Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
27-09-2013, 07:48:04

Witam Wszystkie PERYSKOPKI.U mnie chmury no i pada,a samopoczucie wspaniałe pomimo remontów balkonów od 2 miesiecy.Karolina i Lidia bunt nic nieda dlatego nalezy się pogodzić z ograniczeniami.Staram sie o nich pamiętać w kontekscie,że jak sie zbuntuję to wróce na operacje.Sama operacja to wyzeczenia ale i brak bólu.poza tym ogromna radośc z wracania choć powolnego do naszej sprawności.Tez byłem mocno energiczny i wciaż zajetym człowiekiem.Teraz jest podobnie tylko skala jest inna dostosowana do mnie indywidualnie.Tego nieda rady przeskoczyć.Co do ciszy to WIELU czyta i nie pisze.Pozdrawiam tych bez bólu i z bólem..piotr..
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
27-09-2013, 11:08:10

Witaj Piotrze, cieszę się że się odezwałeś,czytam zawsze Twoje optymistyczne posty i nabieram pewności że decyzja o operacji będzie dobra decyzją. A to dlatego że nastawiona jestem na Szczecin bo jestem z tego samego co Ty województwa, chociaż 100 km w dół od Szczecina.Skorzystałam z konsultacji dr Sagana i muszę mu dać odp. co do mojej decyzji,chociaż nie wiem czy on będzie operatorem, dlatego każdą info na temat lekarzy i szpitala na Unii lub. bardzo mi się przyda, ;) Lidia
Początkująca
27-09-2013, 11:12:44

Witam.Jestem pierwszy raz ,chociaż czytam od kilku dni,moja "przygoda" z szyją zaczeła się niedawno.Dwa miesiące temu poczułam ostry ból głowy i zdretwiałam mi prawa ręka i noga.Nie uderzyłam się,nie upadałam.Rozpoczeła się moja droga po lekarzach gdyż drętwienie nie ustępowało.NBajpier tomograf głowy,potem rezonans,badania krwi na boleriozę,tarczycę,ANka,Ana(nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje)Wreszcie -wiem itak szybko bo wszystko priv,zdjęcie odc.szyjnego kregosłupa,skierowanie na MR i decyzja dwóch niezaleznych neurologów-OPERACJA.Duża wypuklina krążka z uciskiem na rdzeń.Operacja ma się odbyć w ciągu dwóch tygodni,lekarz mówi że ryzyko operacji jest mniejsze niż pozostawienie jak określił "tykającej bomby"Czytam Wasze posty i zastanawiam się czy ja coś przeoczyła?.Podobno mój kregosłup jest w fatalnym stane.Owszem czasem mnie bolał jak każdego.Ale nigdy nie było to jakieś niewyobrażalne.Jestem z Wrocławia.Operację mam mieć na Borowskiej.BOJĘ się.A w domu dwoje dzieci.Nie ma się przed kim wypłakać więc tutaj próbuję szukać wsparcia.
gość
27-09-2013, 11:57:52

Witaj Majka!Wiem jak Ci ciężko,ja co prawda nie mam takiego problemu,chociaż na wizytę do lekarza z wynikiem MR idę 11 pażdziernika,nie wiem co mi powie.Muszę Ci powiedzieć że moja koleżanka miała przepuklinę na kręgosłupie lędżwiowym,bóle z którymi nie mogła wytrzymać najgorzej w nocy,nie pomagały środki przeciwbólowe,dziś jest po operacji już 2 lata,czuje się dobrze choć nie super, ale pracuje ma pracę stojącą.Tak że nie bierz do siebie tych najgorszych myśli bo naprawdę wiele osób dopiero po operacji wie że żyje.życzę Ci wszystkiego naj....Trzymaj się !Masz dla kogo,za parę miesięcy będziesz innym doradzać.Pozdrawiam!
Wtajemniczona
27-09-2013, 12:32:47

majka 79, to dovrze że w ciągu 2 tygodni, im krótksze naciski i uciski na rdzeń tym szybciej do zdrowia...
tak to juz jest z tym naszym forum, pojawiają się nowi potrzebujący, z obawami, lekami i stachem jak stąd do nieba, a potem udzielamy rad tym któryz jeszcze przed, bo każdy z nas przeszedł drogę "kariery' na forum, ja te z nie raz tylko czytam, czasami coś skrobne - zdac realcje jak przebiega powrot do normalności, często jest tak że wenętrznie jest dużo gorzej niż można byłoby wnioskować na wygląd i objawy, jeden musi natychmiast inyy to natychmiast w ciągu pół roku, ale jak lekarze mówią operować, to dyskusji nie ma, wkońcu nikt nas z łapanki nie bierze, a kolejki ogromne...czas leci mnie mineło już 7 miesięcy, dzisiaj ostatni dzień rehabilitacji, troche mnie boli ramie, mniejsze skurcze karku, okazało się że miałam bardzo spięte mięśnie i powiezi karku, łopatki i takie tam różne, fizjoterapeuta oglądał płytki - stiwerdził ze mam strasznie zrujnowany kręgosłup, i gdyby nie widział płyt to tego po mnie by nie stwierdzIł, bo się śmiej , żartuje i bije ode mnie optymizm, bo jestem zadowolona, chodze, ruszam się, zmieniłam sposób postrzegania rzeczy ważnych nad ważniejszymi, a wcześniej raz na 3 lata byłam na 2 tyg0odniowym urlopie, bo nie mogłam, bo nie miałam czasu, a teraz mam, moje zdrowie najważniejsze a świat mi się nie zawalił
wszystkim życze uśmiechu, i podejścia do życia że jeszcze tyle dobrego przed nami, a jak ból daje żyć i mordka się cieszy
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Początkująca
27-09-2013, 12:52:56

Masz racje...im krócej tym lepiej.Cieszę się,że tak szybko mnie zdiagnozowano i określono działania.Na szczęście dla mnie mam też Ktosia kto opłacał mi te wszystkie rezonanse i inne badania bo tak pewnie stałabym w kolejce do pierwszego specjalisty.Przykre jest to że pieniądz ma taki decydujący wpływ chociaż każdy płaci składki.Smutne...Staram się myśleć pozytywnie bo też taką mam naturę-ufam ludziom,jestem pozytywnie nastawiona do świata i ludzi...Pewnie nie raz jeszcze popiszę na tym forum,po operacji która ma być naprawcza czeka mnie pewnie walka o resztę kręgosłupa który podobno w fatalnym stanie jak na mój wiek(34)Pozdrawiam i dziękuję za słowa otuchy...
Forumowiczka
27-09-2013, 18:37:04

du250669 Witam
Gap się w siebie .Mi nie wykropkowało .Czy o to słowo chodziło ?
Karolina
to było "w s ł u c h u j się" :)
pisane z przerwami powinno przejść cenzurę
Asia
Wtajemniczona
27-09-2013, 18:52:41

Asiu Buraczku
Dzięki .Wykombinowałam że jak trzy gwiazdki to trzy litery więc szukałam słowa na trzy litery .Trafiłam w mniej eleganckie .Jeszcze raz dzięki.
Pozwól że sprawdzę *** się
Karolina
Początkująca
28-09-2013, 06:40:58

Witam Wszystkie Szyjki jeszcze ze szpitalnego lozka
.Operacje mialam 24 (wtorek) dobrze sie czuje jedyne co mi dokucza to kolnierz...probuje go polubic..W poniedziałek wychodzę do domciu...Pozdrawiam
Początkująca
28-09-2013, 07:39:49

Witam wszystkich, a Tobie fiollka życzę dużo cierpliwości w noszeniu kołnierza, można się przyzwyczaić, ja już noszę 1 miesiąc jeszcze muszę nosić do grudnia do wizyty. Mogę go ściągać na noc i 1 godzinę w ciągu dnia. Długo Cię trzymają w szpitalu, ja miałam operację w czwartek, a wyszłam już w sobotę. Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości i uśmiechu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
gość
Dyskopatia c5/c6
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatie szyjną c5/c6 z centralną prawostronną przepukliną dyskową. Od marca miałam 3 nawroty bólowe (2 x prawa ręka- blokada ruchu, zamieniająca się w promieniujący ból od karku łopatki do przedramienia ostatni nawrót wyszedł na ręce lewej razem z drętwieniem całej ręki- trwało to dobrych parę tygodni) od lat w nocy wybudza mnie drętwiejący kark z mocnym tępym bólem głowy (ciężkość głowy do tego stopnia, że aby wstać muszę złapać przedramionami głowę i się zerwać do góry) kiedyś podczas fizycznej pracy w nocy drętwiały mi obie ręce. Lekarz neurochirurg powiedział, ze kwalifikuję się do operacji. Mam 29 lat i nie wiem czy operować czy się jednak wstrzymać, co lepsze, czy robić i odczuć komfort życia (mam nadzieję) powrót do sportu, aktywne życie bez bólu, czy czekać nie wiadomo na co ( może ta przepuklina się wchłonie? jest taka szansa)
gość
gość
RM glowy
Ognisko malacji12 X6 mam w prawej półkuli móżdżku W płacie czołowym prawym widoczny naczyniak zylni.
Reklama: