Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
29-04-2021, 09:36:40

Tarja83 kiedyś czytałam że nie ma przeciwskazań po takiej operacji do porodu silami natury, czasem kobiety rodzą po operacji kręgosłupa ledzwiowego albo z dyskopatią jeszcze przed operacją.. Jak się czuje? Z roku na rok jest coraz lepiej ale niestety nie jest tak jak kiedyś, nie dźwigam już jak kiedyś, oszczędzam się, w ciągu dnia muszę się kłaść chociaż na chwilę żeby odciążyć kręgosłup no i czasem budzę się z bólem głowy szyi i ramion, czasem jak się przeciąże czyli za długo siedzę, za długo chodzę lub mam zbyt długo opuszczoną głowę w dół to też bóle się pojawiają.. Dzisiaj byłam na konsultacji u ortopedy, powiedział że sugerowałby jednak cesarskie cięcie bo to jest bardzo duży wysiłek i co będzie jak mnie w trakcie coś rozboli? Chyba dla bezpieczeństwa swojego i dzidzi będę musiała jednak zdecydować się na CC 😐
Wtajemniczona
29-04-2021, 20:17:35

Ja rodziłam po 3 latach od operacji też przez cesarskie cięcie, ale byłam już po dwóch cesarskich, więc nie zastanawiałam się nad porodem siłami natury.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Forumowicz
12-05-2021, 18:48:33

Usterka usunięta, forum naprawione.
Można pisać.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Wtajemniczona
14-05-2021, 13:35:12

Gdzieś wszystkich wywiało. Pół roku od operacji mi właśnie minęło, byłam się wczoraj pokazać u operatora. Podpisał mi papiery na przedłużenie świadczenia reh.
Jak u reszty? Daagula opiłaś swoje pół roku?
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowiczka
15-05-2021, 16:23:43

Ah przegapiłam pół roku 🙈 u mnie ostatnio częściej złe dni jak lepsze. 😑 Ciepło się zaczyna robić a wiecie jak to z 3 latkiem 🙈 w mieszkaniu nie usiedzi. A że należy do dzieci z nadmiarem energii to i moje dni są intensywne. I tak wieczorami odpoczywam z bólami często 😒 no ale co zrobić. Mam w planach teraz iść do neurologa wziąć skierowanie na rezonans, zobaczyć czy tam wszystko ok i jak wygląda poziom niżej (Zdarzyło mi się że ręka mi w nocy drętwiała 🙄). Po za tym powoli do przodu,miewam oczywiście dni lepsze 😁 a Ty Kasiu jak się czujesz?
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
Wtajemniczona
15-05-2021, 16:36:51

U mnie też powoli do przodu ale nie narzekam bo nie ma porównania z tym, co było przed operacją. Ja z kolei adoptowałam kota więc dodałam sobie roboty hihi
Czasem boli mnie między ramionami jak za dużo coś robię ale staram się to rozćwiczyć. Muszę jeszcze odpoczywać w ciągu dnia na leżąco. Dostałam od operatora skierowanie na jonogram i na badanie tarczycy żeby sprawdzić, czy nic sié w międzyczasie nie zmieniło. Oczywiście nadal fizjoterapia i ćwiczenia na macie, deska, rowerek i do przodu.
10.11.2020 Stabilizacja międzytrzonowa cage peek lfc na poziomie c4/c5 i c5/c6
Forumowiczka
15-05-2021, 18:33:08

Ja w zeszłym tygodniu porobiłam trochę badań, w tym TSH, na szczęście wszytko w normie.
Od poniedziałku zaczynam rehabilitację na NFZ. Się doczekałam. Akurat mój fizjoterapeuta idzie na urlop. Z ćwiczeniami różnie to bywa, zdarza się, że zapominam 🙈.
Oczywiście to co jest teraz, to nie jest to co sprzed operacji. Kasiu u mnie z tym leżeniem w dzień jest podobnie, też tego potrzebuje. A akurat kiedy ja mam taki zamiar mój synuś ciągle coś chce 😁. No ale staram się. Kasia, to Teraz będziesz miała towarzyszą do polegiwania 😁.
A reszta szyjek jak się miewa?
13.11. 2020 Dyscektomia C4/5 i C5/6 sposobem Smith-Robinson. Implantacja klatek szyjnych LFC (rozmiary 5 i 4)
gość
17-05-2021, 19:49:07

Witajcie! Czy ktos moze cos slyszal o implantach Diva Novaspine?
Wtajemniczona
03-06-2021, 00:19:17

Gość 2021-05-17 21:49:07
Witajcie! Czy ktos moze cos slyszal o implantach Diva Novaspine?
To implanty typu cage do stabilizacji.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
gość
05-06-2021, 16:23:28

Test działania forum

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: