Reklama:

porażenie nerwu strzałkowego (325)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-10-2014, 09:21:03

Jak wygląda badanie przewodnictwa nerwu strzałkowego? Mam mieć badanie w szpitalu studenckim, lekarka powiedziała że teraz wiele badań prowadzi ze studentami ale mnie by nie chciała badać przy studentach...więc zacząłem się zastanawiać jak wygląda takie badanie.
gość
13-10-2014, 11:05:15

to nic strasznego, podłączają ci kabelki do nogi i idzie zapis na komputerze. Takie badanie kosztuje 200 zł, więc lepiej zrobić je w szpitali na fundusz, to nic krępującego,
gość
14-10-2014, 12:56:59

Jest jeszcze opcja ze wbija ci igly do miesnia :o ja na tydzien temu mialem tylko przez przyklejenie elektrod
gość
31-10-2014, 12:04:25

Ja polecam ortezy z naszego sklepu stacjonarnego. Asortyment dobraliśmy tak, aby produkty były wyjątkowo trwałe i nie zdarzały się takie niespodzianki jak powyżej
Zapraszam:
http://stanley.poznan.pl/oferta/ortopedia/ortezy-stawu-skokowego-stopy/
gość
17-02-2015, 19:56:18

Moja mama ma opadająca stope z powodu porażenia nerwu strzalkowego. Od roku chodzi na rehabilitacje, chodzi na termy i zawsze to samo... Raz jest lepiej raz jest gorzej.. juz nie mamy sil.. byla 3 tygodnie w Bielsku Bialej w klinice terapii manualnej Was Med troche pomoglo(prawdopodnie bo nic nie robila odpoczywala, a jak jest w domu ciagle sprzata) ale ból znowu nawrócił. Nie moze siedzieć w miejscu juz nie wiemy co robic czy operaja by pomogla? Bylismy w bulgarii u nieurochirurga i mowil że trzeba zrobic operacje bo drugą noge może spotkać to samo.. Doradzcie ..pomozcie... moj email ilczo@o2.pl
gość
20-06-2015, 16:53:33

Mam opadającą stopę od ponad roku,badanie EMG wykazało brak/urwanie nerwu strzałkowego i piszczelowego,rehabilitacja nie pomogła,nie miałam żadnego wypadku, urazu,operacji,TK RM też nic nie wykazało,nic mnie nie boli,a stopa opada,po dłuższym chodzeniu kostka puchnie,noga wciąż marznie,chodzę w ortezie,może ktoś ma/miał podobny przypadek.
prosiłabym o kontakt Pana Sławka z wypowiedzi z dnia 24-04-2010r/podaję mój e-mail; maria.karas@gazeta.pl.Jestem z Rzeszowa i nie wiem gdzie dalej szukać pomocy.Pozdrawiam
gość
24-07-2015, 20:44:05

Witam jestem za granicą wracam za 2 msc a mam porażenie nerwu strzalkowego, proszę o maila kogoś kto pomoże mi abym mogła robić ćwiczenia w domu nie chce tego zbagatelizowac, bardzo proszę. pipiliti@Interia.pl
gość
27-07-2015, 05:07:02

Gość 2010-05-16 23:00:54
Witam w wyniku wypadku samochodwego zlamalem golen bylo to zlamanie otwarte mialem stabilizator w nodze oraz gips jestem po wypadku juz 8 miesiecy i nie ciagne nogi do gory strasznie utrudnia mi to chodzenie.Bylem na badaniu EMG o oto wyniki masywna neuroterapia aksonalna n. strzalkowego nie uzyskano odpowiedzi wywalnej oraz neuroterapia aksonalna n.piszczelowego nasilenie zmian sr.stopia z demelizacja na poziomie podudzia.Ponocz czeka mnie operacja wiec prosze o pomoc
keru11 gg 4009547
Ja po operacji stawu skokowego nie mogę ciągnąć palców do góry ani stopy. Mam neurotic podawany i elektrostymulacja od miesiąca ale na razie kiepsko. Coś ci poradzili?
gość
01-08-2015, 08:01:57

jezeli jestes w pracy jeszcze 2 msc to wracajdo domu! z kazdym dniem nerw jest niedokrwiony poprzez ucisk (domyslam sie ze masz prace kleczaca) i zanika nerw, ja takze bylem niestety 1 msc po ucisku i mialem opdajaca stope przez prawie pol roku i jakims cudem udalo sie odratowac, wiec zastanow sie czy wolisz zarobic pare euri i byc kaleka! wracaj do domu idz od razu do neurologa , on cie dalej pokieruje , pozdr!
gość
05-09-2015, 09:25:16

Od 4 tygodni miałem ten sam objaw co osoba ,która napisała ten post. Wstałem raz wtorkowego poranku i patrzę lecę na prawą stopę ... Potem patrzę a ona nie podnosi mi się do góry... Ok lekarz pierwszego kontaktu , potem skierowanie , 2 tygodnie czekania... zachodzę do neurologa, a on mnie młoteczkiem tu i tam i jeszcze indziej ... myślę wariat .? Postukał obadał coś nacisnął i nic....
Myślę cholerka do końca życia będę z tym chodzić? Zapytałem sie grzecznie "przejdzie to panie doktorze"?
On na to " no nie wiem trzeba zrobić badania bo to może doprowadzić do zaostrzenia " HMMM Pomyślałem i odpowiadam " czyli co trzeba zrobić?
On na to "120 zł pierwsza wizyta "
Myślę ok niech będzie ,zapłaciłem 120 zł nawet nie czekałem 2 tygodni czy tam więcej jak to bywa...
i co słyszę ON " trzeba zrobić badania kręgosłupa , jakieś tam coś na E i prześwietlenie..."
Pytam się to może skierowanie a ON na to "będzie pan czekał tygodniami na badania lub miesiącami , nie lepiej prywatnie"?Hmmm ciężko chodzić z taka stopą ... hmmm człowiek myśli to zwolnienia może i strata pracy ... hmmm ,tak straciłem kolejny tydzień "zamiatania stopą z nerwem strzałkowym "OK
Dzisiaj bez tych napuszonych neurologów, z ich pazernym podejściem do świata . ruszam stopą jak nowo narodzony .Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: