Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
27-12-2011, 13:32:33

do Gościa z lędźwiowym...
Ze mna była operowana kobietka własnie na odcinek lędźwiowy.....zrobili Jej tak jak Tobie tzn. bez implantu,i usłyszała,że nie wolno Jej siedzieć przez 6 tyg. jeździć samochodem siedząc(tylko na leżąco).
Pozdrawiam
gość
27-12-2011, 14:15:35

Do HENRYKA
Też się dziwię że kilka dni po operacji siadasz i dziwisz się że tylko 15 min. możesz usiedzieć.
Mam kolegę po 2 oper. lędźwiowego. Nie wolno mu było długo siadać, tylko chodzenie i leżenie (dozwolony tylko kibelek do siedzenia i to na krótko ale to już konieczność wyższa).
Z wczesnej rehabilitacji -kilka tyg. po oper.- ćwiczenia w basenie pod okiem rehabilitanta, solux i ćw. izometryczne.
Forumowicz
27-12-2011, 15:09:38

zanzibar 2011-12-27 12:35:32 Witam Raf tupolew krąży bardzo wysoko ale na razie bez Kap. Wrony i dzięki Bogu .
czy wystarczy Tobie ta historyjka?
czyli jednak mam(y) pozamiatane
Forumowiczka
27-12-2011, 15:54:16

joan-na To ja pisałam o zdrętwiałych palcach.
Joanna
dzięki wielkie że dałaś znać :). pamiętałam że to już pisałaś (nie pamiętałam że to byłaś Ty) ale nie potrafiłam odszukać kiedy to było. U mnie 3 miesiące miną 4 stycznia. Palce nie drętwieją codziennie, nawet nie co tydzień, po prostu czasami się to zdarza i wtedy się martwię. A ponieważ nie mam prześwietleń kontrolnych (podejrzewam że po prostu nie są u mnie potrzebne) więc łatwo o panikę. No i wtedy tez znów przychodzi mi do głowy ta idiotyczna myśl, czy się przy operacji nie pomylili z dyskiem - nie krzyczcie, wiem że to chore ale w chwilach słabości nie myślę racjonalnie.
ten okres rekonwalescencji pooperacyjnej jest zupełnie inny niż przy innych schorzeniach, bo pobolewają te same nerwy co przed operacja więc dużo rzeczy trzeba przyjąć na wiarę i cierpliwie czekać. A ja jestem niecierpliwy niewierny Tomasz.........
dzięki Asiu
(też) Asia
Forumowicz
27-12-2011, 16:09:42

Raf nie możesz widziec wszystkiego w czarnych barwach bo nie tędy droga przypadki wielu zabiegów zdarzają się i nie sa nagminne . Pewne predyspozycje organizmu lub brak pokory to są główne przyczyny powrotów na stół . Nie możesz widziec wszystkiego na nie bo również z dyskopatią czasami wlecze się depresja i nie warto jej nakręcac . Pozdrawiam
ks Janusz
gość
27-12-2011, 21:49:21

http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,0,546,470739,20,niepelnosprawni-sprawni-w-pracy#.Tvo853p-6fe
To do poczytania na dobranoc.
Pa pa moi mili
Irek
krak62
Forumowiczka
28-12-2011, 03:07:09

Irek, nader pouczajacy wątek
To swoisty HydePar. Pozwól paniom na dyskusję w towarzystwie wzajemnej adoracji oszczędzając sobie frustracji
Miłego nadchodzącego dnia Z
gość
28-12-2011, 09:21:22

Zosiu, masz całkowitą rację. Gdyby głupota bolała , niektóre osoby cierpiałyby ogromne męki .
=================================
Jedzie autobus pełen wariatów i nagle się psuje.
Wszyscy się rozeszli.
Kierowca próbuje naprawić autobus.
Podchodzi do niego jeden świr i wykrzykuje:
- Ja wiem co się stało, ja wiem co się stało!
- Idź sobie i nie przeszkadzaj mi!
- Spi..dalaj stąd bo ci wpi..dolę!
- No to co się ku.wa stało?
- Autobus się zepsuł.
=============================
Zastanawiam się nad jednym, gdzie się podział MOD!!!
Miłego
Irek
krak62
Forumowicz
28-12-2011, 09:39:03

krak62 2011-12-28 10:21:22
=============================
Zastanawiam się nad jednym, gdzie się podział MOD!!!
Miłego
Irek
MODzą mu kręgi szyjne na neurochirurgii
gość
28-12-2011, 12:01:33

Irku ja po obejrzeniu tego wątku myślę że pomysł jest dobry i warty uwagi ale by go rozpropagować wymagało by to do kontaktów z pracodawcami dla osób niepełnosprawnych aby umieszczały propozycje pracy i nie będzie to łatwe przy nasyceniu rynku pracy a to co pozostaje to bardziej są propozycje śmieciowe i wykorzystujące osoby niepełnosprawne za nie wielkie pieniądze . Myślę że nie warto się denerwować a jedynie jeśli jest możliwość rozpropagować to jak najszerzej aby dotrzeć do pracodawców aby zatrudniały osoby niepełnosprawne . Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: