Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
01-03-2014, 22:41:18

ja również jestem otwarta na 15 marca
Początkująca
01-03-2014, 22:59:09

Beti, pisz jak ci tam, w krojantach.
Ile czasu minęło od operacji i z jakim wyprzedzeniem robiłaś rezerwację. Czy tam trzeba mieć skierowanie.
pozdrawiam wszystkie szyjki marcowo
Początkująca
01-03-2014, 23:05:50

Witam nocną porą....wszystkie Szyjki śpią a ja się skradam i podglądam jakie pozycje podczas snu zachowane....;)
Dla mnie 15 marca już odpada....od 10 marca rehabilitacja w Szklarskiej Porębie. Sercem będę z Wami dziewczyny.
Beti w Krojantach nie ma oddechu :) od rana do wieczora non stop "jazda bez trzymanki" :) w sumie OK - płacisz i masz - solidnie, rzeczowo i bardzo profesjonalnie. Czasu na pisanie raczej w ciągu dnia nie przewiduję dla Ciebie - chyba, że będziesz miała inną formę zabiegów ustawioną. Ja miałam intensywnie wypełnione godziny. Wieczorem nawet nie miałam siły książki wziąć do ręki a problemy z zasypianiem nagle przeszły hi hi...głowa do podusi i odjazd w krainę snu...w tym roku również się wybieram.
Udanego pobytu dla Ciebie Beti :)
Pozdrawiam.
Bogna
Wtajemniczona
01-03-2014, 23:34:43

Jolu
do Krojant nie trzeba mieć skierowania, wystarczy kasa.
Kilka Dziewczyn rehabilituje się tam i są zadowolone.
Z terminami też nie ma problemu, sama sobie wybierasz kiedy chcesz jechać. Na ich stronie jest cennik, więc można się zorientować w kosztach. Ja mam zamiar też się tam wybrać ( na początku czerwca), będę 6 miesięcy po operacji.
Może ktoś się zdecyduje i ze mną pojedzie?
Dobranoc
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
01-03-2014, 23:57:45

Dzięki dziewczyny , będę Was informować jak przebiega rehabilitacja , Jolu jestem pól roku po operacji ,miałam juz termin na rehabilitację 1 grudnia 2013 ale z powodu przesunięcia implantu musiałam go przełożyć ,nie trzeba skierowania , w Bydgoszczy miałam operacje i tam polecili mi to miejsce , niedawno byłam na wizycie kontrolnej u profesora i dostałam pozwolenie na rehabilitację jednak wypisał mi zabiegi , których nie moga wykonywać , Oby mnie tylko jeszcze bardziej nie uszkodzili , Bogusiu jestem przerażona tym intensywnym programem ,tym bardziej , ze moja szyja jest trochę sztywna , nie mogłam wykonywać żadnych ćwiczeń , wogole moje ruchy były ograniczone ,nosilam tez ten miękki kolnierz ,zeby ten moj nieszczęsny implant sie okostnil . Przez pierwszy tydzień pewnie będę miała kryzys ale dam radę , i moze lapki przestaną dretwiec , rwa ramienna sie uspokoi .... Ach marzenia . Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy
Początkująca
02-03-2014, 07:23:27

Boli mnie, z resztą boli mnie cały czas od samej operacji, nawet czuje takie ścierpnięte;/ jutro zadzwonię do lekarza i mu o tym powiem...
Początkująca
02-03-2014, 08:37:25

Prośba do Beti41 - jeśli możesz to podziel się z nami listą zabiegów zakazanych. Prędzej czy później każdy z nas trafi na rehabilitację - więc dobrze wiedzieć czego nie wolno.
Forumowicz
02-03-2014, 12:57:17

Witam z w pelni zachmurzonej wyspy.Jak to bywa na zachodzie bez szczególnych zmian.Skończyłem zabiegi no i bede sie starał o 2 serie może sie uda.Co do samochodu to po operacji 6 dnia musiałem przejechać promem i dojechać do domu.Lekarz wskazał że po tygodniu bede mógł juz jeżdzic-z tym,że zona jako pomoc w obserwacji prawej strony.Teraz jeżdze bez ograniczeń.Kołnierz mam ale jako zabezpieczenie.Wczesniej w nim jezdziłem i sie poruszałem bo była zima-stanowił zabezpieczenie.Pozdrawiam bolesnych przed i po i w trakcie rechabilitacji............piotr...........
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
02-03-2014, 13:02:40

Wielkos 74 po operacji mój operator kiedy już mogłem sie rechabilitować kategorycznie niepozwalał dotykać szyi żadnemu masazyście ,a nawet żonie.Zabronil zabiegów gdzie musialbym lezeć na brzuchu.Biegania,jak i intensywnej gimnastyki/skoki ,zeskoki/.Innymi slowy odcinek głowa +szyjny=nie do ruszenia.......
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
02-03-2014, 14:12:39

od kiedy dowiedzialam sie ze czeka mnie operacja kregoslupa szyjnego,czytam wiele postow.chcialabym napisac do Zosi.Zosiu odezwij sie .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama:
Reklama:
Reklama: