Dzięki za rady z myciem głowy. Nie mam wprawdzie wanny ale mój prysznic spokojnie mieści 2 osoby - to się z mężem wykąpiemy razem
Pozdrawiam Roana
alulala7 2015-08-10 19:43:22
Dzień dobry. Mam problem.8 tygodni po operacji zaczęło się coś dziać z moim gardłem. Trudno to opisać.Coś jakby dławienie,kłucie,momentami aż mdli. Martwię się,czy aby nie przesunął się implant. Może ktoś z Was tak miał i jest w stanie jakoś mnie uspokoić.Pozdrawiam wszystkich serdecznie.Dorota
zanzibar 2015-08-11 09:56:48Dorota jeśli masz problemy z przełykaniem myślę że pierwszym krokiem by się upewnić czy wszystko ok to wizyta u laryngologa by można od tej strony wykluczyć problem jeśli i to nie pomoże warto się zgłosić do swojego operatora by obrazowo sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Na tę chwile możesz przykładać lód oczywiście zawinięty w bawełniana szmatkę czasem się zdarza że opuchnie zachyłek gruszkowaty co powoduje takie problemy a zwłaszcza podczas takich upałów jakie obecnie mamy , gdyby nie ustąpiło radzę iść do lekarza Pozdrawiamalulala7 2015-08-10 19:43:22
Dzień dobry. Mam problem.8 tygodni po operacji zaczęło się coś dziać z moim gardłem. Trudno to opisać.Coś jakby dławienie,kłucie,momentami aż mdli. Martwię się,czy aby nie przesunął się implant. Może ktoś z Was tak miał i jest w stanie jakoś mnie uspokoić.Pozdrawiam wszystkich serdecznie.Dorota
rupafin 2015-08-12 11:56:50
Dorota,
Ja z własnego doświadczenia napiszę. Z początku po operacji z połykaniem było ok, nawet gardło mnie nie bolało, ale po kilku tygodniach zaczęło sie dławienie, tak jakbym nie mogła przełknąć do końca. Strasznie głupie uczucie. Mój operator stwierdził, że zrobił się zrost w miejscu blizny po drenie, który podciagał przy przełykaniu. Dwa miesiące po zabiegu miałam taki mały zabieg plastyki powięzi szyi (robił to mój operator), po którym wszystko przeszło. To było maleńkie nacięcie w miejscu drenu, uwolnienie zrostu i rozdzielenie powięzi, wszystko zamknięte potem szwem plastycznym. U mnie ten zrost był duży, ale w przypadku mniejszych często wystarczy ostrzyknięcie sterydem, który rozluźni zrost.
Pozdrawiam.
Bety
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.