Aniu ja od trzech lat jeżdżę na rehabilitację i wiele miejsc niestety jest słabych pod tym względem że fuzjoterapełci po prostu się boją nas ruszać u mnie c5/c6 implant niżej i wyżej pjm lędźwiowy po dwie operacje na L4/L5 i pjm l5/s1 ,L4/L3 Najlepsza rehabilitacja Łask Columna Medica i Szczawnica Solar doktor nm fizioterapi Jaworska M czyni cuda
Witam :) Czy każda mielopatie trzeba operować? I wyniku reoznnasu mam napisane ze jest ona na poziomie C 2 Czy ktoś z Was wie coś o zespole Arnolda chariego 1 jak wygląda leczenie ? Pozdrawiam :)
Witam wszystkie Szyjki Co tam u Was słychać nikt się nie odzywa ,jak tam po operacjach .Ja od poniedziałku zaczynam rehabilitację ,ciekawe jakie zabiegi będę miała .Czuję się w miarę dobrze ,choć czasami bolą mnie braki ,i jakoś słabo odchodzi to drętwienie w lewym kciuku.Pozdrawiam serdecznie 😘
Witaj Renatko dziś odczytałam twoją wiadomość ale już nie aktualna ale odpowiem chodzi o szczepienie przeciw żółtaczce przed pierwszą operacją nie było na to czasu dopiero po operacji przyjęłam ją następna operacja i okazało się że nie mam przeciwciał i musiałam się doszczepić a przy trzeciej nawet nie było czasu na sprawdzanie .
Witam :) Mam mielopatie kręgu na poziomie C2 i syrongomelie podobno oraz zespół Arnolda chariego 1 Wynik rezonansu glowy brzmi następująco : Widoczne przemieszczenie wydluzonych migdalkow mozdzku wraz z dolną częścią wydłużonego rdzenia przedluzonego w obręb kanalu kręgowego na około 16 mm Poniżej otworu potylicznego ze zniesieniem rezerwy plynowej otworu potylicznego wielkiego kanału kręgowego obraz zespołu Arnolda Charliego 1 Proszę powiedzcie mi jak wygląda leczenie w takiej sytuacji czy mielopatie zawsze się operuje? Nawet na tak wysoki umieszczonym kręgu oraz czy mozna chodzic na masaże? Dziękuję za pomoc Pozdrawiam Basia
Basiu najlepiej o ty powie ci lekarz .Ja mogę tylko podpowiedzieć żadnych masaży i kombinacji bo możesz sobie bardzo zaszlodzić .Idź z wynikiem do neurochirurga .Napisz w jakim mieście się leczysz.
Basiu na Twoje pytania musi odpowiedzieć neurochirurg Mieloatia to uszkodzenie rdzenia spowodowane uciskiem na niego Niestety aby zlikwidować ucisk potrzebna jest operacja Ja miałam ją w trybie pilnym z tym że na innych poziomach Pozdrawiam Bogda