Reklama:

porażenie nerwu strzałkowego (325)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-07-2006, 09:07:00

Mam 14 lat i porażenie nerwu strzałkowego. Chciałam się dowiedzieć czy idzie to w jakiś sposób wyleczyć? Wszyscy lekarze mowią ze nie da sie nic zrobić. Nawet w Centrum Zdrowia Dziecka nic na to nie umią poradzić. Prosze o pomoc!
gość
30-07-2006, 17:42:00

15-07-2006 o 11:07, gość :
Mam 14 lat i porażenie nerwu strzałkowego. Chciałam się dowiedzieć czy idzie to w jakiś sposób wyleczyć? Wszyscy lekarze mowią ze nie da sie nic zrobić. Nawet w Centrum Zdrowia Dziecka nic na to nie umią poradzić. Prosze o pomoc!
gość
06-08-2006, 22:18:00

Jasne ze mozesz musisz sie udac do dobrego neurologa aby dostac skierowanie na elektrostyulacje ok 20 zabiegow oraz zastrzykki z Nivaliny i poczatkowo Milgammy wiem bo sam mialem i pomoglo Pozdrawiam
Początkujący
07-08-2006, 12:23:00

ja tez mam porazenie nerwu strzalkoewgo i mam takie same leczenie jak poprzednik po 5 stymulacjach zaczalem ruszac palcami ,one bardzo pomagaja wzialem miligame i ciagle biore nivalin jestem na 22 zastrzyku .jestem dobrej mysli.pytanie do poprzednika w jaki sposob zostal porazony twoj nerw i ile trwalo/trwa leczenie???? a do wlascicela tematu:jesli nie masz mzoliwosci zmainy neurologa to zapytaj sie go czy Cie skieruje na stymulacje bo wiesz ze to pomaga -lekarze lubia jak wie sie duzo o swojej chorobie i wtedy tez inaczej reaguja
gość
08-08-2006, 08:41:00

A jak leczy sie stluczenie nerwu?? Stluklam sobie newr kulszowy
gość
08-08-2006, 10:10:00

nie wiem chyba musisz zalozyc nowy topik ....a bylas z tym u lekarza??
gość
08-08-2006, 10:26:00

Bylam u lekarza przepisal leki i masc i dalej boli :/
gość
08-08-2006, 17:00:00

wiesz co w moim przypadku to w ogole nie bolala mnie stopa a po stymulacjach zaczela i to chyba dorby znak bo wraca czucie...(bynamniej mam taka nadzieje) a moze przy stluczeniach tak jest ze troche boli.... trzymaj sie
gość
09-08-2006, 07:04:00

A jednak lekarz stwierdzil ze to trwale uszkodzenie nerwu kulszoweog i on nic na to nie porzdzi nie wiem co mam robic???
gość
09-08-2006, 11:04:00

moze wybierz sie do innego neurologa i zobacz co on na to powie...bo moze da sie cos zrobic a warto sprobowac

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tabletki na uspokojenie a stan starszej osoby
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę bo nie wiem gdzie tkwi przyczyna złego stanu zdrowotnego babci. Babcia ma prawie 90 lat, jest sprawna na umyśle, kontaktowa i logicznie myśląca. Od 5 lat babcia przyjmowała lek Zomiren 0,25mg ze względu na lekkie stany stresowe. Od trzech tygodni lekarz rodzinny zmienił jej ten lek że względu na szybkie uzależnienie, przepisał w zamian Hydroxyzinum 25 mg (1-0-1) oraz Pramolan 50 mg (0-1-0). Już po paru dniach od ich zmiany babcia zaczęła mieć omamy. Słyszy dziwne dźwięki, twierdzi że to nie są szumy uszne bo jak zatka uszy to tego nie slyszy. Mówi że łóżko się jej trzęsie, jest lękliwa i boi się być sama. Trochę niepokoi mnie taka reakcja. Mogłabym przypuszczać że może są to już zmiany starcze ale dziwi mnie fakt zbieżności z zmiana leków. Czy jest możliwość że to skutek uboczny właśnie stosowanych leków ? Udać się do neurologa, psychiatry ? Jak jej pomóc? Dziękuję za poradę.
gość
Bardzo proszę o interpretację wyników eeg
Bardzo proszę o interpretację wyników eeg mojego syna
gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
Mioklonie u 9 latka?
witam, opiszę sytuację gdyż szukam pomocy. Syn 9 i pół roku od kwietnia/maja zaobserwowaliśmy iż dostaje dziwnych mimowolnych skurczy mięśni podczas snu. Najpierw było to bardzo łagodne teraz z każdym następnym tygodniem robi się to coraz bardziej widoczne i silniejsze. Zaczyna się w fazie zasypiania, potem uspokaja się następnie występuje znowu nad ranem (między godziną 5-8) Mocne szrpnięcia barkiem, ręką czase nogą. Z badań podstawowych krwi wyszła tylko podwyższona hemoglobina. Do tego podywższony magnez . Jakie badania warto wykonać przed udniem się do neurologa? Jak należy traktować takie zjawisko. Za wszelkie informację będę wdzięczny. Pozdrawiam. Marcin
Reklama: