Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
27-04-2011, 18:28:37

Ja to gdzie? Narobilim się, nasprzątalim i najedlim a teraz cierpimy!!!!
A tak poważnie to chyba wiosna troszkę nie służy a bynajmniej mnie.Te zmiany pogody-zwłaszcza nad morzem-nie służą pooperacyjnym kręgosłupom. Czekam na ciepełko aby wygrzać kości na piaseczku. Czekam Spinko to razem poszalejemy na plaży. Pozdrawiam Vika
Forumowiczka
28-04-2011, 04:11:34

Spinko!
Masz rację -wiara czyni cuda a wszystkie cierpienia , których doznajemy są po coś.....
Tylko czasem trudno od razu zorientować się po co, prawda?

Vika, mam nadzieję, że pogoda dopisze i Trójmiasto będzie nam życzliwe. Możemy się spotkać 14 maja, w sobotę? Na razie jeszcze nie wiem, o której godzinie... Pasuje Ci data?
gość
30-04-2011, 13:23:51

A gdzie Te wszystkie szyjki na majówce ? Drugi dzień forum zastygło Jak tam wasze szyjki ?
gość
01-05-2011, 17:29:59

Ja nie na majówce - "siadło" mi krążenie i leżę drugi dzień...
Czy ktoś wie, co znaczy "izointensywny obraz kręgosłupa" w rezonansie?
Dlaczego przepuklina wpływa na krążenie krwi (mam wrażenie, że klatkę piersiową ściska mi obręcz, a mam niskie ciśnienie, dobry cholesterol i inne wyniki w normie... znajomy kardiolog stwierdził, że "przy ucisku na rdzeń krążenie krwi zawsze jest złe i na to pomoże tylko likwidacja przyczyny)...
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanej majówki. Trzymajcie się, kochani!
gość
03-05-2011, 11:35:34

Witam!
Jestem tu po raz pierwszy i proszę forumowiczów o radę.
Jestem 5 dzień po operacji kręgosłupa szyjnego.
Od wczoraj w domu.
Nie znaazłam nigdzie wypowiedzi, w której ktoś napisał,że spuchła mu szyja. U mnie cała okolica szwu jest bardzo obrzęknięta, boli bark i prawa łopatka. Czy to normalne? Dopiero jutro mają wyciągnąc mi szwy, więc się niepokoję, czy coś się nie dzieje. Mam też uczucie, że krtań od środka też spuchnięta i coraz trudniej mi się przełyka. Może ktoś miał taki przypadek? Pozdrawiam wszystkie "szyjki".
gość
03-05-2011, 12:49:51

witaj gościu

Jeśli masz taki problem z krtanią to powinieneś jak najprędzej udać się do lekarza ponieważ narąstajcy obrzęk może być przyczyną zakzenia rany bądż obrzęku krtani.
To drugie może być niebezpieczne w skutkach
gość
03-05-2011, 18:32:49

Ja miałam problem z opuchlizną. Szyję miałam spuchniętą jak przy śwince, dusiłam się i nie mogłam leżeć. W szpitalu nawet podawano mi leki hydrokotyzon i wapno. wyjaśniła się piątego dnia jak ze szwa zaczął wyciekać płyn surowiczy. Normalnie on się samoczynnie wchłania. Zaraz poszłam na oddział gdzie byłam operowana. Niestety zakończyło się zabiegiem czyszczenia rany/narkoza/ i dren na dwa dni no i oczywiście koński antybiotyk. Potem było ok. Na cztery zabiegi raz mnie spotkała taka przygoda. Pozdrawiam Vika
Forumowiczka
03-05-2011, 19:55:28

Witajcie. ja prawdopodobnie za jakiś czas dołączę do grupy osób po operacji kręgosłupa szyjnego - na razie jeszcze się konsultuję gdzie, kiedy i jaką metoda to zrobić. Ale mam do was pytanie - jak znieśliście te wczorajszo- dzisiejszą zmianę pogody? Bo u mnie nasiliły się mocno bóle i mrowienia, i to nie tylko w ręce ale tez (o zgrozo!) w stopach!- czy to normalne w gronie "chorych szyjek?" ja jestem z Gliwic, u nas dzisiaj ochłodzenie do 3C i śnieg. A przy okazji pozdrawiam wszystkich. Asia
gość
05-05-2011, 15:31:24

Witajcie,wczoraj zdejmowali mi szwy, a lekarz, który mnie operował, powiedział, że wszystko się wchłonie.
Dzisiaj jest szósty dzień po operacji, a wokół rany opuchnięte i twarde.
Mam nadzieję, że to nie będzie jak u Viki
Pozdrawiam wszystkich.
gość
06-05-2011, 05:59:46

Gosieńka 2009-09-23 12:34:40 Witaj Patryciu może to nie ładnie zabrzmi ale nareści ktos ze Szczecina . Mam tyle samo lat co Twoja mam , mieszkam w Szczecinie i w czerwcu br byłam operowana w szpitalu wojskowym u neurochirurga Andrzeja Laskowskiego . Miałam przepukline na dwóch poziomach i w tej chwili miam wstawiony implant na poziomie C5/C6 ta druga przepuklina sie cofneła . Czuje sie dobrze najgorsze dolegliwości po operacji mnieły i naprawde mnimo tego ze starch jest ogromny to warto podac sie operacji ponieważ szkoda sie męczyć i cierpieć . Nerwy które obumierają przy tych schorzeniach sie nigdy nie odbudują , dlatego czym szybciej tym lepiej. W Szczecinie jest trzech bardzo dobrych neurochirurgów Laskowski Sagan i jeszcze trzeci Wetoszek . Do którego z tych lekarzy udałaby sie Twoja mam dostanie fachową pomoć .
Patrycjo jeśli potrzebujesz jeszcze więcej informacji na to służe pomocą , jedno jest pewnie ze Twoja mam musi najnajszybciej trafic do dobrego lekarza . Pozdrawiam Ciebie i Twoja mamę . Gosieńka
ps na froum mamy to wspaniałe wsparcie Zosia i Janusz którzy sa skarpcem wiedzy na temat szyjek i oni napewno sie do Ciebie odezwą .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: