Oto przepis
Nadziewane szyje.
1 kilogram szyi (z gęsi lub indyka)
1 kubek posiekanego selera naciowego
1 ząbek posiekanego czosnku
2 jajka
Szczypta soli
3 kubki rosołu
2 duże posiekane cebule
1 łyżeczka bulionu drobiowego
Sól i pieprz do smaku
mały kieliszek wina wiśniowego
Pół kilo mięsa mielonego
Ściągnąć skórę z szyi Kości z szyi włożyć do wody i dodać do smaku soli i pieprzu, gałązkę zielonego selera i trochę cebuli. Kiedy rosół jest gotowy wyjąć kości. Odcedzić. Na oleju, udusić resztę selera, cebuli, przetarty czosnek Jaja ubić. Połączyć wszystko z mięsem, wlać wino. i trochę rozcieńczyć rosołem. Farszem nadziać szyje i końce zawiązać. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut, podlewając rosołem.
=======================
Oto link do tematu eskulapek
http://www.forumneurologiczne.pl/ranking#.TvzLVnp-6fc
Miłego
Irek