Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
17-09-2010, 19:52:44

Sorrki, ale jakieś byki się wkradły. hihihi.
Ach, to ADHD niepozwala normalnie żyć
Wiesiunia
Forumowiczka
17-09-2010, 20:05:22

Witam Szyjki.
Fajnie że kolejne uzdrowione Koleżanki powracają w dobrej formie i mogą wspierać oczekujących.
Alu,od czasu do czasu zaglądam na forum ale moja historia jest już przepracowana wzdłuż i wszerz więc o niej nie mam co pisać. Na co dzień pochłania mnie praca po której bywa ,że jak dopadnie zła forma to resztką sił ogarniam pozostałe obowiązki.
Na szczęście bywają i lepsze dni dające oby nie złudną nadzieję,że coś da się z tym fantem zrobić.

Czekam na wtorkowe EMG z nadzieją ,że rozjaśni tajemniczą przyczynę mojego bólu.

Gabryś-jestem w tym wątku od początku i nie przypominam sobie Szyjki operowanej w Kielcach ani opinii dotyczącej tego szpitala. Moja rada -nie kieruj się samą opinią o szpitalu tylko dokonaj właściwego wyboru specjalisty.
Pozdrawiam Z.
Wtajemniczona
17-09-2010, 22:29:22

Witam wszystkich na forum!!!!!!!!!
Dopadły mnie chyba zmiany pogody i przepracowanie, mój kręgosłup tego bardzo nie lubi, wracają mi objawy drętwienia ale co dziwne nie po lewej stronie ale w okolicy karku i lewej łopatki.
Droga Spinko Ja 9 .10 nie mogę bo jadę na zjazd absolwentów................ale myślami będę z wami jak się spotkacie.
Pozdrawiam
ADA
Wtajemniczona
18-09-2010, 10:36:39

Poszukuje pilnie kontakt, namiar na dobrego neurologa w Warszawie............sprawdzonego dla dorosłej osoby. Jeżeli ktoś znam to dajcie dobrą radę.......potrzebującym
ADA
Forumowiczka
18-09-2010, 15:40:54

Ada, to doprawdy nie wypada, żeby nie było Cię na spotkaniu!
W takim razie może jeszcze jakiś inny termin w październiku? Dziewczynki, Zosia, Renata, Osia, Ela - czy któraś sobota październikowa Wam pasuje?
Ja kończę turnus w Konstancinie 28 września, nie mogę tylko 2 pażdziernika a później jestem do waszej dyspozycji.
Odezwijcie się
Początkująca
18-09-2010, 19:15:27

Spinko, cieszę się z zaproszenia, niestety chyba jestem za świeża na podróże. Niby czuję się dobrze, ale to dopiero 5 dni od operacji. Poczekam na następne spotkanie Szyjek.

Mam pytanie dotyczące głosu, a raczej jego braku. Jak długo po zabiegu moga być kłopoty z chrypką? Wiem, że na forum nie raz była o tym mowa, ale szukanie wśród tylu postów to syzyfowa praca. Czy jest wśród Was ktoś, kto już na zawsze stracił siłę i własną barwę głosu?

Jak radzicie sobie w nowym roku szkolnym szyjki oświatowe?

Ela
Forumowiczka
18-09-2010, 20:17:32

Tak, Spinka ma rację -Ada to nie wypada
Ależ to spotkanie idzie po grudzie
Ja wypadam z ewentualnego terminu 23.10
Dorotko, może Ty jako że masz ,,najbliżej'' biorąc pod uwagę powyższe zastrzeżenia wyznacz termin głosem nie znoszącym sprzeciwu
No właśnie Dorotko , a gdzie Ty się podziewasz???
Spineczko, Osia jest w przededniu decyzji operacyjnej i spotkanie z Nią raczej następnym razem.

Ada ,podam Ci namiary neurologiczne na @
Pozdrawiam weekendowo Z.
Wtajemniczona
19-09-2010, 09:56:26

Moje Drogie Szyjeczki>>>>>>>
Mój pierwszy wolny termin to może być 2.10 a następny to na chwilę obecną nie wiem, wiecie ,że u mnie nie da się tak daleko coś zaplanować ..................moja praca ma różne oblicza..Zosiu dziękuję Ci bardzo za odzew.
Pozdrawiam
ADA
gość
19-09-2010, 12:27:00

Elu, ja straciłam siłę głosu, jak również zmieniła mi się jego barwa. Z tym, że po każdej operacji miałam przez jakiś czas problem głosowy, jednak dopiero po ostatniej zmiany się utrwaliły. Jako, że pracuję w szkole szybko biegłam do laryngologa i foniatry. Jednak teraz nie pomagają żadne środki. Chrypię i niestety mój głos jest drewniany i bardzo słaby( kiedyś, dawno temu miałam bardzo silny i czysty). Sądzę, że powinnaś jak najszybciej skontaktować się z foniatrą, może jakaś emisja głosu Ci pomoże. U mnie prawdopodobną przyczyną są blizny na szyjce, które uciskają krtań, niewykluczone, że płyta ma też swoją zasługę. Biorąc pod uwagę, że to Twoje jedyne cięcie, masz chyba szansę przy regularnych wizytach u foniatry odzyskać zarówno siłę , jak również barwę głosu. Pozdrawiam Bożena
Początkująca
19-09-2010, 14:08:02

Bożenko, dziękuję za radę, o foniatrze nie pomyślałam.
Jak szybko po operacji poszłaś do pracy? Wiem, że jestem niecierpliwa, bo jeszcze tydzień nie minął od zabiegu, a ja bym chciała zaplanować rok do przodu. Ala taka ta moja natura.
Pozdrawiam cieplutko i niedzialnie - Ela

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: