Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
02-10-2013, 14:18:39

Matrisza, faktycznie, nie doczytałam, że byłaś już u neurologa, ale nadal twierdzę, że ortopeda nic tu nie poradzi. Powinnaś wybrać się do innego neurologa.
Lekarze teraz bardzo niechętnie dają skierowania na jakiekolwiek badania, a szczególnie na te drogie, bo uciekają im pieniądze. Teraz najbardziej popularnym zdaniem używanym przez lekarzy jest :"przydało by się żeby pani zrobiła....." i tu wymieniają co, ale skierowania nie dadzą. Ja może mam więcej szczęścia, bo pracuję w szpitalu w laboratorium i trochę inaczej na mnie patrzą więc nigdy nie miałam problemu z żadnymi badaniami, ale słyszę od pacjentów, którzy do mnie przychodzą z poradni i robią badania prywatnie, bo lekarz nie dał im skierowania.
To skierowanie na RM musisz dostać, bo najprawdopodobniej te twoje bóle są od kręgosłupa.
Pozdrawiam Małgosia. Bądź dobrej myśli.
Wtajemniczona
02-10-2013, 15:31:51

poduszkę ortopedyczną też kupowałam w sklepie medycznym, nie znałam się za dobrze i prosiłam żeby była z pamięcią, ale 1-szą poduszke kupiłam za wysoką dla mnie bo 10 cm z przodu,kosztowała ok 100 zł, druga kupiłam polskiego producenta, wys 8 cm za 90 zł i nie rozstaje się z nią od roku, jest boska, a tą wyższą dostał mąż w spadku i chwali mnie po wszystkich odpustach,
co do kołnierza, to chyba nie trzeba, no chyba ze na podróz powrotną, lekarz decyduje czy kolnierz ma być po operacaji czy nie, ja nie miałam, mój operator nikomu nie zaleca, nawet na podróz to ostrożnie tylko po operacji a tak to nie nosić, co do lekarzy , no cóz ja też 4 lat temu byłam prywatnie u neurologa i się dowiedziałam że silne bóle głowy i zawroty mam od kręgosłupa, nie dostałam żadnego skierowania gdziekolwiek,bo i po i po co, ...dwa lata temu rodzinna dała mi skierowanie do ortopedy ale sama zasugerowała żebym pojechała do polikliniki do miasta wojewódzkiego, owszem na wizytę czekałam 3 miesiące ale dostałam się, gdzie się dowiedziałam ze ortopeda kregosłupa nie leczyale dał mi skierowanie na TK i do neurochirurga, a neurochirurg na MR dalsza historia jak u każdego, zresztą już chyba opisywałam,
fiola sorki wielkie że cie nie powitałam w gronie "Po" tej stronie księżyca, witaj, uważaj na siebie, kochaj się jak nigdy dotąd, najważniejsze i najgorsze pierwsze dwa tygodnie, ale to wiadomo po każdej operacji pierwsze dni to nie przyjemność, choć nie czuje się najpierw bólu, i jest tak bosko, jak leżysz nic nie robisz i nic nie czujesz
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Forumowiczka
02-10-2013, 17:57:20

Witajcie :)
Przepraszam, że przeszkodzę i wetnę się z pytaniem z zupełnie innej beczki:
Czy możliwe aby NFZ przez Ewuś podglądnął, że od 27 października jadę na skierowanie do szpitala w Busku?
Wyobraźcie sobie, że na identyczny termin przysłali mi skierowanie do sanatorium NFZ.
Wiadomo, że nie będę mogła skorzystać.
Trudno mi uwierzyć, że to przypadek.
Powiem Wam, że na to skierowanie NFZ czekałam 2 lata! Hehehe... było już nawet aktualizowane u lekarza pierwszego kontaktu.
Nic nie wiem o Ewusiu ale coś mi tu śmierdzi...

Jeśli pominiecie milczeniem moje pytanie - zrozumiem - wszak nowa tu teraz kompania i nikt mnie pewnie nie pamięta :)
Pozdrawiam Wszystkich przed, po, wahających się i rehabilitujących
Spinka
Spinka
Początkująca
02-10-2013, 19:40:17

Oj spinko, spinko wiadomo, że te twoje dwa terminy w tym samym czasie, czyli sanatorium i szpital to czysty przypadek. Nikt specjalnie nie sprawdza kiedy ktoś może jechać do sanatorium a kiedy nie. Ty wiesz ile oni mają podań?
Wypadł ci po prostu termin z kolejki do sanatorium i ci wysłali. A tak a propos nie sprawdzałaś swojego numeru w kolejce do sanatorium? Przecież zawsze można się mniej więcej zorientować, kiedy będzie wyjazd. Teraz musisz jedynie do nich zadzwonić i przesunąć termin z powodu pobytu w szpitalu i wtedy wyznaczą ci nowy termin. Pozdrawiam.
Początkująca
02-10-2013, 19:41:30

Oj spinko, spinko wiadomo, że te twoje dwa terminy w tym samym czasie, czyli sanatorium i szpital to czysty przypadek. Nikt specjalnie nie sprawdza kiedy ktoś może jechać do sanatorium a kiedy nie. Ty wiesz ile oni mają podań?
Wypadł ci po prostu termin z kolejki do sanatorium i ci wysłali. A tak a propos nie sprawdzałaś swojego numeru w kolejce do sanatorium? Przecież zawsze można się mniej więcej zorientować, kiedy będzie wyjazd. Teraz musisz jedynie do nich zadzwonić i przesunąć termin z powodu pobytu w szpitalu i wtedy wyznaczą ci nowy termin. Pozdrawiam.
Forumowiczka
03-10-2013, 06:30:50

Wiem oczywiście, ze mają dużo podań :) przecież czekałam prawie dwa lata, skierowanie zdażyło juz wygasnać po 18 miesiącach i było aktualizowane.
I właśnie dlatego podejrzewam, że to może nie byc przypadek.
Bo dając mi termin, kórego nie mogę wykorzystać maja mnie z glowy i moga to miejsce dac komus innemu. Takie dwie pieczenie NFZ przy jednym ogniu
Jasne, skierowanie odesłałam, zobaczymy czy cos mi zaproponują...
Na razie wyjeżdżam do Szpitala Wojskowego i mam nadzieję na zbawienny wpływ siarkowych smrodliwych kąpieli
Spinka
Forumowicz
03-10-2013, 07:36:50

Cześć PERYSKOPKOM przed i po lub rechabilitujacy sie.Matrisza podyszke 1 dostałem w pakiecie z materacem.2 zwykłą z gabki za 20-30 pln z marketu.3-aktualna to z pamiecia za 50 pln bo była promocja,a tak to za 145 pln. Spinka jak by ciebie nie pamietać-pamietamy.Co do twego pytania tez mi sie wydaje,że moze widzieli twój termin i tak ci dali byś z czegoś zrezygnowała to ktos inny pojedzie-brutalna prawda...ale ty dasz rade .Moze gdybys wysłała do nich skierowanie dało by sie coś jeszcze zrobić może warto zadziałac...piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkujący
03-10-2013, 15:32:39

Cześć wszystkim , dawno się nie odzywałem, miałem iść na operację C5-C6 , ale do tej pory się rehabilituję, niestety nie pomaga. Mieszkam teraz na południu i byłem ostatnio u dr Kłosińskiego z Krakowa , to już drugi lekarz który powiedział, że zawroty głowy i mdłości niekoniecznie przejdą po operacji. Jestem przebadany od góry do dołu i wyszła tylko dyskopatia, więc mam pytanie - czy komuś pomogła operacja na te dziwne objawy i drugie, czy ktoś u dr Kłosińskiego był operowany ? Pozdrawiam
Początkująca
03-10-2013, 16:53:51

andrea43 2013-09-30 14:45:02 Witam,czy może ktoś był operowany na dyskopatię szyjną w szpitalu w Łomży przez dr.Podgórskiego
Witam !
Andrea...tak,mnie operował ,tyle ,że w Suwałkach...
Pozdrawiam wszystkich cieplutko......
baszas Operacja:16 marca 2013 Discektomia C5/C6 i C6/C7 Stabilizacja:PEEK
Forumowiczka
03-10-2013, 17:44:54

Witaj Spinka.
Nie ma takiej możliwości, żeby cie "pominąć" - no coś ty!!!!!
ja wprawdzie nie mam doświadczenia z sanatoriami ale ciesze sie że się odzywasz :)
A jak tam twoja forma?
Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: