Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
22-04-2019, 09:16:55

Witajcie😘
Do Goscia: jestem w "Sanatorium Miłości" 😂😉😊 czyli Uzdrowisko Ustroń.
Pozdrawiam 😉
gość
22-04-2019, 10:00:57

Gościu pytający o sposób logowania- w prawym górnym rogu są ikonki, kliknij w tę z kółeczkiem i poziomą elipsą.
"Na czole "wczoraj, 17:37:12 Ale śmieszne, pokładaj się ze śmiechu, szukając życzliwości w sobie. Powodzenia.
gość
22-04-2019, 16:52:41

Zosia 40🐣🐰🐤
Brw72🌹sanatorium milosci to kochana nie Mogłaś lepij trafic😘
POZDRAWIAM zdrowka z Calego❤❤❤
gość
22-04-2019, 20:14:50

Brw72 tzn. w Sanatorium Równica w Ustroniu?
Początkująca
23-04-2019, 04:52:16

Gosciu- tak - Sanatorium Równica w Ustroniu 😂😉
Początkująca
23-04-2019, 04:58:15

Zosiu 40 😘😘😘
Dziękuję Kochana! 😘😘😘
Mam sie tu naprawde dobrze! Zabiegi fajne i tak jak pisalam rehabilitantki super! Nic tylko cwiczyc i obserwowac jak ręka zacznie sama normalnie funkcjonowac 😘
Pozdrawiam i życzę Ci milego dnia ❤😘🐤🐑🐔🐦🐰🐣🐥
Wtajemniczona
23-04-2019, 09:59:04

Brw72
Zdrowiej kochana i sił nabieraj, Ustroń jest piękny wiosną, byłam tam kilka lat temu, ale w innym sanatorium,
warunki bytowe i zabiegi też były bardzo dobre, nabrałam sił i kondycji. Niestety miałam wypadek pół roku później i czar prysł...Polecam czosnek niedźwiedzi którego rosną tam dosłownie łączki o tej porze,( blisko san. Równica nad strumieniem) może ktoś Ci nazbiera, no bo tobie nie wolno się schylać:. Ja jestem już coraz bliżej godziny "0" 6 maja-7,30 melduje nie na neurochirurgii; Pozdrawiam wszystkie obolałe szyjki
Początkująca
23-04-2019, 23:05:07

Witam szyjki 🙂
Mała relacja z mojego pooperacyjnego samopoczucia-a więc co by nie było, że u mnie tak super różowo- tak, dwa tygodnie po operacji sama nie mogłam się nadziwić i za razem nacieszyć, że jest tak fajnie 😃
Niestety przedwczoraj pojawił się jakiś kryzys po operacji-przykurcz mega bolesny lewej strony( szyja, bark, obojczyk i miejsce implantu) rwący, piekący ból i totalna załamka, co dalej 😫
Dziś rano po nocy było już dobrze, ale niestety po poludniu znów ciągnący ból od lewej strony szyi do barku i ręki.
Nie wiem co o tym myśleć i skąd te dziwne dolegliwości 🤔
Za szybko się cieszyłam tym super stanem po
operacji chyba.
Pozdrawiam i dobrej nocki 😘😘😘
gość
24-04-2019, 08:59:43

Witam serdecznie wszystkie Szyjki .
Wczoraj po 9 miesiącach nic nie robienia I,byłam pierwszy dzień w pracy. Po 8 godzinach stania na nogach ,wieczorem trochę odczuwałam ból w kręgosłupie lędzwiowym. Myślę że to od tej rwy kulszowej co się o malutku odzywa ,zobaczymy co będzie dalej .Miłego dnia życzę 😘
gość
24-04-2019, 09:08:01

Joanna 240577 witaj kochana
Joasiu to nie są dobre wiadomości od Ciebie, trzeba będzie to zdiagnozować u lekarza .Ciekawe od czego tak się dzieje że pojawił się przykurcz i ból .Trzymaj się kochana i trzeba być dobrej myśli ,pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka 😘😘😘

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Reklama: