Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
18-01-2019, 18:05:10

Witam serdecznie wszystkie Szyjki.
Kochani nie załamujcie się ,wszystko będzie dobrze ,każdy kto się decyduje na operację ma jakieś ale...Ja też miałam ale teraz jestem zadowolona że się zdecydowałam na operację.Sławek super że już jest po wszystkim i że Jesteś w domu .Życzę dużo zdrówka i szybkiego powrotu do zdrowia .
Pozdrawiam serdecznie 😘😘😘J
gość
18-01-2019, 21:11:24

SŁAWEK KTO CIE OPEROWAŁ? CZY OPERACJA ODBYŁA SIE NA NFZ?
gość
20-01-2019, 14:12:51

Pozdrawiam wszystkich
Proszę o namiary na prywatny ośrodek rehabilitacji (1-2 tyg.) dla osób z naszymi problemami (ucisk na rdzeń w odcinku szyjnym). Słyszałam o ośrodku (na Mazurach? Pomorzu?) z bardzo dobrymi opiniami, ale wstydziłam się dopytać i zapomniałam nazwy miejscowości (północ kraju).
Anka
gość
21-01-2019, 21:51:43

Mam implant zero-p w szyjce, jak się dowiedzieć czy mogę bezpiecznie zrobić rezonans.
gość
23-01-2019, 09:25:37

Anka poczytaj o ośrodku w Krojantach w Wielkopolsce. Bardzo polecany.
gość
24-01-2019, 12:46:57

witam
nareszcie jakiś ruch na forum Myślałem, że tu już nikt nie zagląda
Operowany byłem w Krakowie na Focha przez dr Chrzanowskiego Polecam
Aniu ostrożnie z tą szyją raczej tego odcinka dobrzy rehabilitanci nie chcą się dotykać
Pozdrawiam Sławek
gość
24-01-2019, 15:52:55

Witaj Agula800.Ja mam implant Cespace Titanium ,miałam mieć wykonany rezonans z kontrastem 21.01,ale nie robiłam bo lekarz się rozchorował .Ania
gość
24-01-2019, 19:07:15

Witam wszystkich na tym forum Prosze mi napisac jakie niesie ryzyko operacja kregosłupa szyjnego? Neurochirurg kieruje mnie na ooeracje a nie potrafił mi wytlumaczyc jakie jest ryzyko Prosze was o wsparcie Pozdrawiam
gość
24-01-2019, 20:56:33

Dziękuję za odpowiedź. Myślałam właśnie o Krojantach. Mam ostatnio straszne zawroty głowy i wrażenie "niepełnego" oddechu (po wypadku mam ucisk na rdzeń w odcinku szyjnym i piersiowym). Zrobię rezonans 2 odcinków i pojadę z nim. Chyba są tam na tyle profesjonalni,że nie zrobią mi krzywdy... Chodzę na rehabilitację (ćwiczenia i krio), ale średnio mi to pomaga. Tyle, że mam spokojniejsze sumienie...
gość
24-01-2019, 21:26:45

Wypuklina uciska brzuszna powiechrznie rdzenia Prosze mi wyjasnic tnz ze to ucisk na rdzen?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: