Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
30-09-2012, 14:35:22

Piotrze, widzę że ty też nie możesz pogodzić się z brakiem aktywności i codziennym bólem. Ja również nie mogłam i postanowiłam go po postu polubić - o ile można w ogóle. Też nie sypiam całymi nocami, bywają dni że nie mogę podnieść głowy do góry, a bywają i takie że mogę iść na spacer. Głowa do góry ;)
Ja kupiłam witaminki na jesienną "depresj" i po nich czuję się lepiej psychicznie. Ból daje mi popalić przez ostatnie 3 dni tak mocno, że praktycznie nie wstaję...Jutro znów rehabilitacja, co jest okropne bo nie wiem czy przetrzymam. Jutro dzwonię też do Sobieraja. Może się zlituje nade mną :)
Miłego, jesiennego dnia Kochani...
PS: Czy miał ktos omdlenia, albo jak kto woli, utraty przytomności na kilka minut?
Forumowicz
30-09-2012, 19:19:13

pawiku to miłe dziękuję w imieniu brzydszej płci
Ewa trzymam kciuki aby Doktor Ci pomógł abys mogła z nami być częściej jak w łóżku .
Życzę wam spokojnej nocy
ks Janusz
Forumowicz
30-09-2012, 20:14:08

,Dobry wieczór-to tylko tak dla porzadku.Niewiem co ci zyczyc Ewo ale skoro jutro masz rozmowe, to mysle sobie że powinna cie przyblizyc do celu.Pozostaje ni pomodlic sie za cierpiacych by trwali.Dzieki wam to z bolem ślubu nie bralem,zle kopa bym mu dal,moze by poszedł.Dobrej nocy
gość
01-10-2012, 05:17:04

Wielebny (Januszu) proszę bardzo, cała przyjemność po mojej stronie
Dobrego, miłego dnia Wam Wszystkim
Forumowicz
01-10-2012, 17:52:05

Ewa i jak rozmowa nie trzymaj nas w niepewności.U mnie od 0430 lot do 1000 i 1100 do1900 spokojny rejs.A teraz czekam,,,Jak to Kargul a sprawiedliwość ma być po naszej stronie
gość
01-10-2012, 20:17:37

Witam was Kochani :)
Cudowny dzień Krioterapia miejscowa była boska. Po niej nie czułam bólu przy ćwiczeniach, ani pare godzin PO też nic. Dopiero teraz ból zaczyna mi dawać w kość, lecz przez cały dzień byłam jak zdrowy, aktywny człowiek. U Sobieraja mam wizytę w czwartek, więc trzymać kciuki. Byle do jutrzejszej KRIO :)
Pozdrawiam wieczorkiem :)
Forumowicz
01-10-2012, 21:00:51

Ogromnie ciesze sie z twojej wizyty.Zawsze to krok do przodu.Poza tym blizej mety gdzie stoimy i masz pewny doping.Dzieki WAM doszedłem do kilku dla was nieodkrywczych wniosków:Czesto tracimy cierpliwość wobec obcych a nawet rodziny,co wtedy gdy zabraknie jej dla nas.Teraz wiem że najwiekszą glupota jest niecierplioość wobec spraw na ktore niemamy najmniejszego wpływu.Dlatego stawajmy się nie bądzmy cierpliwi.Czego życzę Wszystkim walczacym.Do lepszego JUTRA.
gość
01-10-2012, 21:12:37

pawik 2012-09-30 14:22:40 Witajcie
Edyto cofnęłam się do wcześniejszych postów Twoich. Mam pytanie jak się dziś czujesz, czy masz podobne bóle do tych sprzed operacji? np. rąk? czy powrót do pracy nasilił jakieś bóle? Pytam bo mi się zwyczajnie praca (biuro) odbija czkawką, mimo tego, że mogę wstać itp. a na pracy mi zależy. Wróciłam 7 tyg. PO (1 implant ruchomy). Migreny też zostały i właśnie ja mam....
pozdrawiam serdecznie.
U mnie samopoczucie jest bardzo różne. śa dni super i wtedy cieszę się , że poddałam się operacji, ale są też i takie gdzie ręce drętwieją mi bardzo w szyi mrowi i piecze. praca - cóż też biurowa komputerek niestety nie służy mi. po 2 tyg znów zrobiłam przerwę w pracy na 2 tygodnie. teraz ponownie wróciłam do pracy ale staram się nie szaleć z komputerem. postawiłam sobie jak zalecił mi lekarz monitor wyżej by nie schylać mocno do niego głowy. Robię sobie częste przerwy, malutka w miarę możliwości gimnastyka szyi (no ja mam 2 implanty ale nie ruchome). I jakoś staram się wrócić do normalności. Zauważyłam tylko, że stres związany z powrotem do pracy ponownie nasilił migrenowe bóle głowy, a ja tak marzyłam, że ta operacja mi w tym pomoże. Ale grunt to się nie załamywać. Jutro ma być lepiej i tego się trzeba trzymać. może kiedyś nadejdzie ten dzień gdzie nie będzie już czuć żadnego bólu.
Pozdrawiam Edyta
EDI
Forumowicz
02-10-2012, 04:42:26

Masz 2 implanty nieruchome,powiedz jaka masz sprawnosć chodzi mi mianowicie o ile mozesz bez wysilku obrucić glowe w lewo i w prawo.Przybyl do mnie kolega i ma zepsuty saly kregoslup szyjny no i dylemat jeden lekarz operacja drugi nie-pytaniem mnie obarczyl.A zapomniałbym Ma ogromne migreny pigulki nie dzialaja,czasami zaklada"paski i-pod glowe i sie zawiesza i ma ulge.Tak od kilku lat.A niema przepuklin krążki sa starte.
Forumowiczka
02-10-2012, 07:44:48

Piotr ja z implantami sztywnymi na trzech poziomach c4-5-6-7 mam zakres ruchu zupełnie wystarczający do normalnego funkcjonowania ok. 45 stopni.
Początkowo wspomagałam się obrotami tułowia, z czasem zauwazyłam że już nie jest mi to potrzebne.
Gorzej z odchylaniem głowy do tyłu np. wysokie półki sklepowe. Odchylę ale potem odchoruję.
Większy zakres sztywnych implantów ma Janusz i Vika. Z tego co piszą radzą sobie równie dobrze.
W kazdej chorobie jest tzw. wyższe dobro.
Ból sam w sobie również ogranicza.
Piotr pytałes o implanty ruchome.
Wskazania do ich zastosowania są zawężone do zmian dyskopatycznych bez współistniejących zmian zwyrodnieniowych. Kryterium bywa też wiek pacjenta.
No i kolejne-zasobność portfela danego ośrodka
oraz doświadczenie operującego.
Dobrego dnia Z.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: