Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
26-05-2019, 15:49:49

UlaWawa 2019-05-23 20:58:37
..... czy jest ktoś kto zdecydował się póki co nie operować tylko ratować rehabilitacją i np. blokadami?
Jestem pewny, że każdy już zoperowany, nim poddał się operacji to zaliczył nie jednego rehabilitanta, osteopatę .... i czego tam jeszcze. Ja np. bylem u wszystkich co zajmują się uzdrowieniem kręgosłupa ( i nie tylko) - efekt jest taki, że już niedługo poddaję się operacji.
Jak są duże zmiany to żaden cudotwórca nie zastąpi operacji.
gość
26-05-2019, 16:46:35

Witam serdecznie wszystkie Szyjki
kawo witaj ,ja niestety przed operacją nie chodziłam do żadnych rehabilitantów .Pierwszym lekarzem był neurolog i to on po obejrzeniu płytki rezonansu od razu mi powiedział że żadne rehabilitacje w moim przypadku nie pomogą .Poszłam po poradę do neochirurga i usłyszałam to samo .Nie zawsze rehabilitacje są wskazane i pomagają .Dokładnie tak jak napisałeś żaden cudotwórca nie zastąpi operacji ,ale i nie zawsze operacja pomoże bo może być jeszcze gorzej .
Pozdrawiam serdecznie 😉
Forumowicz
26-05-2019, 17:58:38

renata071173 2019-05-26 18:46:35
.... nie zawsze operacja pomoże bo może być jeszcze gorzej .
Pozdrawiam serdecznie 😉
Tego się najbardziej obawiam ale jestem dobrej myśli. Pomoże bo musi
gość
27-05-2019, 13:58:28

boże ból nie do zniesienia...
gość
27-05-2019, 14:06:59

Witam! Czy ktoś wie może jaki jest termin oczekiwania na operacje kręgosłupa szyjnego w Warszawie na Wołoskiej ? Czy jest ktoś co miał tam zabieg ?
Forumowicz
28-05-2019, 06:47:33

Gość 2019-05-27 15:58:28
boże ból nie do zniesienia...
Kim jesteś Gościu.
Napisz coś więcej. Podpisz się.
gość
28-05-2019, 07:25:16

gość...
spondyloza ... i jeszcze nie ma wskazań do operacji ale mimo to maskra
gość
30-05-2019, 14:27:05

mam dwie wypukliny dotykające rdzenia na c4-c5 i c5-c6 oraz początki spondylozy ( na podstawie MR) . Od wielu miesięcy boli mnie kark , barki, miejsca w poblizu lopatek. Drętwieją trzy palce u lewej ręki. Bol nieprzyjemny, boję się go. czy tez tak masz?
gość
30-05-2019, 14:34:46

mam dwie wypukliny dotykające rdzenia na c4-c5 i c5-c6 oraz początki spondylozy ( na podstawie MR) . Od wielu miesięcy boli mnie kark, barki, miejsca w poblizu lopatek. Drętwieją trzy palce u lewej ręki. Bol nieprzyjemny, boję się go. czy tez tak masz?
Jeszcze dodam, ze bolą mnie ręce. Raz bardziej boli lewa strona a raz prawa. Czasami oblewam się potem. Nic nie pomaga, może trochę rozciąganie.
Forumowicz
30-05-2019, 18:49:06

Gość 2019-05-30 16:27:05
.... boli mnie kark , barki, miejsca w poblizu lopatek. Drętwieją trzy palce u lewej ręki. ...
Jak dla mnie, takie objawy to standard. Ja mam do tego ciągły dyskomfort w potylicy który pobudza mi nerw , który z kolei powoduje lęk. Mam zawroty głowy i "nie swoje nogi" takie jakby ścierpnięte. Idziesz po chodniku i masz wrażenie, że idziesz zygzakiem i zaraz możesz upaść. Oprócz tabletek przeciwbólowych posiłkuję się Sympramolem ( uspokajający).
Biotropil i Histigen w zasadzie odstawiłem. Nic nie pomagają.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Reklama: