Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
07-10-2015, 10:16:35

Kamilo,bardzo dziękuję za odpowiedź .Obudziłaś we mnie nadzieję.Oby i u mnie tak się skończyło.Żeby już był poniedziałek ,bo chyba oszaleję.Pozdrawiam Cię.Dorota
gość
07-10-2015, 10:38:37

Dorota trzymam kciuki. Daj znać po wizycie . Reoperacje są bardzo rzadkie. Trzymaj się. 😃
Początkująca
07-10-2015, 10:42:00

Jeszcze raz dziękuję, od razu lepiej,na pewno się odezwę.Kciuki się przydadzą.
Początkująca
07-10-2015, 13:17:33

Kciuki wszyscy trzymamy, to oczywista oczywistość... Dlaczemu te implanty są takie "ruchome" (czyt. - przesuwają się po operacji???)
Ja zaliczyłam zamiatanie kostki na podwórku i dwa dni wyjęte z życiorysu... co to za życie: na obcasach chodzić nie wolno, po rowerze boli jak jasna ch...a, włosów nie idzie wysuszyć, bo uniesione ręce bolą, kreski pod okiem równo się nie namaluje...
Wiem, że w porównaniu (do tych chorych na raka, leżących po wypadkach, którym umarły bliskie osoby) to nie mam najgorzej, ale coraz bliżej mi do tego, aby się poddać. Operacji (wymiana 3 kręgów i 3 dysków) boję się panicznie a bez niej też żyć trudno. I co panie zrobisz? Nic nie zrobisz..
Zastanawiam się nad wizytą u dr Pieniążka w Bytomiu (mieszkam daleko, ale może dałabym radę). Czy może ktoś się odezwać, kto był przez niego operowany?
Pozdrawiam wszystkich czekających na operację i tych po również
anka1966
Początkująca
07-10-2015, 13:29:02

Te przesuwające się implanty to pewnie też kwestia odrobiny szczęścia lub jego braku. Ja 4 miesiące po operacji wiem,że kolejny raz nie podjęłabym decyzji o jej przeprowadzeniu,bardzo żałuję.Nie ma poprawy zupełnie żadnej,a doszły tylko dodatkowe kłopoty,jak choćby to moje przesunięcie. Mam problem z poruszaniem szyja,podnoszeniem rąk,układaniem włosów,ręce drętwieją,szkoda gadać. Nawet zaczęłam zazdrościć tym oczekującym,bo zawsze przed mają możliwość rezygnacji. U mnie niestety mleko sie rozlało i jestem przerażona przyszłością.Pozdrawiam
Początkująca
07-10-2015, 13:30:20

alulala7 2015-10-07 15:29:02
Te przesuwające się implanty to pewnie też kwestia odrobiny szczęścia lub jego braku. Ja 4 miesiące po operacji wiem,że kolejny raz nie podjęłabym decyzji o jej przeprowadzeniu,bardzo żałuję.Nie ma poprawy zupełnie żadnej,a doszły tylko dodatkowe kłopoty,jak choćby to moje przesunięcie. Mam problem z poruszaniem szyją,podnoszeniem rąk,układaniem włosów,ręce drętwieją,szkoda gadać. Nawet zaczęłam zazdrościć tym oczekującym,bo zawsze przed mają możliwość rezygnacji. U mnie niestety mleko się rozlało i jestem przerażona przyszłością.Pozdrawiam
Początkujący
07-10-2015, 14:41:34

Witajcie szyjki
a ja dalej się zastanawiam nad operacją
zmieniłem termin na listopad tego roku i nie wiem czy dobrze
odwiedzilem w tym tygodniu dobrego fizjo i neurochirurga
fizjo powiedzial ze raczej nie ma co rehabilitowac bo nie wiadomo czy beda efekty
neuro powiedzial po ponownych obejrzeniu mri ze trzeba operowac w miare szybko bo duzy ucisk na rdzen choc ja jakis ubytków neuro nie mam oprocz lekkiego bólu w szyii i małej sztywnosci no i zawroty glowy po wysilku one sa najgorsze ale do wytrzymania i
ze chodze jak lekko tykajaca bomba i ze lepej zoperowwac za wczasu niz czekac na ostatni gwizdek
nie wiem co mam robic dalej :(strach ze przy niekontrolowanym ruchu lub jakims mikrourazie grozi paraliz czterokonczynowy :(
pozdrawiam wszystkich
Początkujący
07-10-2015, 15:49:49

100anna1
koleżanko Ty jesteś po operacji czy przed?
Początkująca
07-10-2015, 17:51:04

Witam wszystkich.
Wczoraj odwiedziłam ZUS, doktor orzecznik pogadał, pobadał i orzekł ze zwolnienie jest zasadne. Chyba był fachowce bo stwierdził że bóle reki mogą pojawiac się do trzech lat po operacji.
Wczoraj też była kolejna wizyta u mojego neurochirurga, kolejne zwolnienie do do 5 listopada i dalsza rehabilitacja. A w domu w związku z faktem że prawa ręka jest bez żadnych dolegliwości - smażenie powidełek śliwkowych.
Wszystkich pozdrawiam i życzę zdrówka - Roana
Początkująca
07-10-2015, 18:33:54

Hejka wszystkim, czy ktoś może mi powiedzieć jak wyglądają objawy przy tak zwanym ogonie końskim i czy to może być związane ze zmianami w kręgosłupie szyjnym. bądź, czy ktoś z was miał duże zmiany w odcinku szyjnym kręgosłupa, które to zmiany powodowały równiez dolegliwości w kończynach dolnych ?. bo że w górnych to wiemy :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama:
Reklama:
Reklama: