Remek, ja na rehabilitację poszłam w 8 tygodniu po zabiegu. To dopiero postawiło mnie na nogi. Do rehabilitacji to była masakra, szyją sobie, głowa sobie. Najgorzej było że spaniem i ruszaniem się na poduszce.
Dorka1616 2021-09-28 21:53:10
Remek, ja na rehabilitację poszłam w 8 tygodniu po zabiegu. To dopiero postawiło mnie na nogi. Do rehabilitacji to była masakra, szyją sobie, głowa sobie. Najgorzej było że spaniem i ruszaniem się na poduszce.
Gość 2021-09-28 12:41:56
Ja miałem operowany C5-C6 implant Cage peek w nowej soli. Jestem dokładnie miesiąc czasu po operacji. I teraz mi się powoli przypomina dlaczego chciałem iść na operacje. Niestety proces zrostu kostnego i gojenia się trochę boli.
Czy wy też miewaliście takie silne bóle karku, rąk w nocy?
KASIA_28 2021-09-28 22:25:58Też byłam operowana w Nowej Soli na odcinek C5-C6.Gość 2021-09-28 12:41:56
Ja miałem operowany C5-C6 implant Cage peek w nowej soli. Jestem dokładnie miesiąc czasu po operacji. I teraz mi się powoli przypomina dlaczego chciałem iść na operacje. Niestety proces zrostu kostnego i gojenia się trochę boli.
Ogólnie jestem mega zadowolona z operacji odcinka szyjnego. Poprzednie dolegliwości minęły. To chyba kwestia twojego organizmu,że cię boli. Prawdopodobnie może się przeciążasz. Nie wiem jak u cb z rehabilitacją. Mi ją zakazano do 6msc po operacji ,gdyż po pierwszej rehabilitacji miałam powrót obajwów jakby operacji nie było.
Remek1994 2021-09-28 22:50:55Kasiu, właśnie nie przeciążam się, póki co leżę, siedzę, troszkę pochodzę. Tak z ciekawości, kto Cię operował?KASIA_28 2021-09-28 22:25:58Też byłam operowana w Nowej Soli na odcinek C5-C6.Gość 2021-09-28 12:41:56
Ogólnie jestem mega zadowolona z operacji odcinka szyjnego. Poprzednie dolegliwości minęły. To chyba kwestia twojego organizmu,że cię boli. Prawdopodobnie może się przeciążasz. Nie wiem jak u cb z rehabilitacją. Mi ją zakazano do 6msc po operacji ,gdyż po pierwszej rehabilitacji miałam powrót obajwów jakby operacji nie było.
Gość 2021-09-30 10:23:11Operował mnie doktor Pawlak. A ćwiczyłeś może przed operacją czy nie dało rady z powodu bólu ? Ja ćwiczyłam tyle ile mogłam i to mnie uratowało przed bólem po operacji. Jeśli ból będzie cały czas ,pomimo uciekających msc to będzie potrzebny rezonans . Ja miałam tak po stabilizacji lędźwiowego. Niby wszystko ok, a jest bardzo mała wypuklina,która lekko modeluje worek oponowy a daje się we znaki jakby to było wypadnięcie dysku i czeka mnie operacja niestetyRemek1994 2021-09-28 22:50:55Kasiu, właśnie nie przeciążam się, póki co leżę, siedzę, troszkę pochodzę. Tak z ciekawości, kto Cię operował?KASIA_28 2021-09-28 22:25:58Też byłam operowana w Nowej Soli na odcinek C5-C6.Gość 2021-09-28 12:41:56
Remek1994 2021-09-30 13:43:00Mnie operował Doktor Dubiel, z dzisiaj byłem na kontroli u niego, to dzisiaj dostałem zalecenia co do noszenia kołnierza, o którym mi przez telefon mówił jak po wypisie dzwoniłem, bo nikt nic nie mówił w szpitalu. I za miesiąc do kontroli, zakaz biegania, bo po szyjnym nie wolno dopóki się nie zrośnie. I ogólnie jeśli ból nie minie to kontrolne rtg albo rezonans jak pisałaś. Poza tym mówił że to normalne że ból karku może być w nocy, bo w końcu się leży. A co do rehabilitacji to póki co nie. Mam lekko głową ruszać codziennie żeby zaniku mięśni nie było.Gość 2021-09-30 10:23:11Operował mnie doktor Pawlak. A ćwiczyłeś może przed operacją czy nie dało rady z powodu bólu ? Ja ćwiczyłam tyle ile mogłam i to mnie uratowało przed bólem po operacji. Jeśli ból będzie cały czas ,pomimo uciekających msc to będzie potrzebny rezonans . Ja miałam tak po stabilizacji lędźwiowego. Niby wszystko ok, a jest bardzo mała wypuklina,która lekko modeluje worek oponowy a daje się we znaki jakby to było wypadnięcie dysku i czeka mnie operacja niestetyRemek1994 2021-09-28 22:50:55Kasiu, właśnie nie przeciążam się, póki co leżę, siedzę, troszkę pochodzę. Tak z ciekawości, kto Cię operował?KASIA_28 2021-09-28 22:25:58Też byłam operowana w Nowej Soli na odcinek C5-C6.Gość 2021-09-28 12:41:56
Gość 2021-10-02 14:20:21
Witam i błagam o pomoc
Jestem miesiąc po operacji już pisałam w listopadzie kończy mi się umowa o pracę. W pracy dźwigam skrzynki 11kg. Szefowa nie chce przenieść mnie na lżejsze stanowisko. Jestem w rozpaczy, stracę pracę. Poradźcie mi co mam robić. Czy zasiłek rehabilitacyjny pozwoli na utrzymanie siebie i dziecka. Jaki kroki podjąć Jak się to wszystko załatwia? 😭
Judyta
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.