Witam Was serdecznie!
Nie wiem czy ktos tu z Was mnie jeszcze pamieta..mialam robiony RTG szyjki i bylam juz na pierwszej wizycie u neurlogoa,ktory skierowal mnie na rezonans glowy i kazal isc do ortopedy jeszcze..chcialam Wam napisac o wizycie u ortopedy wlasnie:
Zaczelo sie oczywiscie wywiadem,czemu sie zglaszam itd..zaczelam opisywac ze nic mnie ni boli, jedynie mam silne zawroty glowy zwlaszcza po patrzeniu dlugo w dół ..np w pracy..
Lekarz wyciagnal moje tylko jedno zdjecie rtg i powiedzial ze wszystko jest ok, tylko ze mam prosty kregoslup tzw. splycenie
lordozy i dal mi skierowanie na rehabilitacje przez 10 dni: 10 masazy,cwiczenia i laser.
Wszystko bylo by ok, ale dziwilo mnie czemu nie chce mnie zapisac na rezonans..mam skierowanie na rezonans glowy, ale chcialam go z szyja polaczyc.. - mówil ze on uwaza ze nie potrzebne (ok rozumiem,bo w koncu on jest lekarzem nie ja). Ale kiedy wyciagnelam moj opis od rtg powiedzial ze tylko jedna rzecz jest prawdziwa - mowa tu o tym splyceniu lordozy, a reszta to wyolbrzymienia :/ dla przypomnienia wkleje Wam jeszcze raz moj opis:"lewoboczne skrzywienie kresgslupa szyjnego. Splycenie fizjologicznej lordozy. Zwezenie tarczy miedzykregowej C4-C5. Podwichniecie na poziomie C2-C3. Zaostrzenie krawedzi trzonow"
Prosze doradzcie mi..czy powinnam isc na konsultacje do jeszcze innego ortopedy i wyprosic ten rezonans? Bo kurcze zaczynam wierzyc w to ze ja sobie tylko wymyslam chorobe...
Bylam teraz na 2 tyg urlopie..caly urlop przelezalam praktycznie na basenie i bylo ok..a wystarczylo ze wrocilam do codziennych obowiazkow i znow sie slabo czuje jak bym miala zaraz upasc...
Lekarz kazal isc takze do okulisty (bylam 1,5 roku temu wzrok perfect) i laryngologa, zemoze cos z blednikiem...
O skierowanie na rtg reszty kregoslupa tez musialam wyprosic...eh nie wiem :/
Prosze dajcie znac co byscie zrobili na moim miejscu?
Zdaje sobie sprawe ze mnie nic nie boli, jak w wiekszosci z Was...i nie wiem czy nie robie z siebie idiotki na sile starajac sie o rezonans z ktorego pewnie i tak nic nie wyjdzie..
eh to tyle. pozdrawiam Was !