Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
01-03-2013, 20:37:52

Adam 47
Nie umiem podpowiedzieć jeśli chodzi o zwolnienie do 180 dni - 6 miesięcy nie powinno by problemu nawet od rodzinnego pózniej to jakis wniosek w ZUS sie wypełnia o przedłużenie ale nie wiem dokładnie. Adam jeżeli moge zapytac na jakich poziomach miałeś operacje i jakie masz implanty i gdzie byłes operowany . Ja jestem z Dolnego Sl. Pozdrawiam Renata
Wtajemniczona
01-03-2013, 20:48:17

Bogusiu ( pawik) mam nadzieje ze lepiej się czujesz daj zna jak po badaniach. Gorąco pozdrawiam
Ja też mam ciągle wątpliwości czy dobrze robię idąc na operacje za dwa tygodnie ,bo ja naprwdę czuję się dobrze
Nie mam drętwienia kończyn ani innych dużych objawów jednak badanie z rezonansu mówi co innego. Trudno to wszystko zrozumieć. łatwiej podjąć decyzję jak coś boli. Pozdrawiam wszystkich. Renata
gość
01-03-2013, 21:15:20

abakleszek@onet.eu 2013-03-01 21:48:17 Bogusiu ( pawik) mam nadzieje ze lepiej się czujesz daj zna jak po badaniach. Gorąco pozdrawiam
Ja też mam ciągle wątpliwości czy dobrze robię idąc na operacje za dwa tygodnie ,bo ja naprwdę czuję się dobrze
Nie mam drętwienia kończyn ani innych dużych objawów jednak badanie z rezonansu mówi co innego. Trudno to wszystko zrozumieć. łatwiej podjąć decyzję jak coś boli. Pozdrawiam wszystkich. Renata
Renatko...ja na początku z wyjątkiem głowy też nie miałam większych bóli... potem lawinowo poleciał niedowład ręki ból barku pleców drżenia i niedowład nogi.... posypałam sie praktycznie w ciągu miesiąca szybkie badania i wyszła dyskopatia.... mam zmiany od C 1 do C 7 wczesniej przez 1,5 roku próbowałam dojść co z tą moją głowa jest i żałuje że wcześniej nie wpadłam n pomysł że to może być kręgosłup...niestety żaden lekarz nie zasugerował nic takiego dopiero jak przyszłam z prywatnie zrobioną tomografią to ojjejjj a co to teraz praktycznie wegetuje w oczekiwaniu na operację. tak ze jesli lekarz mówi ze konieczna i nie ma innej opcji nie czekaj na pogorszenie.... takie moje zdanie
pozdrawiam wszystkie szyjki :)
Kasia
Wtajemniczona
01-03-2013, 21:59:40

Kasiu ( kasiafo) dziękuje za wsparcie , Ale tak trudno to zrozumieć. jak by był ropień czy inny problem bólu to idę w ciemno . A ja dzisiaj umówiłam się z koleżanką do kawiarni dobrze się bawiłam . w domu posprzątałam robię od tygodnia wszystko ..Ale po tym ataku ( zawroty głowy styczeń od 26 ) dobrze się czuje. Wiem że masz rację ale ... Naprwdę bije się z myślami a operacja już wyznaczona.Wiem że niektórzy czekają na operacje a ja nie wiem co robić ?? A jak po opercji będzie gorzej,?? Bo coś się nie uda?Okropne uczucie. Czujesz się dobrze i muszę podjąć decyzje o operacji?!!. Może trochę jestem pesymistyczna. . ale ... pozdrawiam Renata
Forumowicz
02-03-2013, 09:01:36

Witam ze słonecznego wybrzeża-pogoda piekna,nie boli samopoczucie 10,agresja 0.mój lekarz pierwszego kontaktu poswięcił mi całe 30 min i dał skierowanie na zabiegi bez problemu na podst kontroli u operatora-i znów bedzie wanienka i klasyczny masaz[to od teraz].TUTI niewiem jak pomóc masz racje z tymi dniami.Powiem tak miałem 182 dni i dostałem 5 miesięcy świadczenia-wiem ,że mógłbym mieć do 1 roku.Natomiast gdy wyczerpie takowe dni to musze przepracować pełne 60 dni by dalej chorować na to samo to znalazłem w przepisach.W moim przypadku bede na zwolnieniu do 272 dni bo tyle wynosi prawna ochrona by mnie nie odstrzelili z pracy.-------Renata mozna CI powiedzieć brutalnie --NIEMYŚL--myślenie wykańcza.Tym bardziej gdybanie prowadzi do karuzeli w głowie.1-masz termin.2-szybko.3 myśl pozytywnie.4załuż -bedzie pozytywnie.5nie bedzie bólu.Wiesz gdy mnie bardzo bolało modliłem sie o operacje........Poza tym jak się powiedziało A...to trzeba powiedzieć i B.i nieoglądać się za siebie.piotr-PERYSKOPKI do GÓRY i dnia bez BÓLU.Janusz ZDROWIA.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
02-03-2013, 09:43:25

Renata, jak ja usłyszałam w lipcu o operacji też myślałam jak ty, że może ktoś się pomylił...do września potwierdziło to 3 neurochirurgów a od paźdiernika lawino zaczęlo lecieć, coraz większy ból barku, ból mięsni i całej ręki jakby mi ją ktoś kijem obił, potem jeszcze wypuszczanie przediotów i przewracanie się, masz termin to się ciesz że nie musisz się męczyć póltora roku, to że dziś nic nie odczuwaśz nie da ci gwarancji że tak będzie do konca chociażby tego roku,
każdy sie boi wkońcu to kręgosłup a nie palec, i jest tylko jeden...
mnie w chwili obecnej nasila się ból prawej ręki, która do tej pory tzn. do operacji nigdy mnie nie bolałą, wiem że dr na kontroli powiedział że to wszystko na świeżo, że potrzeba czasu
ale boli mnie coraz bardziej, całe ramie, łokieć, dłoń, jak leże odczuwam mrowienie i drętwienie prawej dłoni i łokcia, coś mi się wydaje że niestety poszedł następny poziom, przecież na siebie uważam i się nie forsuje
wczoraj tylko wstawiłam zupe, przecież to nie jest olbrzymi wysyłek nalać do garka wode kubeczkiem i obrać 2 marchewki i 2 pietruszki, a dzisiaj mnie tak boli, że ledwo łapką ruszam, teraz ledwo pisze...
janusz pisz jak się czujesz, i napisz co ci dokladnie zrobili, jako ledźwiowiec też jestem tym szczególnie zainteresowana, blokady nie przyniosły dużych zmian na lepsze, lędźwiowy boli mnie codziennie, wiem gdzie mam ten nieszczęsny kręgosłup
co do tych świadczeń po zwolnieniu to ze mną leżały dwie kobiety które dostały zwolnienie z pracy na świadczeniu rehabilitacyjnym
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Wtajemniczona
02-03-2013, 09:52:02

Adam47- masz wyjatkowo wrednego lekarza rodzinnego, ja pierwsze zwolnienie mialam od operatora na 2,5 miesiaca, a pozniej od rodzinnego kazde na 30 dni i nigdy nie uslyszalam slowa nie. Jestesmy z tego samego miasta a jak widac lekarze rozni..
Renata tak jak Piotrek napisał nie mysl... kobiety za duzo mysla !!! Zdecydowałaś sie czyli decezja podjeta. Poza tym zawsze trzeba myslec pozytywnie :)
Janusz - zdrowka zycze i szybkiego powrotu do zdrowia.
Za wszystkich co sa przed bede trzymac kciuki !!!
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Wtajemniczona
02-03-2013, 10:09:14

Stokrotko
To nie musi być tak, że poszedł drugi poziom.Tam się wszystko przestawia i goi .Sama pisałaś że masz inne ustawienie kręgów w szyi po operacji i o ile pamiętam masz odwróconą kyfozę. W każdym razie bądź dobrej myśli.Zobaczysz , jutro bedzie bolało mniej .Pozdrawiam.Czekam na wieści od Ciebie .
Karolina
Wtajemniczona
02-03-2013, 11:33:48

Janusz
„Co nas nie zabije, to nas wzmocni.”N.
pozdro

Na razie Bydgoszcz trzyma ranking jako dobry szpital i tutaj z pewnościa godny polecenia nawet gdyby ktoś musiał dojechać.
Kasia
gość
02-03-2013, 11:53:59

Dzień dobry :)
Szyjki - Renata musi podjąć decyzję sama. Jest za siebie odpowiedzialna. Na nic się zda sugerowanie. Nasze zadania oceniam, że zostało wykonane. Napisaliśmy wszyscy, Szyjki PO, jak jest PO. Czytając nasze wpisy, sami oceniacie, że każdy z Nas PO, ma inne odczucia, objawy i jest to zasadne. Wszak u każdego z nas, nasze szyjki są po prostu indywidualne, że jednakowo zbudowane - C1 do C7 ale każdy żył inaczej i posiadał innego rodzaju degenerację. Stąd niewątpliwie różne objawy PO. Ja czuję się wyśmienicie, pewnie, bez drętwień, mrowień, niedowładów. I to była słuszna decyzja, że się poddałam operacji.
Piotr również pieje z radości i cieszy fakt, że jest dobrze i nie cierpi.
Stokrotko - Marzenko - Twoje cierpienie minie niebawem, nie nakręcaj się proszę. Daj czas czasowi - jak była uprzejma napisać jakiś czas temu Zosia. Wstawienie zupy to niby nic - ale kochaj siebie a zupę zamów z cateringu Zdrowia Serduszko dla Ciebie.
Janusz ma się całkiem przyzwoicie. Kuperek naprawiony i dochodzi do siebie z prędkością światła :).
Pozdrawiam Was serdecznie.
Bogna

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: