrzega pana Marcina Podwiki. Byc moze jest dobry dla sportowców ale o kręgosłupie nie ma pojęcia. Ja za sprawa jego działań mam poważny problem z obojczykiem i nie wiem jak sie to skończy a o reszcie to nawet nie bede pisać. Maglowal mnie tak mocno....Cały czas chodzę na manualna do innego osteopaty i to mi jakos pomaga takze myśle ze warto spróbować. Pozdrawiam Wszystkich!
gość
03-04-2016, 21:24:43

Pawik , Jakub Pawłowski - Gdynia . To młody człowiek. Bylam nastawiona raczej sceptycznie a tu niespodzianka. We wtorek idę jeszcze raz . Jak na razie jest cały czas ok. 😊 chociaż i popracowałam i wczoraj 6 godzin w pociągu i jeszcze kilka na tyłku bo na szkoleniu byłam. A dzisiaj od rana w kuchni bo urodziny syna i czuję się bezobjawowo. 😃.
Nie wiem czy to zasługa osteopatii czy to WIOSNA !
W moim przypadku rehabilitanci i fizjo mówią , ze operacja za szybko i niepotrzebnie 😐. " Doktory" że dobrze bo bez ubytków nbeurologicznych się obyło.
Nie żałuję ,bo kto wie , co by było teraz bez zabiegu. 😉
Pozdrawiam , Kamila .
Kamila 18.06. 2015 - C5/C6 - Implant Synthes
gość
04-04-2016, 16:12:41

Dzięki Kamilo, życzę by to był strzał w 10, dobrze mieć kogoś takiego.
Początkujący
04-04-2016, 22:48:19

parę fotek odnośnie mojego opisu mri z poprzedniej strony :

Początkujący
05-04-2016, 20:06:02

Bubu81 - super, że się poprawiło :)
Robertos123 - nie jestem ekspertem ale mz dobrze to nie wygląda ale też nie dramatycznie - zwłaszcza jak się porówna z niektórymi zamieszczonymi m.in. w tym wątku zdjęciami. Ja bym na Twoim miejscu poszukał jakiegoś dobrego fizjoterapeuty, może osteopaty, bo wydaje mi się, że jeszcze sporo można tu zrobić a przynajmniej odwlec operację :)
Pozdrawiam!!!
Początkujący
06-04-2016, 07:24:09

krokodyl a u ciebie po tej rehabilitacji jest teraz lux?
Początkujący
06-04-2016, 07:39:03

Robertos123 - obecnie gdybym od czasu do czasu nie miał prądu przebiegającego przez rękę + leciutkie kłucie pod łopatką od czasu do czasu, zwłaszcza jak w robocie posiedzę kilka godzin przy kompie nie wiedziałbym, że coś mi dolega (ale muszę się pilnować - postawa, ćwiczenia itp.) - dlatego na jutro umówiłem się do osteopaty - może on coś wymyśli nowego, co wykracza poza rehabilitację, którą miałem do tej pory.
Pozdrawiam!
Początkujący
06-04-2016, 10:36:56

nosisz ten kołnierz co co zalecił neurochirurg? jeśli tak to jaki model? ja mam jutro wizytę u neuro...
Początkujący
06-04-2016, 10:40:46

nie, nie noszę, rehabilitant wytłumaczył mi, że całkowite zwiotczenie mięśni kręgosłupa mogłoby doprowadzić, że dopiero wtedy by mi wszystko siadło i trafiłbym na stół operacyjny... lepiej ćwiczyć i zachować ruchomość.
pozdrawiam!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: