Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
31-07-2012, 17:03:12

chciałabym się dowiedzieć czy puchniecie całej reki tzn od barku po przedramie do dłoni to normalne,niezależnie od dnia tzn czy ciepło czy chłodniej,bo mi wiecej puchnie lewa niz prawa i zaczeła tak w listopadzie i jest coraz gorzej(ale teraz to jest ciepło to chyba może ma prawo wiecej spuchnać?)tylko,że strasznie bolą.
Kurcze cały czas robie wszycho aby sie "tego"pozbyć,a i tak na zakupy musze isc z moim "ochraniarzem"bo nic z półki nie wezme.Do kitu ta rehabilitka,ja juz tego nie chcę! dyskopatie oddam za darmo.dorzucę duzo gratisów+przesyłka gratis

Kasia
gość
01-08-2012, 08:52:03

Irek masz rację we wszystkim co napisałeś. Nasz, mam na myśli ludzi dotkniętych chorobą, bierność jest na rękę NFZ, ZUSowi, Ministerstwu Zdrowia. Przecież chorzy jeszcze nie strajkowali w Polsce. A może powinni? Już wszyscy o wszystko strajkowali - chorzy nie. Może czas to zmienić i pokazać, że myślimy, czujemy ( poza bólem mamy emocje, godność i poczucie krzywdy).
Bogna
gość
01-08-2012, 10:24:58

Kasia a czy Ty konsultowałaś problem swoich rąk z lekarzem? Wiesz, ja swoją szyjkę zoperowałam po 10 latach od wykrycia dyskopatii. Rehabilitacja oraz ćwiczenia pozwoliły mi na życie w miarę komfortowo i bez tabsów. Dopiero w okresie zimy 2010/2011 mocno sypnęło śniegiem i chcąc wyjechać na ulicę samochodem musiałam się w pierwszej kolejności odkopywać. Pogorszył się stan mojej szyjki i właśnie wówczas pojawił się problem niedowładu prawej ręki wraz z jej puchnięciem, brakiem czucie po "zewnętrznej", drętwieniem itd. Lekarz powiedział, że już konieczna jest operacja szyjki. Po operacji, już jestem ponad 3 miesiące problem nie istnieje. Owszem, ręka nie jest w pełni sprawna ale rehabilitacja pomaga i z każdym dniem jest lepiej. Przykro mi, że cierpisz.
Coś czuję, że masz dobre serduszko i chętnie oddasz dyskopatię ale wybacz, że ja podziękuję. Mojej mi wystarczy. Może ktoś inny, chętny się zgłosi.
Pozdrawiam serdecznie.
Bogna
gość
01-08-2012, 10:27:19

Szkoda, że anTosia odeszła z forum.
Bogna
Wtajemniczona
01-08-2012, 10:40:28

A to ma być neurolog czy neurochirurg,bo ten drugi to na fundusz nie leczy(przynajmniej w mojej miejscowości)-nawet byłam u dwóch(bo przecież mozna zmienić lekarza,ale to nic nie dało bo lekarze tej specjalnosci maja głębokie kieszenie i ani mysla aby pozostały puste-leczenie tak, ale odpłatnie)tzn,na fundusz też są lekarze o tej specjalności ale nie leczą.
Ja się kulam z łapkami i główką(+łopaty+prredramię) dośc długo ,bo myslałam,że mnie przewiało albo źle spałam,ale skoro już dosć długo to trwa to coś nie tak,ale dopiero jak już nie mogłam z bólu podnieść sie z łożka to zauważyłam.Nie było czasu na lekarzy,bo twierdziłam,że jeszcze troche i przejdzie.
tylko zawsze zastanawiam się czy to dobry wybór ta operacja i czy coś pomoże
czytam tutaj jak się czujecie PO i to też mnie przeraża
Kasia
Forumowicz
01-08-2012, 12:29:26

Bogna mam prośbę do Ciebie o ile nie jest to dla Ciebie zbyt obciążające proszę o kontakt na Priv janusz-kur2@wp.pl
ks Janusz
Forumowicz
01-08-2012, 14:25:13

Kasia powiem krótko i może zbytnio dobitnie a co ty z tym zrobisz twój problem skoro piszesz że z bólu nie umiesz wstać z łózka a piszesz na forum to znaczy że jeszcze Ciebie nie boli bo jak mnie bolało to było mi obojętne czy mnie porżną żywcem czy w narkozie byle chociaż na chwile przestało . Neurochirurg jak nazwa wskazuje jest od zoperowania chorego miejsca a nie leczenia od leczenia i samo poprawy jesteś Ty wraz z rehabilitantami
pozdrawiam
ks Janusz
Wtajemniczona
01-08-2012, 18:18:18

ks.
zamiast pomocnej dłoni dostałam kopa.
...a pod tramwaj zawsze mogę się podłożyć...
ech znikam
Forumowicz
01-08-2012, 20:19:17

Kasia z tego co widzę i wiem dosyć dużo dostałaś odpowiedzi czasami człowiekowi potrzeba małego kopa aby się otrząsnął i nie chodzi o to byś głowę chowała w piasek ale o to że skoro widzisz że jest źle trzeba podjąć jakąś decyzje a Ty wisisz w zawieszeniu i sama popadasz w depresje a tu chyba nie o to chodzi więc czasem trzeba w ten sposób . Tramwaje zostaw w spokoju bo kto nowe będzie kupował z tego co wiem to byłaś na konsultacjach i musisz podjąć decyzje co zrobić z swoim samopoczuciem i zdrowiem my jedynie pokazujemy podpowiedzi wskazówki jak można i co można lecz Ciebie nie uzdrowimy gdyż nie mamy takiej mocy .
spokojnej nocy
ks Janusz
Forumowicz
02-08-2012, 06:55:36

coś tu wszyscy ostatnio szybko wysiadają z pociągu albo kładą pod tramwaj ..........
....to takie fajne ?? ?? ??
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: