Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
24-05-2023, 04:14:24

gość 24-05-2023, 07:43:11

Cześć. Powoli parkuje torbę do szpitala. Na oddział mama się zgłosić w poniedziałek 🙊🙈🙉 Czy może ma ktoś tą listę co zabrać ze sobą? Nie mogę odnaleźć w poprzednich stronach forum....

Cześć. Powoli parkuje torbę do szpitala. Na oddział mama się zgłosić w poniedziałek 🙊🙈🙉 Czy może ma ktoś tą listę co zabrać ze sobą? Nie mogę odnaleźć w poprzednich stronach forum....

[/CYT
Dres ,getry ,koszulki . Na noc przebierałam się w piżamę. Wiadomo bielizna , ręcznik ( miałam dwa ,jeden mniejszy w razie czego ) Coś do chłodzenia po oddziale ,u mnie adidasy ,kapcie też miałam . Bierzesz to w czym ci wygodnie . Do tego cała dokumentacja medyczna ,dyskietki ,leki . U nas ma oddziale był czajnik można sobie było zrobić kawę ,herbatę . Zabierz sobie coś do picia . Przydatny gadżet to rurka do picia po operacji 😉 Ja nie byłam przygotowana że dostanę ze stresu okres i na szybko załatwiałam majtki które można mieć na sali operacyjnej . 😏
Do poniedziałku masz jeszcze czas . Nie trzymają długo po operacji . Tam gdzie ja byłam . To w czwartek byś prawdopodobnie wychodziła . Poniedziałek badania ,wtorek operacja ,środa pionizowanie ,czwartek wypis . Ja byłam trochę dłużej .
Alina74
Początkująca
24-05-2023, 05:52:40

gość 24-05-2023, 07:59:56

Na pewno trzeba zabrac pizame ja miałam 2 ale w sumie to tylko 1 wykorzystałam,bielizne ,szlafrok ,przybory toaletowe,można wziąć dres chodziłam w nim tylko w dniu przyjęcia do szpitala,kapcie,ręcznik, telefon,ładowarka, sztućce,szklanka,ściereczke,chusteczki plus mokre chusteczki,okulary i może coś do czytania. Miałam również kołnierz miękki na wyjście ze szpitala. I coś na gardło po intubacji u mnie hasco sept. Życzę powodzenia nie jest tak źle jak się mówi. Ja jestem 11 dzień po operacji i choć jest poprawa jeszcze czasami bardzo boli. Jutro jadę ściągnąć szwy. Dla mnie było najgorsze leżenie po samej operacji bez wstawiania prawie 30 godzin. Ale da się przezyc😁😁. Pozdrawiam Marta.
Właśnie muszę kupić coś na gardło 👍 a co do leżenia po operacji miałaś cewnik? Nigdy nie leżałam w szpitalu poza porodami i właśnie załatwiania potrzeb fizjologicznych po operacji się trochę obawiam🤦🏽‍♀️
Początkująca
24-05-2023, 06:14:49

Cewnik jak potrzebują dostają osoby które mają problem z poruszaniem . Załatwiasz się jak potrzeba na basen . Tak naprawdę to przed operacją nie pijesz , to i mało się załatwiasz . Ja nie miałam nic na gardo .Lekarz nie pozwalał . Moim zdaniem zimne jogurty ,serki i np rumianek więcej dają . Bo zimne łagodzi .
Alina74
gość
24-05-2023, 07:08:22

Ja również już spakowana na jutro. Myśli w głowie szaleją ale jak narazie jestem spokojna . Jutro godzina 7.30 mam się zgłosić na izbę przyjęć planowanych. 26.05 operacja zobaczymy ile będą mnie trzymać.
Emi85
gość
24-05-2023, 07:08:47

Cennika też nie miałam, ani pampersa. Przed operacja mało się pije. A potem to basen. Na gardło mąż przewoził mi lody trochę łagodzily ból. Marta.
gość
24-05-2023, 07:17:36

gość 24-05-2023, 11:08:22

Ja również już spakowana na jutro. Myśli w głowie szaleją ale jak narazie jestem spokojna . Jutro godzina 7.30 mam się zgłosić na izbę przyjęć planowanych. 26.05 operacja zobaczymy ile będą mnie trzymać.
Emi85

Nie trzymają długo o ile jest wszystko w porządku. Ja byłam przyjęta 12 maja,13 operacja,14 pionizowanie, 15 do domu. Powodzenia wszystko będzie dobrze najważniejsze żeby się nie stresować. Marta.
gość
24-05-2023, 08:09:28

Ja bardziej bałam się w domu niż już w szpitalu . Babki na sali fajne a to dużo pomaga . Powodzenia. 😉
gość
25-05-2023, 02:28:27

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
25-05-2023, 07:47:59

Emi85
Jutro masz operacje? Daj znać jak wrażenia w szpitalu 🙉🙈🙊 No i powodzenia 👊
gość 24-05-2023, 11:08:22

Emi85

Początkujący
25-05-2023, 13:51:51

Ja już na oddziale krew do badań poszła i czekam na dalsze wieści . Jeszcze nie wiem czy jutro będzie operacja czy dopiero w poniedziałek bo jakieś nagle ciężkie przypadki dziś były.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: