Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
01-06-2019, 20:48:24

Neuro napisal: zaburzenie krazenia kregowo_podstawnego, brak cech mielopatii, zaburzenia balansu strzalkowego pod postacia kifotyzacji, wzgledna stenoza lewego otworu miedzykregowego c6c7 . Progresja dyskopatii ... I wazne do rozwazenia leczenie operacyjne jak rehabilitacja nie da poprawy
gość
01-06-2019, 20:55:29

I niby wg mri nic strasznego ale daje popalic every day
gość
01-06-2019, 20:56:26

Trzeba by byli zesrubowac 3 poziomy
gość
01-06-2019, 21:16:31

DO GOSCIA Ale opis.... Uf .... i jak sobie radzisz z tak zaawansowaną chorobą? Rechabilitacje masz? A co na to neurochirurg ? POZDRAWIAM
gość
01-06-2019, 23:07:18

Witajcie, tu Ala, dawno się nie odzywałam.
Operację miałam 7.12.2018,. Zdiagnozowana dyskopatia szyjna wielopoziomowa od C4 w dół,początki mielopatii, wrodzony wąski kanał kręgowy, ucisk na rdzeń, coś tam jeszcze, dysk C6/C7 całkiem się rozleciał i ten właśnie miałam wymieniony na stały tytanowy implant (i to wszystko przed czterdziestką). Na L4 spędziłam 5 miesięcy, wróciłam do pracy (biurowej) i nie jest najlepiej. Miałam jakąś rehabilitację (laser, solux, pole magnetyczne i ćwiczenia polegające na machaniu rękami) ale to chyba nic nie pomogło. Kilka dni temu miałam kontrolny RM, czekam na wynik a 11 czerwca jadę z nim na kontrolę do mojego operatora neurochirurga. Czy jest jakaś szansa, żeby ktokolwiek skierował mnie do sanatorium lub szpitala rehabilitacyjnego? Przy wypisie ze szpitala po operacji nic takiego nie dostałam, choć podobno to standard. A może mój neurolog powinien takowe wypisać?
Zawsze byłam aktywna fizycznie, biegałam po Beskidach a teraz jestem kaleką... Dodam, że gdyby nie moja legitymacja ZHDK, to pewnie dalej czekałabym na pierwszą wizytę u neurochirurga, nie mówiąc o reszcie...
Po operacji zmniejszyły się zawroty głowy, ból głowy trochę zelżał i chyba tyle. Pozostało drętwienie rąk i palców, szum w uchu i czasem ból karku, nawracająca rwa barkowa. Pozdrawiam.
gość
02-06-2019, 01:29:09

Masakra to po co te operację????
gość
02-06-2019, 07:26:16

BY DAĆ NADZIEJE, ŻE CZŁOWIEK BĘDZIE NOWY, A WYCHODZI TAKI SAM
gość
02-06-2019, 08:23:51

By nie byc roslina I ratowac rdzen
gość
02-06-2019, 08:34:05

Neuro na to rehabilitacja... I tyle. Fizjo sam mnie pogonil do neuro bo sie bal dotykac. I co? I nic.... zadne prady czy oklady to nie dziala. A po operacji dziwne ze nie dali rehabilitacji trzeba przez lekarza operujacego pisac do zus mysle ze jest szansa. Ja sie nie kwalifikuje... jestem zdrowym czlowiekiem
Forumowicz
02-06-2019, 10:35:08

Gość 2019-06-02 01:07:18
Witajcie, tu Ala, dawno się nie odzywałam.
Po operacji zmniejszyły się zawroty głowy, ból głowy trochę zelżał i chyba tyle. Pozostało drętwienie rąk i palców, szum w uchu i czasem ból karku, nawracająca rwa barkowa. Pozdrawiam.
No to "żeśmie" pocieszyła.
A tak w ogóle to coś ustąpiło całkowicie ? Jesteś zadowolona z podjętej decyzji o operacji ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: