Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
02-12-2018, 19:04:31

Oby ...Zdrowka
gość
04-12-2018, 20:41:31

pogoda nie zmienia stosunków anatomicznych w kręgosłupie. struś zawsze działa do jakiegoś czasu
gość
05-12-2018, 09:10:25

Pani Renato jakie miała Pani objawy przed operacje i jak długo czekała Pani na operacje
Początkująca
05-12-2018, 15:08:47

Witam. Joanno jak twoje kolano i szyjka? Renatko a u Ciebie jak rana? U mnie mija dwa tygodnie od operacji i czuje dziwne uczucioe miedzy łkopatkami troche ból ...i ciągną mnie ręce mięśnie...myślice że to normalne????
gość
05-12-2018, 16:45:15

Witam serdecznie
Moje objawy to ból karku ,dziwne uczucie w lewej stronie szyji tak jakby mnie zawiało , prawie wcale nie mogłam odwracać się w lewą stronę .Do tego drętwienie lewej ręki ,odrętwiały kciuk , jeżeli tylko coś ciężkiego podnosiłam to bolały mnie barki Jeżeli chodzi o termin operacji to pod koniec czerwca byłam na konsultacji neurochirurgicznej a termin operacji miałam wyznaczony na 17.07.(wydaje mi się że szybko ) .Jednak z przyczyn szpitala miałam dopiero w październiku.Jestem bardzo zadowolona i decyzję o operacji podjęła bym jeszcze raz .
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka
gość
05-12-2018, 16:56:46

ANNA231985
Witaj milutko
U mnie już lepiej ,rana coraz ładniejsza ,czasami jeszcze dziwne uczucie takie drętwienie w około rany, ale idzie wytrzymać.W poniedziałek już minie 2 miesiące od operacji !!!! Jestem przeszczęśliwa że mam to już za sobą ,i wracam do życia .Teraz oczekuję na komisję lekarską i zobaczymy co dalej .
Aniu też tak miałam ,czasami jeszcze teraz odczuwam ból ,ale to już nie taki ból jak przed lub po operacji .Choć kciuk i ręka jeszcze trochę odrętwiała ,na wszystko trzeba czasu . Rehabilitację mam w lutym .Trzeba dużo odpoczywać !!!
Kochana życzę dużo zdrówka i wytrwałości ,teraz co dzień to powinno być lepiej .
Pozdrawiam serdecznie
Początkująca
05-12-2018, 20:00:25

Hejoooo 😀
Dziewczyny u mnie też lepiej. Od jutra zaczynam rehalilitację, a pojutrze jadę zdjąć szwy, więc też się coś dowiem.
Ogólnie jest zmiana. Duuuużooooo odpoczywam. Niestety nadal na przeciwbólowych ale głównie przez kolano. Jakby kręgosłup przywyknął do chodzenia o kulach.
Aniu mnie dziś mija 6 tyg i nadal różne dolegliwości mi dokuczają ale coraz mniej w końcu!!!
Boję się ile przytyję
Na razie nie mogę stanąć nawet na wadze na szczęście
Pozdrawiam 😁😍❤️
Operacja 24.10.2018 Discektomia C5 C6 z implantacją krążka m-kręgowego C-DISC (PEEK LfC) nr 4/6
gość
05-12-2018, 20:12:15

Joanna00000
Dobry wieczór !!!😘
No super że wszystko powolutku wraca do normy .Fantastycznie że jest jakaś zmiana i że dużo odpoczywasz. Joanno wagi oszukują więc wcale się nie spiesz aby na nią stanąć
ha ha .Napisz jak się czegoś dowiesz od lekarza i ćwicz sumiennie .U mnie też lepiej ranka trochę lepiej wygląda ,samopoczucie na 5 z małym minusem 😉
Pozdrawiam cieplutko ,buziaki 😘😘
gość
06-12-2018, 14:31:31

Dzień Dobry
Mam problem z kręgosłupem szyjnym. Mam ucisk na poziomie C4-C5 do 8mm oraz C5-C6 do 7mm.
Gdzie mogę znaleźć dr Piotra Zielińskiego lub innego godnego polecenia neurochirurga z terenu Trójmiasta.
Jeśli miałabym się zdecydować na operację to gdzie?
Ewa
gość
06-12-2018, 14:58:22

Pani Ewo czy neurochirurg zlecił pani operacje ? Jakie ma pani obiawy ? Mam podobny opis i tez mnie czeka operacja Jestem tym zawiedziona ...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: