Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
07-07-2012, 18:18:57

A Fredro mówił
„wola Nieba
z nią się zawsze
zgadzać trzeba”
Bóg miewa świetne pomysły
tak patrząc z boku
płata nam figle
tego roku
to radość to smutek
to cienie to blaski
różne nam zsyła
do życia łaski
tak to wszystko
uformował, że…
…………………………
Bogatsze życie
tworzysz Boże
zmieniając pogodę
- nie tylko na dworze
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowicz
07-07-2012, 18:42:12

W podzięce
W podzięce skamłam do modlitwy dłonie
Za co dziękować Ci Panie ?za upał za deszcz
za serce i wiersz za słowa natchnienia
Otuchy westchnienia za każdy Twój gest
co rozpromienia styrane życiem istnienia
za każde zsyłane cierpienia a czasem omdlenia
Za mamę i tatę za brata i siostrę
i za przyjaciela który się ośmiela
nakrzyczeć gdy duch upada
on wie że mimo iż nie wypada
ma racje w swych słowach
Do GÓRY GŁOWA
Za dzieci i wnuki I za to Panie
że dane mi było poznać Twoje słowa
W podzięce serce swoje wznoszę
ukraj lub zostaw PROSZĘ
ks Janusz
gość
07-07-2012, 20:21:50

Janusz - to nie jest luzacki styl bycia, to jest mój sens życia. Kocham życia, kocham ludzi - po prostu tak mam. Wybaczam tym, którzy są słabi, wątpią. Staram się bardzo ich wspierać. To nie jest proste dać radę. Lęk jest naprawdę złym doradcą. Ale co pomoże lękanie się??? NIC! Wprowadzi niepokój, niepewność a to już krótka droga do utraty wiary w powodzenie. Ja ufam, nadal ufam. Skoro tysiące ludzi na całym świecie, pracuje nad rozwiązaniem problemów zdrowotnych to nie wierzę, że wszyscy wprowadzają nas w błąd. Owszem, czasem coś zwyczajnie nie zaskoczy ale co robić? Szukać dalej. Mam radość z walki i cierpliwości oraz tego, że zaufałam lekarzom z powołania. Prawdziwym. Tą radością jest moje życie bez bólu, bez cierpienia. Każdy ma swoje priorytety i ma oczywiście do tego prawo. Czasem jednak jedna szalona osoba, potrafi przewalić cały system naszego umartwiania się i przywróci wiarę przede wszystkim w siebie oraz w to, że można dać radę i pokochać siebie innym, wykrzywionym, obolałym, z bliznami pooperacyjnymi, bez włosów po chemii....i walczyć. Tak można i nie trzeba być siłaczką.
Może jestem pokręcona ale to, że pomagam w Stowarzyszeniu ludziom podnieść czoło i spojrzeć we własne oczy, czasem bardzo piękne oczy, jest tym co sprawia mi największą radość, że mogę być z nimi i dawać i siebie i swój optymizm.
anTosia - każdy ma swoją misję. Twoja jest przepiękna. Zawsze można na Ciebie liczyć. Dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie i naprawdę cieplutko
Bogna
Forumowicz
08-07-2012, 07:32:24

Bogna ja pisząc o luzackim stylu bycia nie miałem nic złego na myśli ,jedynie właśnie to że w własnym cierpieniu znalazłaś drogę jak piszesz szaloną że w środ wielu nie powodzeń rozterek życiowych znalazłaś własne pozytywne ja . Prawda jest taka że oczy bardzo dużo wyrażają .
Jeśli Cie bardzo uraziłem przepraszam
ks Janusz
gość
08-07-2012, 10:44:41

Dzień dobry dla Was. Bo taki ma być i już. Dobry a nawet bardzo dobry ten dzień.
Janusz - jakie obraziłem, uraziłem....nic z tych rzeczy. Ja jestem normalna i potrafię czasem przeczytać ze zrozumieniem to, co autor miał na myśli. Tak też odczytałam Twoje literki. Myślę, że to była bardzo trafna ocena. Ja uciekłam od depresji. I bardzo się z tego cieszę. Do środków silnie przeciwbólowych dodać jeszcze psychotropy to byłby szok dla organizmu .
Wiadomo od dawna, że największym marzeniem człowieka jest latać....ale też nie spaść na ryj
Pozdrawiam fantastyczne szyjki niezależnie od płci.
Bogna
Początkująca
08-07-2012, 12:19:18

"PÓKI WALCZYSZ ZWYCIĘŻASZ!"
Bogna kiedy zawitasz w "moim" Olsztynie?
Pozdrawiam wszystkie Szyjki niedzielnie...
Ania z Olsztyna
gość
08-07-2012, 13:21:39

Aniu całkiem możliwe, że zawitam jeszcze w lipcu. Czekam na info. Mam "planowe" badanie mojej biednej głowy. Myślę, że diagnoza będzie taka - z powodu braku mózgu, rozumu nie stwierdza się..(oczywiście żartuję a może nie?)
Z moją głową, a dokładniej z kością czaszki, miałam całkiem niezłą jazdę. Dużą część kości czaszki zjadł raczek. Po usunięciu kości czaszki, ubytki wypełnione zostały akrylem. Akryl nie jest widoczny na zdjęciach TK...jakiś czas temu, podczas badania, przerwano je, tłumacząc, że chyba maszyna jest uszkodzona - nie widać części czaszki, odpowiedziałam, że prawidłowo - ja jej nie mam. Teraz już dbam o szczegółowy opis na skierowaniu i nie ma takich sensacji.
Kropla drąży skałę....ale dlaczego drąży? czy uderzenie tak silne, czy częstotliwość uderzeń?
A teraz zmykam na rower. Dobrego popołudnia dla Was Szyjki Kochane.
Bogna
Początkująca
08-07-2012, 13:53:55

Witajcie,
mam pytanie do doświadczonych Szyjek, czy możecie mi polecić jakieś dobre, "korekcyjne" fotele do komputera. Mam dużo pracy przy kompie, a na krześle szybko się męczę... Może jakieś sprawdzone firmy, mogą być drogie... czego nie robi się dla zdrowia...
Pytałam pani doktor rehabilitacji, powiedziała mi, że teraz wszystkie są dobre, a najważniejsze abym ekran miała na wysokości oczu...
Proszę o podpowiedź
Ania z Olsztyna
Forumowiczka
08-07-2012, 14:51:31

Chyba faktycznie dużo jest tych dobrych foteli. Mają mieć podparcie pod plecy i pod ręce.
Ja kupiłam sobie klękosiad i dobrze mi na nim ale operator mówił mi ze przez zginanie nóg w kolanach zafunduję sobie po dłuższym czasie żylaki.
No i bądź tu człowieku mądry :). Siedzenie chyba po prostu nie jest zdrowe samo z siebie. Stanie tez nie :)
A przy okazji - inf dla meteopatów. Ostatni wieczór był mocny, prawda? Uffff ....Dobrze że minął...
Asia
Forumowicz
08-07-2012, 15:03:58

Ania dobrze jest siedzieć na piłce lecz ona musi być dostosowana do wzrostu mimo że trochę stwarza to problemów aby utrzymać równowagę lecz n.p po godzinnym siedzeniu na krześle podstawić sobie piłkę pamiętając oczywiście o prawidłowej postawie pozwala to na to by zrelaksować kręgosłup. Aniu nawet najbardziej wymyślne fotele nie zastąpią Twojego myślenia aby utrzymywać odpowiednia postawę ciała .
Asiu żadna pozycja nie była by dobra dla kręgosłupa stojąca ,chodząca,leżąca czy też siedząca jeśli nie pamięta się o prawidłowym ułożeniu zwyczajnie trzeba się oduczyć złych nawyków a wpoić prawidłowości .
U mnie noc była mocna blyskało jak flesze na wybiegu Hiszpańskich schodów
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: