Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
29-12-2011, 20:21:59

Oto przepis
Nadziewane szyje.
1 kilogram szyi (z gęsi lub indyka)
1 kubek posiekanego selera naciowego
1 ząbek posiekanego czosnku
2 jajka
Szczypta soli
3 kubki rosołu
2 duże posiekane cebule
1 łyżeczka bulionu drobiowego
Sól i pieprz do smaku
mały kieliszek wina wiśniowego
Pół kilo mięsa mielonego
Ściągnąć skórę z szyi Kości z szyi włożyć do wody i dodać do smaku soli i pieprzu, gałązkę zielonego selera i trochę cebuli. Kiedy rosół jest gotowy wyjąć kości. Odcedzić. Na oleju, udusić resztę selera, cebuli, przetarty czosnek Jaja ubić. Połączyć wszystko z mięsem, wlać wino. i trochę rozcieńczyć rosołem. Farszem nadziać szyje i końce zawiązać. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut, podlewając rosołem.
=======================
Oto link do tematu eskulapek
http://www.forumneurologiczne.pl/ranking#.TvzLVnp-6fc
Miłego
Irek
krak62
gość
29-12-2011, 20:26:39

Asiu, możesz zrobić szparagi z puszki zawinięte w plastry ładnej szynki, przewiązane szczypiorkiem - i zalane na półmisku galaretą z rosołu(dodaj trochę żelatyny do rosołu lub bulionu warzywnego własnej roboty).
Zamiast szparagów może być jajko na twardo-posiekane, chrzan, natka pietruszki, przyprawy - pycha przekąska!
anTosia
Początkująca
29-12-2011, 20:37:06

Wypróbowana fajna szyba przekąska:
ciasto francuskie, oliwki, feta
nagrzać piekarnik, zlepiać ciasto wg fantazji pakując do środka oliwke i fetę; ja robię jak najmniejsze paczuszki, a im więcej fety tym smaczniejsze ;) Na porcję dla 10 osób uzywam 2ch ciast.
mniam
Forumowicz
29-12-2011, 20:42:48

krak62 2011-12-29 21:21:59 Oto przepis
Nadziewane szyje.
1 kilogram szyi (z gęsi lub indyka)
1 kubek posiekanego selera naciowego
1 ząbek posiekanego czosnku
2 jajka
Szczypta soli
3 kubki rosołu
2 duże posiekane cebule
1 łyżeczka bulionu drobiowego
Sól i pieprz do smaku
mały kieliszek wina wiśniowego
Pół kilo mięsa mielonego
Miłego
Irek
zapomniałeś dodać do pełni smaku:
- 1/2 głupiego jasia
- 30 mg ketanolu
- 10 g tytanowego czopa
- 2 śruby o fi max 2mm
- aby całość się za szybko nie zzieleniała zszyć trzeba od 3-5 szwami.
Całość odstawić na 3-5 dni do zaciemnionego miejsca .
I o to przepis na idealnie nadziewaną szyję "A^la dyskopatia"

to czy macie jakiś fajny przepis na potrawę, której zrobienie nie szkodzi zbytnio szyi ? ... o by tu zrobić? Smacznego, niekłopotliwego....ale fajnego
Zupa błyskawiczna, potocznie zupka chińska (zupa instant, ang. instant – natychmiastowy, błyskawiczny) – żywność, która nadaje się do konsumpcji w kilka minut po zalaniu gorącą wodą, bez gotowania czy innej obróbki.Jej twórcą był Japończyk Momofuku Andō.
Zupy te zazwyczaj zawierają glutaminian sodu stosowany jako wzmacniacz smaku i zapachu, czasem dodatkowo inne substancje o podobnym działaniu.
Wymaga niewielkiego nakładu pracy potrzebnego do przygotowania ciepłego posiłku, choć niezbilansowanego pod względem zawartości witamin i minerałów.
Przygotowanie zależne od mocy czajnika ale max 3 minuty
Forumowiczka
29-12-2011, 20:43:43

super, dzięki!
a ciasto francuskie faktycznie jest gotowe np. w Biedronce, mogę zatrudnić córkę do robienia kawałeczków i nadziewania :)
i szparagi też wyglądają na szybkie a Szyje pasują do mojej przypadłości
dzięki!
a co wy robicie? biała sala czy też wieczór ze znajomymi?
Asia
Forumowicz
29-12-2011, 20:46:33

buraczek 2011-12-29 21:43:43
a co wy robicie? biała sala czy też wieczór ze znajomymi?
Asia
kapcie i pilot tv
gość
29-12-2011, 20:47:42

Ja wybieram przepis Implanta" fajna szyba" - na przekaske akurat bo ostra.Wesolego
gość
29-12-2011, 20:53:21

Spotykają się dwie blondynki i jedna mówi:
- Ty, słuchaj wiesz że w tym roku Sylwester wypada w piątek?
A na to druga:
- Kurcze, żeby tylko nie trzynastego!
=================================
Trzech studentów opowiada sobie o wrażeniach z Sylwestra.
- Ja chłopaki byłem na Majorce - mówi pierwszy - jaki wypas! Plaża, drinki, dziewczyny w bikini...
- A ja byłem w Alpach - mówi drugi - śnieg po pas, narty, a jakie panienki...mmmm
- No stary a ty gdzie byłeś? - pytają milczącego dotąd trzeciego.
- Chłopaki ja byłem w tym samym pokoju, co wy ale ja nie paliłem tego świństwa...
krak62
gość
29-12-2011, 20:57:31

Zanosi się na Bal Dziennikarzy (z gazetą w łóżku)
Kreacja: spodnie i tunika z granatowego atłasu... a co?
anTosia
Forumowiczka
29-12-2011, 21:11:55

po ciuchu też miałam nadzieję na dalszy ciąg leniuchowania, telewizor i książkę ale .... mąż chętnie by gdzieś poszedł chociaż posiedzieć i pogadać, więc - no cóż, trzeba zadbać o trochę atrakcji i dla niego. W końcu leniuchowanie mam na co-dzień :)
A znajomi to praktycznie dalsi sąsiedzi, więc jakby mi jednak dłuższe siedzenie nie służyło, to powrót do domu będzie też szybki i bezproblemowy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: