Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
04-04-2011, 06:33:01

Spinka jesteś w błędzie to mi się polepszyło skoro mam tam wysoko znajomości .
http://www.national-geographic.pl/uzytkownik/

JAGODA GŁOWA DO GÓRY Z UŚMIECHEM NA TWARZY TWOJE KOLEŻANKI Z PRACY MOGĄ SIĘ DOCZEKAĆ WEDLE PRZYSŁOWIA PAN BÓG NIE RYCHLIWY ALE SPRAWIEDLIWY .
Z OKAZJI TWYCH URODZIN DUŻO ZDROWIA I OPTYMIZMU NA PRZYSZŁOŚĆ .jA TEŻ PODZIĘKUJĘ ZA SZARLOTKĘ ALE WINKO PYSZNE PRAWIE JAK MSZALNE

BEATA ZOBACZ OPINIĘ PODAJE LINK http://www.***/maciej-bierwagen/neurochirurg/bydgoszcz

DO PIACHU MASZ CZAS ZAPEWNIAM ŻE CIĘ NIE OMINIE . JA NA TWOIM MIEJSCU SKONSULTOWAŁ BYM WYNIKI Z INNYM NEUROCHIRURGIEM BYŚ MIAŁA OBRAZ JAK WIDZI TO INNY LEKARZ POLECAM W TORUNIU DR. GRZELAKA JEŚLI BĘDZIESZ POTRZEBOWAŁA JAKIŚ WIADOMOŚCI MOŻESZ PISAĆ NA PRIV janusz-kur2@wp.pl

Pozdrawiam Ksiądz Janusz
gość
04-04-2011, 12:43:00

Witajcie Kochani !!..:) w nowym tygodniu..

Wiesiu ..czekam na wiadomości od Ciebie tzn.jak z mielopatią u męża?...Czy mąż cokolwiek "robi"..czy ma też zakaz jakiejkolwiek pracy jeszcze?..

Beatko... zamartwianiem się na zapas nic sobie nie polepszysz!!..Nie możesz dać się depresji..Ja się rozłożyłam właśnie przez to "cholerst...."..Mnie operował dr Jacek Furtak z Woskowej Kliniki w Bydgoszczy!!..Stan już był nieoperacyjny..ale on i ja wyszliśmy z tego zwycięsko..na ta chwilę.Wspaniały Człowiek!!..Fakt,że jeszcze zostały dwa dyski do wymiany..Ale mielopatia...to już stan...-wiadomo jaki.Jak czytam co piszesz..wszystko mogę przypisać sobie!..Operacje miałam 31-o1-2011.

Jagoda...
myślę,że podchodzisz do wstrętnych koleżanek inaczej...Olej je!!..

Pozdrawiam serdecznie i Spinkę,której też jestem bardzo wdzięczna za rady jak żyć...No i
Wielebnego:))...

Fajnego tygodnia bez bólu....

Halina z mielopatią...
gość
04-04-2011, 14:48:47

Witam wszystkie szyjki.Forum śledzę od niedawna a dzisiaj postanowiłam napisac.Operację szyjnego przeszłam dwa lata temu na poziomie c6-c7 mam wstawiony implant.Do stycznia tego roku wszystko było w porządku trochę bolało do czasu do czasu jak się zapomniałam i robiłam to co mi nie wolno.W styczniu wsiadając do auta za szybko się wyprostowałam i uderzyłam głową i od tego czasu zaczął się koszmar jeszcze gorszy niż przed operacją.Próbowałam się dostac do lekarza ale terminy powalają z nóg.Udało się dopiero za którymś podejściem prywatnie ale wizyta dopiero za dwa tygodnie. Piszą tu doświadczone szyjki proszę pomóżcie czy drętwienie mrowienie i puchnięcie ciała a do tego ból głowy rąk i nóg może oznaczac następną przepuklinę jestem już na skraju załamania nerwowego bardzo boję się następnej ewentualnej operacji.A do wizyty całe dwa tygodnie.Dodam też że bardzo boli mnie szyja.Czekam i barzo liczę że wy bardziej doświadczone pomożecie mi.Dopada mnie depresja.Z pozdrowieniami dla wszystkich
Basia
gość
04-04-2011, 15:12:16

Jeszcze zapomniałam napisac że w momencie uderzenia poczułam silny ból w szyi i tak jakby prąd mi przeszedł od szyi po kręgosłupie aż do kości ogonowej
Basia
Początkująca
04-04-2011, 19:28:53

witajcieod razu lepiej się czuję gdy mogę wylac swoje bolesci ...Jesteście super ,swoimi radami pomagacie innym

Janusz bardzo dziękuję za link,po przeczytaniu poczułam się trochę pewniej ze wybór lekarza mimo wszystko nie był zły.
Zapiszę się jeszcze raz do niego ,tym razem przygotuję się na wizytę... teraz jestem już bardziej kontaktowa to może sie z nim dogadam

myślę że los lubi płatać figle.... ja kiedyś tak pełna energii teraz mam problem z podniesieniem rąk czy zrobieniem czegokolwiek ,ale przyjdą jeszcze dobre czasy ,czego wszystkim życze

jutro znów wizyta u ortopedy zobaczymy co on mądrego powie

Pozdrawiam
gość
05-04-2011, 09:12:57

Wiesiu

Ja siedzę na forum i czytam . Nie zawsze mam ochotę na pisanie , chyba mnie dopadła ta zła koleżanka DEPRESJA.
Może dlatego że ostatnio mnie trochę pobolewają plecy. Może to pogoda albo za bardzo popracowałam, bo już mnie nosi.
Ból jest inny niż przed operacją. Zastanawiam się czy nie powinnam zrobić rezonansu kręgosłupa piersiowego.
Czuję wyrażny ból w miejscu w którym miałam w czasie tego wypadku oparcie od krzesła. Może tam też jakieś uszkodzenia powstały.
W piątek idę na zdjęcie kontrolne po zabiegu a 18.04 mam konsultację z neurochirurgiem. Zobaczymy co on mi na to powie.
Mój dyrektor odmówił wypłacenia zaliczki na leczenie. Adwokat wysłał jeszcze jedno pismo z wypisem po operacji i zobaczymy jakie zajmie stanowisko. Mam jeszcze jedną drogę - drogę sadową. Nie wiem czy mi w tej sytuacji przedłuży zatrudnienie które mam do końca kwietnia.
Dlatego mnie to wszystko dołuję.
Pozdrawiam wszystkich i nie dajcie się chorobie
gość
05-04-2011, 17:51:30

Witajcie:)

Mysiu...
ja też jestem obolała.Ramiona,plecy i nogi!.Z nogami po operacji było super!..teraz znowu ołów!:(..
Słonko zaświeciło i też mnie nosi.Do pomocy mam rodzinkę..ale coś chcę ruszyć :(.Chyba nie można.
Z koleżanką DEPRESJĄ..jestem już zaprzyjażniona:( niestety.

Pozdrawiam Halina z mielopatią....

Czyżbym chciała za dużo od życia??...Tylko lodówkę umyłam..i już po mnie..
gość
07-04-2011, 08:24:36

Gość 2008-03-21 19:59:00 witam

Zniesiona fizjologiczna lordoza szyjna z wytworzeniem nieprawidłowej kyfozy na poziomieC4-C6.Tylne powierzchnie trzonów kręgowych na tym poziomie uciskają worek oponowy i modelują przednią powierzchnię rdzenia kręgowego .Zmniejszona przestrzenna rezerwa płynowa kanału kręgowego na tej wysokości. Tylna centralna , z tendencją do lewobocznej , przepuklina krążka międzykręgowego C4/C5 uciskają worek oponowy i przednią powierzchnię rdzenia kręgowego.Tylna centralna przepuklina krążka międzykręgowego C5/C6 uciskają worek oponowy. Tylna uwypuklina krążka międzykręgowego C6/C7 uciskają nieco worek oponowy. Nie stwierdza się zmian ogniskowych w obrębie worka oponowego i rdzenia kręgowego w odcinku szyjnym.

Jeśli Ktokolwiek z Was cokolwiek może mi powiedzieć co by z tym zrobił BARDZO proszę o radę.

pozdrawaiam.
gość
07-04-2011, 08:25:36

Gość 2008-03-21 19:59:00 witam

Zniesiona fizjologiczna lordoza szyjna z wytworzeniem nieprawidłowej kyfozy na poziomieC4-C6.Tylne powierzchnie trzonów kręgowych na tym poziomie uciskają worek oponowy i modelują przednią powierzchnię rdzenia kręgowego .Zmniejszona przestrzenna rezerwa płynowa kanału kręgowego na tej wysokości. Tylna centralna , z tendencją do lewobocznej , przepuklina krążka międzykręgowego C4/C5 uciskają worek oponowy i przednią powierzchnię rdzenia kręgowego.Tylna centralna przepuklina krążka międzykręgowego C5/C6 uciskają worek oponowy. Tylna uwypuklina krążka międzykręgowego C6/C7 uciskają nieco worek oponowy. Nie stwierdza się zmian ogniskowych w obrębie worka oponowego i rdzenia kręgowego w odcinku szyjnym.

Jeśli Ktokolwiek z Was cokolwiek może mi powiedzieć co by z tym zrobił BARDZO proszę o radę.

pozdrawaiam.
Wtajemniczona
07-04-2011, 14:55:10

Halinko!
Dzisiaj byliśmy u lekarza fizjoterapeuty,.
Zalecenia .. jeśli chodzi o szyję to żadne .Natomiast mąż ma często kurcze łydek-i na to zalecono ćwiczenia do tego uciskanie stawów biodrowych, całego kręgosłupa /określono to jako wałkowanie/. Nie umiem tego opisać ale uważam .że dobrze trafiliśmy . Masaże muszę wykonywać sama/ może zacznę dorabiać ha ,ha/
I jeszcze...na zdrętwiałe palce u rąk....zbierać rozsypane guziki a jak to się uda to drobne monety.
Jakie będą efekty opiszę.
Dr. powiedziała tak jak większość ,że uszkodzenia powstałe niestety ... ale ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć to metoda na waszą przypadłość.
Halinko więc głowa do góry a my kobiety wiemy jak się ćwiczy ale niestety z miotłą i ścierą a do tego odkurzacz
wiesia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: