Elu, do pracy wracałam szybko - około miesiąca po operacji, raz pewnie wskutek przedłuzonego działania narkozy,haha, po tygodniu. Od razu mówię, to było najgorsze co mogłam zrobić, prawdopodobnie dlatego tych operacji było 5. Długo uczyłam się na własnych błędach, a raczej głupocie. Dopiero po ostatniej zrobiłam sobie ponad roczną przerwę w pracy. Wróciłam teraz we wrześniu, ale czy popracuję, nie wiem, zaczynają dopadać mnie różne niepokojące dolegliwości. Jak wiesz, wrzesien jest ciężkim miesiącem, liczę na to, że później będzie trochę więcej czasu na odpoczynek i lepiej się poczuję. Jeżeli mogę coś radzić, zrób sobie dłuższą przerwę( może urlop zdrowotny?), dojdź porządnie do siebie, jedź na rehabilitację, a potem dopiero myśl o pracy. Pamiętaj, to rewelacyjne samopoczucie bezpośrednio po operacji jest złudne! Nie zmarnuj swojej szansy na zdrowie i ciężkiej pracy lekarzy. Pisząc to, opieram się na błędach, które sama popełniłam. Przemyśl to sobie. Zdaję sobie sprawę, że każdy ma róźne uwarunkowania rodzinne, finansowe i czasami musi wracać szybko do pracy, jeżeli jednak masz możliwość, teraz skoncentruj się na sobie, rehabilitacji ,a pracę zostaw na później, zobaczysz jak za jakiś czas będzie to procentować. Pozdrawiam Bożena