Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
26-10-2019, 21:33:23

Gość 2019-10-26 22:56:33
Biedusia81 to nie spróbujesz rehabilitacji? Od razu decydujesz sie na zabieg? Wiem ze jest to nie uniknione Ja mam termin za rok więc będę próbować moze uda mi sie odwlec z pod noza chociazby jak najduzej ....Pozdrawiam :-*** :-*** :-***
Hmmmm...może i spróbuję ;) w poniedziałek mam wizytę u fizjoterapeuty to zobaczymy co powie...chociaż...na opisie rezonansu prof Podgórski zostawił swoją adnotację "kwalifikuje się do leczenia operacyjnego" i przybił pieczątkę - teraz to nie wiem czy ktoś się podejmie rehabilitacji 🙈 ja już w czerwcu miałam zabiegi, masaże...pomogły na jakiś miesiąc, potem mnie przewiało na rowerze, odezwała się rwa barkowa i w zasadzie od tamtej bujam się ze sztywnością, bolesnością karku, przy skręcie szyi promieniuje mi i ciągnie do rąk 😑 zdarzały się też mrowienia dłoni itp....wiec chyba faktycznie to "leczenie syfa pudrem" jak to określił profesor ;)
Forumowiczka
26-10-2019, 21:39:04

Zresztą....zapisać w kolejkę się mogę, zawsze mogę zrezygnować jakby co ;) ale z drugiej strony przecież samo się nie naprawi...no boję się jak diabli...jak tu potem ogarniać dom i trójkę dzieci, przecież to 4 tygodnie oszczędzania się w kołnierzu ortopedycznym - ten właśnie okres "po" przeraża mnie tak samo jak sama operacja...
A czy Wy - Szyjki po operacjach byliście/byłyście na rehabilitacji w sanatorium ? Czy tylko rehabilitacja ambulatoryjna ?
gość
26-10-2019, 21:39:16

Bidusia81 trudna jak dla mnie i jak dla każdego na tym forum decyzja osób przed i po Każdy decyzję musi podjąć sam .
Forumowiczka
26-10-2019, 21:54:18

Gość 2019-10-26 23:39:16
Bidusia81 trudna jak dla mnie i jak dla każdego na tym forum decyzja osób przed i po Każdy decyzję musi podjąć sam .
Zgadza się ;) nikt za nas tej decyzji nie podejmie...
Forumowicz
27-10-2019, 07:29:25

Gość 2019-10-26 21:11:50
Ja to ogólnie dopiero poczytałam o sposobie operowania odcinka szyjnego...nie wiem dlaczego myślałam że robią to od strony pleców 😜 przeraża mnie już samo to, że to od przodu - przełyk, żyły, tętnice...
Operację robią też od strony pleców. Podczas mojego pobytu była co najmniej jedna pani która miała zabieg z tyłu szyi. Większość jednak faktycznie z dojścia przedniego.
Dlaczego tak - nie wiem.
Forumowiczka
27-10-2019, 10:50:43

kawo 2019-10-27 08:29:25
Gość 2019-10-26 21:11:50
Ja to ogólnie dopiero poczytałam o sposobie operowania odcinka szyjnego...nie wiem dlaczego myślałam że robią to od strony pleców 😜 przeraża mnie już samo to, że to od przodu - przełyk, żyły, tętnice...
Operację robią też od strony pleców. Podczas mojego pobytu była co najmniej jedna pani która miała zabieg z tyłu szyi. Większość jednak faktycznie z dojścia przedniego.
Dlaczego tak - nie wiem.
Hmmm...no właśnie ciekawe...może zależy na jakim poziomie trzeba naprawić 😜 chyba ja wolałabym jednak z tyłu 😁 wtedy i blizna mniej widoczna...i jakoś tak w mojej głowie bezpieczniej...
Forumowicz
27-10-2019, 16:21:20

Bidusia81 2019-10-27 11:50:43
...... z tyłu 😁 wtedy i blizna mniej widoczna...i jakoś tak w mojej głowie bezpieczniej...
Atam ...atam. Powiesz ciekawskim, że jak byłaś w partyzantce to ratowałaś dziecko i .... coś tam Cię szarpnęło. Albo cuś innego wymyślisz
Forumowiczka
30-10-2019, 17:22:32

Kurde...operacja nabrała już realnych kształtów... przedwczoraj umówili mnie wstępnie na październik 2020 do Łomży. A dziś dostałam SMS-a, że jest termin i mam się stawić na oddziale 6 grudnia tego roku !!! Jestem przerażona, że to już za pasem...a tydzień wcześniej mam jeszcze kontrolną kolonoskopię umówioną, bo oprócz dyskopatii to od lat mam zdiagnozowaną chorobę jelit....
Początkujący
30-10-2019, 18:35:38

Bidusia81 2019-10-30 18:22:32
Kurde...operacja nabrała już realnych kształtów... przedwczoraj umówili mnie wstępnie na październik 2020 do Łomży. A dziś dostałam SMS-a, że jest termin i mam się stawić na oddziale 6 grudnia tego roku !!! Jestem przerażona, że to już za pasem...a tydzień wcześniej mam jeszcze kontrolną kolonoskopię umówioną, bo oprócz dyskopatii to od lat mam zdiagnozowaną chorobę jelit....
Trzymam kciuki! Będzie git! Postaraj się o tym za dużo nie myśleć i korzystać z każdego dnia ile się da. Czas szybko minie i będziesz już po zabiegu. Pozdrówka!
Forumowiczka
30-10-2019, 19:01:25

Rctomal 2019-10-30 19:35:38
Bidusia81 2019-10-30 18:22:32
Trzymam kciuki! Będzie git! Postaraj się o tym za dużo nie myśleć i korzystać z każdego dnia ile się da. Czas szybko minie i będziesz już po zabiegu. Pozdrówka!

No ciężko będzie nie myśleć o tym ;) ja ogólnie to jestem panikarą więc no...boję się strasznie...przy trójce dzieci to czas szybko zleci bo nudy nie ma - non stop coś...plus oczywiście dostałam listę badań do wykonania przed terminem więc też się zejdzie chwilkę zanim to ogarnę ;) i jeszcze ta kolonoskopia po drodze... normalnie nerwy mnie wykończą chyba :( najlepsze jest to, że ten szyjny to mi aż tak bardzo nie dokucza...ale rezonans nie kłamie przecież, skoro profesor mówi, że jedyna forma leczenia to operacja to nie ma co dyskutować...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: