Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
28-05-2023, 05:06:28

gość 27-05-2023, 16:24:18

Alina74 26-05-2023, 20:25:45

A u tych co byłaś prywatnie to żaden nie ma dobrej opinii i nie operuje . Tam gdzie ja byłam operowana były osoby co chodziły prywatnie lekarz pracował w szpitalu i miały operację w NFZ . Prawda jest taka że każdy lekarz ma swoich pacjentów i to z nimi umawia się na operację i ustala przybliżone terminy .

Tak jak pisałam wczesniej... dzwonilam do tego u ktorego bylam prywatnie w zg i bardzo tam chcialam... termin za 6 lat.
Jestem z Jaworza koło Bielska Białej. U mnie było tak. W styczniu zrobiłam rezonans 4 tyg.czekalam na wynik potem do ortopedy i dostałam skierowanie do neurochirurga ale ,że na nfz czeka się prawie 2,5 roku A miałam pilne skierowanie to poszłam do neurologa ten powiedział, że nie ma na co czekać i polecił mi neurochirurga prywatnie. Umówiłam się na 6 marca. Lekarz powiedział,że konieczna jest operacja i ,że wszystkim się zajmie i ,że zadzwoni do mnie za 3 tygodnie i powie o terminie. Więc tak było 13 maja miałam operację w szpitalu w Żywcu, która przeprowadził dr. Pruś(przyjmuje w Mazancowicach koło Bielska) zarówno badania i operacja była na nfz i w sumie czekałam na nią 1,5 miesiąca. Pozdrawiam Marta.
Forumowiczka
29-05-2023, 16:22:14

Alina74 26-05-2023, 08:24:43

Halina1967 nie wiesz dlaczego jak piszę posty raz jestem jako gość innym razem jako Alina 74 . Zawsze tak samo się loguje. Zaczynam czuć się jakbym miała rozdwojenie jaźni.🤣

,
szczerze to nie mam zielonego pojęcia, ale jak coś zawsze sie podpisz :)
Forumowiczka
29-05-2023, 16:25:50

gość 26-05-2023, 19:56:48

Hej Alina74,
Moze powiem od poczatku. Tak najpierw trafilam do neurologa. Neurlog dal mi skierowanie na rezonans. Za nim dostalam sie znow do tego neurologa by mi dal skierowanie do neurochirurga bylam juz u 3 prywatnie ... nie chcialam czekac i chcialam sie dowiedziec czy trzeba bedzie operacji - wszyscy 3 potwierdzili ze tak. Jeden z nich dal mi skierowanie do szpitala na operacje. Powiedzial ze moge sobie wybrac szpital albo operowac sie w Zielonej z tym ze sie dlugo czeka nie wiedzialam ze az tak. Potem wrocilam do neurologa i ten neurolog rowniez potwierdizl to co pozostali i chcial mnie wyslac na operacje za dwa miesiace do Konina... powiedzialam ze juz mam skierowanie do szpitala i ze chce sama wybrac ... bo nie chce nic mowic to jest odcinek szyjny - kazdy z was tutaj z tym przyszedl - i nie wiem kto w Koninie operuje, nie wiem jaka opinia jest o szpitalu - a to juz jest wazna decyzja bo idzie latwo taka operacje spieprzyc i potem bujac sie na operacje ''poprawkowe''.
I tutaj nie chodzi ze szukam tylko neurochirurga ... porprostu chcialam zaczerpnac z waszej wiedzy i pomocy - kto u was sie sprawdzil i kogo wy mozecie polecic. (szpital, lekarza etc.)
Dziekuje btw za odpowiedz.

Ja była prywatnie u lekarza tylko jednego ponieważ ma mega dobra opinię nie szukałam dalej , byłam operowana w Bytomiu lekarz Wojciech Chrobak :)
Forumowiczka
29-05-2023, 16:29:00

gość 27-05-2023, 16:24:18

Alina74 26-05-2023, 20:25:45

A u tych co byłaś prywatnie to żaden nie ma dobrej opinii i nie operuje . Tam gdzie ja byłam operowana były osoby co chodziły prywatnie lekarz pracował w szpitalu i miały operację w NFZ . Prawda jest taka że każdy lekarz ma swoich pacjentów i to z nimi umawia się na operację i ustala przybliżone terminy .

Tak jak pisałam wczesniej... dzwonilam do tego u ktorego bylam prywatnie w zg i bardzo tam chcialam... termin za 6 lat.
To może sprawdź jeszcze u tych innych tylko nie wszystkich na raz. Zobaczysz jak się poukłada u innego tylko czy oni sa też z jakaś rekomendacją dobra ??:)
Forumowiczka
29-05-2023, 16:32:14

gość 26-05-2023, 18:43:26

Cześć Wszystkim,
Jestem własnie na etapie szukania szpitala i lekarza.... odległość nie gra roli i bym chciała abyscie (jeżeli możecie) opowiedzieć kto was operował, w jakim szpitalu bylyscie operowani, ile czekaliscie ...
Ja dzis po szukaniu jestem troszke zalamana. Zadzwoniłam do Zielonej Góry gdzie jest dużo dobrych neurochirurgów... i to nie jest miejscowowsc wielkości Szczecin czy Warszawy ... ale z skierowaniem na CITO powiedzieli mi ze termin bedzie dostępny za 6 lat.... a to i tak moze sie przesunac jak trafi ktoś z nagłego przypadku (się już w głowie śmiałam ,że może poczekam to ja będę takim nagłym sparaliżowanym przypadkiem - no cóż troszkę czarny humor ale zawsze humor). Zalezy mi na tym zeby jak najszybciej tym sie zajac - poniewaz czuje z miesiaca na miesiac ze moj stan sie niestety nie poprawia a idzie w tym drugim kierunku.
Czyli poprostu dajcie mi swoje krótkie polecajki:
1) Jak Lekarz
2) Jaki Szpital,
3) Ile czekaliście,
4) Na kase chorych / prywatnie
Wiem ,że ten temat przewijal sie pewnie przez cale forum .. .ale cos tu pozmieniali i ciezko cokolwiek znaleźć. DZIEKUJE WSZYSTKIM.

1. Lekarz Wojciech CHrobak
2. Szpital wojewódzki nr 4 Bytom
3. pół roku
4. NFZ (wizyty prywatne operacja z NZF)
Początkująca
29-05-2023, 17:08:40

Dobry wieczór wszystkim. Ja już jestem na oddziale. Rano 3 osoby są do zabiegu wiec zobaczymy jaka kolejność będzie. Trzymajcie kciuki 😉
Początkująca
29-05-2023, 17:11:02

emi85 co u ciebie . Już chyba po . Jak się czujesz ?🤗
Alina74
Początkująca
29-05-2023, 17:13:12

Tola1982 29-05-2023, 21:08:40

Dobry wieczór wszystkim. Ja już jestem na oddziale. Rano 3 osoby są do zabiegu wiec zobaczymy jaka kolejność będzie. Trzymajcie kciuki 😉

Daj znać jak u Ciebie . 🤗 Już zapewne po . Będzie dobrze .
Alina74
Początkująca
29-05-2023, 17:15:37

Alina74 29-05-2023, 21:13:12

Tola1982 29-05-2023, 21:08:40

Daj znać jak u Ciebie . 🤗 Już zapewne po . Będzie dobrze .
Coś mi się pomieszało że miałaś mieć dziś .
Alina74
Początkująca
30-05-2023, 09:53:57

No szyjki. Jestem już po zabiegu. Obylo się bez problemów. Jak dostaje kroplówki przeciwbólowe to zaraz zasypiam. Ogólnie w sumie nie jest źle tylko dren trochę boli . Za to od razu poczułam ulgę w dłoniach 😉 kto się jeszcze boi- nie taki will straszny 😉

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: