Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
18-05-2019, 12:25:23

Miał ktoś teraz operację u dr.A. Wilka ?
Forumowicz
18-05-2019, 18:20:14

Agatom3 2019-05-18 07:44:25
Czekam juz 6 miesiąc lekarz poinformował mnie ze czeka sie Ok 1 roku.
Ja po lini NFZ miałem termin prawie roczny na samą konsultację. Później zapewne też nie od razu operacja. Wystarczyło pójść 2 razy na wizytę prywatną i z roku zrobił się niecały miesiąc do operacji. Być może miałem szczęście lub mój kręgosłup jest " w poważnym stanie".
Wtajemniczona
18-05-2019, 20:30:06

Witam cieplutko.
Agatom3.
Od wydania skierowania do operacji minęło 13,5 miesiąca. Terminy są różne, zależy od szpitala. W moim przypadku od razu wyznaczono mi termin na koniec marca ( czyli za rok) z podaniem informacji, że może się to nieco zmienić. Dzwoniłam w styczniu to już było wiadomo, że na marzec się nie załapię a początkiem marca dostałam telefon z wyznaczonym na 06-05-2019 terminem.
A gdzie będziesz miała operację przeprowadzoną?
Pozdrawiam wszystkie szyjki
Wtajemniczona
18-05-2019, 20:49:04

Witaj Antoni.
Co do poduszki, to każdy ma inne potrzeby i inne preferencje. Teraz mam już trzecią-.tym razem strzał w
10-tkę.Ma wcięcie na bark, można wybrać wyższą lub niższą stronę, przeznaczona do spania na boku i na plecach., to jest taka poduszka-allegro.pl/oferta/poduszka-ortopedyczna-dr-sapporo-nuvo-rozmiar-m-7797363418. Kupiłam ją jednak w sklepie medycznym, bo jakoś wolę zobaczyć i dotknąć to co kupuję, a cenowo wyszło na to samo co na allegro.
Miłych snów i wygodnej poduszki.
gość
19-05-2019, 15:37:07

Do Lucyny gdzie byłaś operowana ?
gość
19-05-2019, 19:52:06

Siema Lucy0402.
Dobrze , że w końcu trafiłaś na swój typ . Z tego co widzę , to w przypadku Twojej poduszki można wybrać sobie rozmiar na podstawie tabeli i to jest jej duży plus . Moja ma jeden uniwersalny rozmiar, wiec dla jednej osoby będzie pasować idealnie , a u innej słabiej . Dla mnie wydawała się troszkę za niska -stąd przez pewien czas dawałem ksiązkę pod spód. :) Na pewno jeśli będę kupować kolejną wybiorę z wycięciem na bark . Prawidłowe spanie jest bardzo ważne, bo przez nieodpowiednią pozycję nabawiłem się kłopotów z szyją . Na szczęście po 13 miesiącach jest zdecydowanie lepiej. Teraz sobie obserwuje zmagania innych i ich przygody ze służbą zdrowia .
Antoni
Początkująca
19-05-2019, 20:06:26

Witam wieczorkiemDziękuje za wszystkie rady dot.poduszki .Ja swoją poduszkę używam od 4lat a jest to poduszka z ziarenek gryki.Jak do tej pory dobrze mi sie sprawdza - ziarenka przesypując sie lekko masują szyjkę .Zdaje sobie sprawę ze po operacji powinna byc to poduszka specjalistyczna i bede takiej szukać 🧐
Do Lucy : moja operacja odbędzie sie w szpitalu w Sosnowcu dr Kaspera bedzie operował .Moze ktoś kojarzy tego lekarza i sie wypowie?
Pozdrawiam życząc nocy bez bólu
Agnieszka
gość
19-05-2019, 20:20:51

Czy ktos z was z forum kto zmaga sie z dyskopatia szyjna ma miał zaburzenia zwroku ?
Forumowicz
20-05-2019, 11:32:04

Gość 2019-05-19 22:20:51
Czy ktos z was z forum kto zmaga sie z dyskopatia szyjna ma miał zaburzenia zwroku ?
Moim zdaniem .... w mniejszym lub większym stopniu - ale chyba wszyscy. Ja przynajmniej mam, szczególnie gdy się "zapomnę" i siedzę przy komputerze coś tam pisząc. Okulary mam nowe, 4 miesięczne ale i tak mam wrażenie, że są złe. Po odpoczynku wszystko wraca do normy.
gość
20-05-2019, 18:16:33

Zosia 40☺
Witam,Serdecznie Wszystkich Po i Przed😘
Jestem 3 m-ce po opracji i jakoś wydaje mi się, że obecnie nic nie idzie do przodu.Jestem w trakcie drugiej rehabilitacji
Cały czas dokucza mi ból szyi karu barku i mięsień czteroboczny, zaczęła dretwiec mi lewa ręka.Ogólnie ręce oslably◻😢
Z rana jeszcze jakoś wmiare,ale popołudniu to juz tylko leżenie.
Renatko😘jak Ty się czujesz??Kiedy u Ciebie nastąpiła taka naprawdę poprawa że Czułaś, że już jest OK??JAK w pracy się czujesz?
Ja nie wiem jak to będzie.Najgorzej przeraża mnie dzwiganie.
BRW 72😘
A u Ciebie co słychać?Jesteś już po tej rehabilitacji i jak Twoja ręka??
Pozdrawiam Wszystkich 😘😘😘

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: