Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
02-10-2021, 17:52:50

Dziękuję za odpowiedź. Jestem w tak złym stanie psychicznym, że napisałam nieskładnie. Jestem jeszcze na zwolnieniu ponieważ minął dopiero miesiąc od operacji. Tylko że w listopadzie wygasa mi umowa na czas określony. Rozmawiałam z szefową i ona powiedziała że nie przedłuży mi umowy jeśli nie wrócę do pracy, a na lżejsze stanowisko nie chce mnie przenieść. Dlatego zapytałam czy mogę wrócić po dwóch miesiącach. Chcę ratować pracę, dzisiaj płaczę cały dzień, że taka szefowa podła. Z drugiej strony jeśli się zdeklaruje wrócić I nie dam rady dźwigać i zacznie mnie boleć. Nie wiem co mam robić. W końcu zdrowie jest ważniejsze ale z czego żyć 😭
gość
02-10-2021, 17:55:12

Wpis wyżej to ja Judyta
gość
02-10-2021, 18:03:32

Jeśli nie wrócę do pracy i umowa wygaśnie to jakie mam możliwości co mam robić żeby było dla mnie jak najkorzystniej? Proszę o pomoc. Operację miałam na dcinek lędźwiowy.
Judyta
Początkujący
02-10-2021, 19:55:39

Gość 2021-10-02 20:03:32
Jeśli nie wrócę do pracy i umowa wygaśnie to jakie mam możliwości co mam robić żeby było dla mnie jak najkorzystniej? Proszę o pomoc. Operację miałam na dcinek lędźwiowy.
Judyta
Z tego co pamiętam, to nawet jak wygaśnie Ci umowa przynajmniej teraz możesz kontynuować zwolnienie l4. Wtedy zasiłek chorobowy wypłaca Ci ZUS. Do 182 dnia. Zapamiętaj jedno, zdrowie jest ważniejsze, bo jest tylko jedno. Prace zawsze można zmienić. Jeśli masz taką możliwość złóż wniosek do zespołu ds orzekania o niepełnosprawności w swojej miejscowości. Możliwe że dostaniesz takie orzeczenie o lekkim stopniu niepełnosprawności. Taki dokument czasem pomaga jeśli chodzi o lżejsza pracę.
gość
02-10-2021, 20:38:33

Bardzo serdecznie dziękuję
Judyta
Początkujący
02-10-2021, 20:41:45

Judyta, od dawna jesteś na zwolnieniu lekarskim już?
gość
03-10-2021, 01:15:25

Remek1994 2021-10-02 22:41:45
Judyta, od dawna jesteś na zwolnieniu lekarskim już?
Od miesiąca po operacji, ale przed operacją byłam miesiąc nie dawałam już rady, nie spałam po nocach.
Początkująca
03-10-2021, 11:44:25

Witam, 7.09 miałam operacje na kręgosłup szyjny , c4-c6 , odbarczenie struktur nerwowych, wstawienie dwóch implantów tytanowych. Niestety nie czuje się najlepiej, czuje sztywność karku, głowa ciężka , ograniczenie w jej ruchomości.Odczuwam tez pieczenie między łopatkami , ręce. Rozpoczęłam delikatną rehabilitacje ... Mam jeszcze spore zmiany na dwóch poziomach ,c3-c4 i c6-c7. Może to one dają takie dolegliwości . Oprócz tego kregodlup lędźwiowy na odcinku l5/S1 daje popalic , mam na 8.10 skuerowanie na operacje , obustronna foraminotomia 😢. Najbardziej dokuczają mi nogi , które są jak ołów , bolą, stanie i siedzenie to koszmar a chodzenie na zasadzie chodzenia po piasku. Jestem załamana 😢😢😢
Początkująca
03-10-2021, 11:46:39

Iza50 2021-10-03 13:44:25
Witam, 7.09 miałam operacje na kręgosłup szyjny , c4-c6 , odbarczenie struktur nerwowych, wstawienie dwóch implantów tytanowych. Niestety nie czuje się najlepiej, czuje sztywność karku, głowa ciężka , ograniczenie w jej ruchomości.Odczuwam tez pieczenie między łopatkami , ręce. Rozpoczęłam delikatną rehabilitacje ... Mam jeszcze spore zmiany na dwóch poziomach ,c3-c4 i c6-c7. Może to one dają takie dolegliwości . Oprócz tego kregoslup lędźwiowy na odcinku l5/S1 daje popalic , mam na 8.10 skierowanie na operacje , obustronna foraminotomia 😢. Najbardziej dokuczają mi nogi , które są jak ołów , bolą, stanie i siedzenie to koszmar a chodzenie na zasadzie chodzenia po piasku. Jestem załamana 😢😢😢
Początkujący
03-10-2021, 16:53:27

Iza50 2021-10-03 13:46:39
Iza50 2021-10-03 13:44:25
Witam, 7.09 miałam operacje na kręgosłup szyjny , c4-c6 , odbarczenie struktur nerwowych, wstawienie dwóch implantów tytanowych. Niestety nie czuje się najlepiej, czuje sztywność karku, głowa ciężka , ograniczenie w jej ruchomości.Odczuwam tez pieczenie między łopatkami , ręce. Rozpoczęłam delikatną rehabilitacje ... Mam jeszcze spore zmiany na dwóch poziomach ,c3-c4 i c6-c7. Może to one dają takie dolegliwości . Oprócz tego kregoslup lędźwiowy na odcinku l5/S1 daje popalic , mam na 8.10 skierowanie na operacje , obustronna foraminotomia 😢. Najbardziej dokuczają mi nogi , które są jak ołów , bolą, stanie i siedzenie to koszmar a chodzenie na zasadzie chodzenia po piasku. Jestem załamana 😢😢😢
Problemy z odcinkiem szyjnym po operacji przerabiałem.
Kto zalecił Ci rehabilitację?
Ciągle leżysz czy też chodzisz trochę?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: