Reklama:

porażenie nerwu strzałkowego (325)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-06-2007, 16:17:00

Zgadza się solux to leczenie światłem i ciepłem. Ja też na początku miałam zastrzyki miliganna i jakieś sterydy ale tylko dwa po po większej ilości tyje się . Otrzywiście nalważniejsze zabiegi. Jeśli po dwóch dniach ruszasz palcami to jest bardzo dobrze i na pewno przejdzie.
gość
28-06-2007, 09:22:00

Hej ja rowniez jestem ofiara truskawek Dostala zastrzyki i elektrostymulacje ale jak narazie nic nie pomagaLekarze powiedzieli ze czeka mnie trzymiesieczna rehabilitacja ale nie daja 100%pewnoscie ze mi to przejdzieEwelina
gość
28-06-2007, 12:35:00

Powinno przejsc, ja jestem 5dni po urazie i jest dosyc dobrze. Juz moge palcami ruszac jak chce, ztopa jeszcze opada ale juz sie nie boje o nic. Pozdro!
gość
02-07-2007, 20:19:00

I tak trzymać, jak palcami ruszasz to będzi dobrze. jednak muszę stwierdzić, że ja też palcami zaczęłam ruszać po trzech dniach a stopa to zupełnie coś innego. Jestem po 31 stymulacjach i prawi e przeszło ale jest to rehabilitacja tługotrwała. Kosztowało mnie to dużo wytrwałości ale było warto. Wszystko ustąpiło.
Początkująca
11-07-2007, 20:39:00

hej wszystkim ja tez mam porazenie nerwu strzalkowego i opadajaca stope czeka mnie przeszczep sciegna troche sie boje ,ale nie zabiegu co tego ze nic to nie pomoze ! czy Ktos z was mial taki zabieg?i czy po nim stopa szla w gore ?no i ogolnie czy po takim zabiegu wszystko wrocilo do normy?
Początkująca
11-07-2007, 20:39:00

hej wszystkim ja tez mam porazenie nerwu strzalkowego i opadajaca stope czeka mnie przeszczep sciegna troche sie boje ,ale nie zabiegu co tego ze nic to nie pomoze ! czy Ktos z was mial taki zabieg?i czy po nim stopa szla w gore ?no i ogolnie czy po takim zabiegu wszystko wrocilo do normy?
Początkująca
12-07-2007, 07:57:00

Mój mąż po kontuzji miał zszywane ścięgna, niestety minęło 10 miesięcy a stopa nadal opada mimo ciągłej rehabilitacji. Oprócz tego miał przeprowadzoną neurolizę nerwu, tzn coś w rodzaju przeczyszczania nerwu. Nic nie pomogło. Taka rehabilitacje trwa nawet 2 lata i nie wiadomo ,czy da jakiekolwiek efekty. Najważniejsze jednak to się rehabilitować i nie przerywać ćwiczeń, tak powiedział nam profesor.
agaa98
gość
13-07-2007, 11:04:00

Witam, to jeszcze raz ja, Hubert. Jestem po 8 stymulacjach, w 85% jest juz dobrze, za ok. tydzien wszystko bedzie OK. Stymulacje bardzo pomagaja. Nie zalamujcie sie, tylko wytrwale sie rehabilitujcie, mam nadzieje ze pomoze
Początkująca
13-07-2007, 17:01:00

aha dzieki za odp czyli z tego wynika ze nie zawsze wszystko wraca do normy troche mnie to nie pokoji ale nie poddam sie, bede sie rehabilitowac nawet jesli mialoby to trwac b dlugo,chociaz wiadomo czlowiek traci nadzieje czasami...pozdrawiam
gość
18-07-2007, 16:23:00

Również mam porażenie nerwu strzałkowego i słyszę różne opinie: jedni karzą mi dużo ćwiczyć, inni zaś mówią, iż nie wolno mi tej stopy nadwyrężać. Nie wiem co mam robić? Jestem w kropce? Co radzono Wam?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama:
Reklama:
Reklama: