Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29019)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
19-10-2008, 12:34:00

Danusiu
Po latch zmagań więkoszość z na nas może robić za domorosłych ekspertów
O specjalistów zapytaj też na tym forum (wymaga rejestracji)

http://213.17.192.132/phorum/list.php?25

Jest tam trochę informacji w ,,szukaj''

http://forum.2p.pl/search.php?25,search=neurochirurgia+slask,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=ALL

ale nie wiem na ile te są aktualne.
Ostatnio to forum nieco się ożywiło i zaglądają starzy uczestnicy .
W niezbyt odległym rejonie były dobre opinie o Opolu
Dr. Łątka i od szyi dr. Gac

http://www.wcm.opole.pl/neurochirurgia_index.php

Tu masz kontakt .
To informacje z drugiej ręki więc do zweryfikowania .
Pozdrawiam Zosia
gość
20-10-2008, 06:59:00

Witam wszystkich Zosiu a zwlaszcza Tobie za to że odpowiedzialas mi i wogóle wszystkim obecnym na tym forum że można liczyć na waszą pomoc dziękuje Ewa pozdrawiam
gość
20-10-2008, 12:00:00

Witajcie.Ja nadal czekam zawieszona w prozni na operacje .Wesele przezylam,troszke sobie pofolgowalam i oczywiscie musialam odpokutowac bolem.Juz 20 pazdziernik,mowili,ze bede zoperowana do konca tego miesiaca.Zobaczymy ,bo juz im nie dowierzam.Pozdrawiam wszystkich goraco.Dorota
gość
20-10-2008, 12:48:00

2 lata..u mnie juz 3 rok idzie i jest coraz gorzej, mam 25 lat a czuje się jak 60 letnia babcia, bol glowy, strasznie spięte mięśnie szyi i barku, bol ręki, MRI wykazalo zniesienie lordozy z tendencją do wtórnej kyfozy w odcinku c3-6, krążki m-k c3-6 z cechami zmian zwyrodnieniowych w postaci odwodnienia i obnizenia wysokosci, zmiany zwyrodnieniowo tworcze na tylno bocznych krawędziach trzonow oraz stawach, drobna wypuklina krążka c3/4 ze zwezeniem otworu m-k z mozliwością ucisku na korzen nerwowy, rezerwa objętosciowa kanalu rdzeniowego zachowana' rdzen kęgowy bez zmian ogniskowych,

plakac mi się chce..juz nie mam sily, chce miec dzieko, ale jak wytrzymam bez tabletek przeciwbolowych, a jak bede miec dziecko to jak bede się nim zajmowac...to wszystko powinno się odbyc przynajmniej 20 lat pozniej..czy to tylko ja tak panikuje, da się z tym zyc? szykowac się na pozniejszą operacje?
gość
20-10-2008, 13:45:00

Dziękuję Zosiu za linki,napewno skorzystam.Ciągle poszukuję alternatywy do operacji i szkolę się z wiedzy o kręgosłupie/trochę póżno-mam 47 lat/.W ciągu tygodnia moja wiedza na ten temat bardzo się już poszerzyła.Mój kręgosłup nie choruje od dziś,ale póki nie bolało non stop i nie było innych objawów,to go lekceważyłam ,a lekarze do których chodziłam też leczyli co innego i nie robili badań w tym kierunku.Często dawałam spokój i nigdzie nie chodziłam,a zresztą nawet teraz powiedziałam ,że boli mnie też lędźwiowy i mam od roku zdrętwiałe trzy palce prawej nogi ,ale po zażyciu tych lekarstw i zastrzyków na szyjny trochę mniej odczuwalne, to ortopeda machnął ręką,że tak może być.Pewnie dwa rezonanse ,które miałam to za dużo,żeby dać kolejny.Trochę za bardzo się rozpisałam.Pozdrawiam ,Danuta.
gość
22-10-2008, 06:12:00

Witam, Serdecznie zapraszam do grupy osób z dyskopatią z całej Polski na portalu społecznościowym www.naszechoroby.pl Czasami i choroby potrafią łączyć. Na portalu możemy zapoznawać ludzi, pisać do nich wewnętrzne maile.
Pozdrawiam
gość
22-10-2008, 06:12:00

Witam, Serdecznie zapraszam do grupy osób z dyskopatią z całej Polski na portalu społecznościowym www.naszechoroby.pl Czasami i choroby potrafią łączyć. Na portalu możemy zapoznawać ludzi, pisać do nich wewnętrzne maile.
Pozdrawiam
gość
23-10-2008, 11:58:00

Ale ci.....sza.Pozdrawiam wszystkich milczacych.Dorota
gość
28-10-2008, 10:51:00

28-01-2008 o 18:44, pirania1 :
Słyszam dobre opinie o X Wojskowym Szpitalu w Bydgoszczy. Najlepiej dostać się do profesora Harata www.marekharat.com Można spróbować państwowo, ale to graniczy z cudem. Słyszałam też o Narolskim. Ogólnie neurochirurdzy tego szpitala.

Ja zdecydowałam się na Olsztyn z różnych innych względów

Ja jestem po zabiegu w Szpitalu Wojskowym w Bydgoszczy i jestem bardzo zadowolona. Szpital na poziomie, wspaniała opieka, zyczliwy personel . Operował mnie dr Gasiński, gorąco polecam
gość
29-10-2008, 17:24:00

26Witajcie.
No i jestem po wizycie u neurochirurga, który stwierdził ze nie ma innej metody leczenia jak operacyjna metoda. Troche mnie to zwaliło z nóg bo pojechałam tam usłyszec ze operacji mi nie trzeba (tak dotad mówili wszyscy lekarze u których byłam). Mówili że za mało objawów i że rehabilitacja pomaga a tu neurochirurg całkiem w opozycji. Jestem przerazona , skołowana i kompletnie nie wiem co zrobić. On nie chcial słyszec o próbach rehabilitacji. Mówi że to nic nie da. Ja nie potrafie sie zdecydowac, tym bardziej że na NFZ czeka sie podobno do konca nastepnego roku na operacje. Boje sie podjąść decyzje bo boje sie popełnic błąd.
creepek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: