Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
01-06-2019, 14:48:36

To trzeba inną terapie
gość
01-06-2019, 15:30:42

😂 ćwiczenia stabilizacyjne i tylko to terapia manualna delikatnie bez szaleństw... I to wszystko inne terapię śmieszne a może wyciąg pętla na szyję na NFZ nie polecam nikomu
gość
01-06-2019, 15:43:53

Spondyloza to choroba która tylko zaawansowana kwalifikuje do operacji a ból taki jak przy ostrym dysku... Ostatni ostry dysk na wigilię i w nowy rok. Święta na leżąco 😊Niby tylko ucisk na nerwy ale odczucia fatalne... Głowa lata na wszystkie strony... Teraz palce nie drętwieją dzięki rehabilitacji ale co z tego jak słabe ręce i ciężkie nogi mała mówi się o tym schorzeniu. Podobno mam jeszcze rezerwy w rdzeniu ale czuję że się ociera.. jak by była konieczność to człek godzi się 😊jak jest tak jak u mnie to operacja na żądanie... I tyle. Operacja się zazwyczaj udaje ale usztywnienie ma swoje ciemne strony my obolali że spondyloza nie znamy dnia .... Cóż nie ma terapii cud i to sobie trzeba uświadomić. Życie z bólem da się a operacja nie leczy bólu ona ma oszczędzić rdzeń...tak bynajmniej mówią moi neurolog trzymajcie się spondylusy
gość
01-06-2019, 19:05:12

Treść zablokowana przez moderatora

gość
01-06-2019, 19:20:46

Tarczycę mam w porządku - robiłam badania pod tym kątem. Testów na boleriozę nie robiłam - może je zrobię. Tak naprawdę to rozum mówi mi, że to od szyi ponieważ ona boli najbardziej, mam ograniczone ruchy i cały czas przy skrętach słyszę szuranie, trzaski i chrupotanie.
Dziękuję wam za pomoc Lucy i kawo
Gosia
gość
01-06-2019, 19:27:02

spondylozo
podaj opis MR jeśli możesz
Gosia
Forumowicz
01-06-2019, 19:49:31

... operacja nie leczy bólu ona ma oszczędzić rdzeń...tak bynajmniej mówią moi neurolog trzymajcie się spondylusy
Operacja przede wszystkim usuwa ognisko bólu ! Nie wierzę, że neurolog powiedział coś innego.
gość
01-06-2019, 20:18:43

Kazdy neuro ma swoj sposob kwalifikacji do operacji... operacja burzy mechanike I bol tak czy siak wroci
gość
01-06-2019, 20:33:05

Opisy mri jakie pojawiaja sie na forum sa bardzo podobne wazne sa objawy. Moj neurochirurg najpierw pytal o objawy mri potem. Na prosbe moja porownal poprzedni rezonans... powiem tak ten pierwszy byl lepszy tj. Mniejsze zmiany a bolalo bardziej. Przy drugim rezonansie bol byl mniej rozlany. Promieniowal bardziej do glowy I do mozgu. Z czasem bol bardziej skupil sie w dolnej cz. Kregoslupa. Ale bol to nic najgorsze jest bujanie I niestabilny chod. Mri to obraz statyczny. Bol nasila sie w ciagu dnia... to tak jakby grawitacja ciagnela do ziemi ....
gość
01-06-2019, 20:42:32

C3c4 wypuklina zwezajaca kanal do 11mm, c4c5 protruzja 4,4mm zwezajaca kanal 9,7, c5c6 lewostronna protruzja 4,7 mm zwezajaca kanal 9mm. Ucik na lewy korzen nerwowy, c6c7 wypuklina uciskajaca na worek oponowy I zwezajaca kanal do 9,5. Rdzen jednorodny. Kregoslup prosty I mechanika lezy...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: