Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
10-07-2011, 16:33:38

Baerdzo prosze, wydał mi sie ciekawy i postanowiłam go wskazac innym cierpiacym, pozdrawiam serdecznie
anna
Początkująca
11-07-2011, 18:31:25

Witam serdecznie wszystkie Szyjki, te cierpiące, te uleczone i zaleczone oraz te całkiem zdrowe :)

Pisałam już jakiś czas temu, krótko po swojej operacji tj. po zabiegu odbarczenia kręgosłupa na odcinku C5-C6-C7. Hmm, nie powiem by mi było świetnie :/
Niebawem wyruszam na wizytę kontrolną do szpitala gdzie mnie operowano (Łomża), nie wiem co zostanie mi zaproponowane, jestem pełna obaw, tym bardziej że żadne objawy neurologiczne (drętwienie, przykurcze ręki, bolesność) nie ustąpiły. :( wiem .... czas .... cierpliwość ….

Poszukuję kontaktu i informacji o skutecznym i kompetentnym rehabilitowaniu się (ośrodki, osoby, metody itd.)
Bardzo Was proszę o podpowiedzi gdzie szukać dobrego rehabilitanta ale ze specjalistyczną wiedzą i doświadczeniem w zakresie kręgosłupa szyjnego, zwłaszcza w moich okolicach, w Białymstoku.

Dziękuję za życzliwość i za każdą podpowiedz tutaj na forum, na pocztę w profilu lub @

MARTTKA, DUCHOWAPRZYGODA, HAMER
Jeśli jeszcze tutaj zaglądacie, bardzo Was proszę o kontakt mailowy, poprzez adres: evita29_01@o2.pl lub mój profil na portalu
gość
13-07-2011, 05:21:16

Witam, dwa lata temu uskuteczniałem na tym forum co nieco, gdy nagle straciłem wiele siły w prawej ręce i zdrętwiały mi palce dłoni. Po kilku miesiącach oswajania się z sytuiacją poddałem sie operacji wszczepienia implantu. Było przez dwa lata super, aż złapał mnie jakiś wirus i zanotowałem częsty i ostry kaszel. I kilkanaście dni temu podczas kaszlu...zaczął mnie znów boleć prawy bark i doszło drętwienie ręki aż po kciuk i połowę dłoni.
No to wybieram się znów na wizyty - opcje mam dwie: dwa lata temu stwierdzono, że mam też nieco uszkodzony drugi krąg (może to on teraz winny), albo objawy ze stwardieniem. Za kilka tygodni dam znać.

Sławek (44)
Początkująca
13-07-2011, 14:08:47

ZOSIU (nick hamer) :)
z całego serca dziękuję Ci za bezcenne wskazówki i podpowiedzi, za podzielenie się wiedzą i swoją historią.
Teraz rozumiem dlaczego to forum i ten wątek trwa tak długo - dzięki postawie takich Ludzi jak TY :)

Uaktualnienie pewnej informacji, która może będzie również przydatna dla innych Szyjek i nie tylko.
Otóż osteopata, o którym mi pisałaś i który Ci pomógł, nie ma już praktyki w moim mieście.
Jego gabinet jest obecnie w Warszawie.

Podaję aktualne dane:
osteopata Artur Bieroza
ul. J. Dąbrowskiego 74 m 44 (4 piętro)
Blisko stacji metra Racławicka.
Wygodny dojazd metrem z centrum.
Numer telefonu: 509 866 718

pozdrawiam
Początkująca
14-07-2011, 11:51:30

Witam wszystkie SZYJKI. Jestem jak poprzedniczka po odbarczeniu kregosłupa na tym samym poziomie i wstawieniu implantow oraz blaszki tytanowj. Miesiac było jak tako a teraz znow dolegliwosci wrociły jak bumerang. Doszedł jeszcze problem z przełykaniem, jak sie okazało po badaniu z kontrastem stabilizator przylega do przełyku i powoduje zatrzymywanie sie wiekszych kesow jedzenia. Byłam u swojego neurochirurga ktory skierował mnie na rehabilitacje, zaczynam 3 sierpnia i nic pocieszajacego nie powiedział, kontrolne rtg teraz wykazało szczelinowatosc miedzy c6 a c7 i wyglada na to ze siada kregosłup. Zobacze co przyniesie rehabilitacja, lewa reka bardzo mnie boli a wykonywanie prostych czynnosci opupione jest okropnym wysiłkiem. Pozdrawiam Wszystkich.
anna
gość
14-07-2011, 19:36:19

Anno!
Jestem przerażona tym co piszesz.
Kiedy miałaś zabieg ?
Wnioskuję z Twojej wypowiedzi ,że miesiąc temu.
Jeżeli rehabilitacja-to czy wiesz jakie będą w Twoim przypadku zabiegi.
Pozdrawiam Wiesia
Początkująca
15-07-2011, 09:25:34

Witaj Wiesiu, zabieg miałam 19 kwietnia , był to drugi juz na tym samym poziomie w ciagu 10 miesiecy. Jakie zabiegi mi zleca nie wiem, dowiem sie na oddziale ale podobno z takimi blachami nie ma zbyt wielkiego pola manewru. Jestem podłamana całkowicie, myslałam i byłam pełna nadzieji ze ten drugi przyniesie ulge ale tak sie nie stało i dotego inne powikłania. Pozdrawiam serdecznie wszystkie SZyjki
anna
gość
15-07-2011, 12:14:34

Witaj Anno!
Cóż Ci doradzić?
Może w grę wchodziłaby tu jeszcze konsultacja u innego neurochirurga./to tylko moja sugestia/
Nie wiem gdzie byłaś operowana ale to może mniej ważne gdyż każdy pacjent to "indywidualny przypadek" i tego się należy trzymać.
Mam nadzieję ,że rehabilitacja pomoże Ci powrócić do lepszej sprawności.Pozdrawiam Wiesia
Początkujący
15-07-2011, 15:44:58

Trosze mnie tu nie bylo, gdyż miałem kolejna fizykoterapie- niestety większej poprawy po niej nie ma...
Chciałem podziekować dla Haliny za jej wypowiedz z strony 644 i polecenie mi dr Jacka Furtak z Bydgoszczy. Po tym co napisałaś chcialbym sie do niego wybrać.
Ktoś z tego forum poza Toba tez był u tego doktora?
gość
16-07-2011, 19:39:49

Do Mariki!
Map pytanko czy już jesteś po zabiegu ?
Odezwij się może posłużysz innym radą.
pozdrawiam Wiesia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: