Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
25-02-2013, 10:17:57

Zbyszek w wyszukiwarkę na forum wpisz implanty ruchome, znajdziesz trochę informacji, Grudziądz, Toruń, Bydgoszcz też wszczepiają ruchome, Poznań i nawet mają dobre opinie. Najprostsza droga to pójść do neurochirurga który je wszczepia i tyle. Myślę, że każdy kto pracuje w wyżej wymienionych miastach mając dostęp odpowie Ci na pytanie czy Ci wstawi taki ruchomy czy nie. Wierzę, że jeśli spełniasz warunki (tak piszesz) to nie problemu.
Krówka ciesz się, że nie masz wskazań do operacji, wybierz się do dobrego fizjoterapeuty (wykształconego ;) ), jest szansa, że Cię uleczy ;) wpisz w naszą wyszukiwarkę terapia manualna :)
http://www.terapiamanualna.net.pl/s4.php
powodzenia
Początkująca
25-02-2013, 10:25:14

cieszę się cieszę
tylko ani zaleconych ćwiczeń ani żadnej innej terapii od lekarza nie dostałam a wszystko już szwankuje... Skorzystam chyba z rad forumowiczów i skonsultuję sprawę z innym neurologiem.
terapia manualna też na pewno dobry pomysł
Dzięki
Forumowicz
25-02-2013, 10:47:48

Dobry dzionek PERTSKOPKI.Zbyszek jestem po operacji dwa poziomy miałem robione na unii w Szczecinie robił dr.Rzewuski.Sa taminni dobrzy zdaje sie ,że Sagan.Te ruchome to inny stopień trudności,niz te ze stabilizacją.Ale to operator decyduje jak zobaczy w trakcie operacji.Masz racje ,że lepiej poszukac takiego który wstawia ruchome-ale nie na siłę-skrajności nieprowadzą do niczego dobrego.Minimum 2 neurochirurgów-ich opinie.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
25-02-2013, 11:22:08

Zbyszek
Ja też przymierzam się do ruchomych i na dwóch poziomach
Wiem że te ruchome są dużo droższe i tu też jest przyczyna. Dokładnie musisz się zapytać lekarza . Niech wytłumaczy jakie są przeciwwskazania aby nie wstawić ruchomych.
Renata
gość
25-02-2013, 11:26:00

Witam wszystkich :)
o jejjjj ale sie tu dzieje, ile nowych szyjek.... 4 dni mi zajęło przeczytanie zaległości ale już na bieżąco jestem :)
u mnie niestety kolejne przesuniecie miało byś końcem lutego niestety brak przetargu spowodował poślizg... nie wiem znów kiedy a samopoczucie maaaarne :(
ale znów mnie nowość na forum zaskoczyła ( cały czas się tu czegoś uczę i dowiaduję) a mianowicie temat sanatorium. dana ty o ile dobrze pamiętam radzisz jechać juz z gotowym wnioskiem do szpitala na operacje... i tu mam pytanie kiedy pózniej taki wniosek składać? bo jak piszecie z pieczątką szpitalną termin około 2 mies czekania... a czy to nie za wcześnie PO ?? Chyba nie boję się tak samej operacji co tego cyrku właśnie po...komisji, zusu, skierowań... do sanatorium to z NFZ czy z ZUS bo dla mnie to czarna magia.... jak któraś z szyjek obeznana z tematem to moze napisze składnie co i jak w jakiej kolejności bo im dłuzej latam po forum i usiłuje to poskladać tym bardziej głupia sie robie
pozdrawiam kasia
Początkująca
25-02-2013, 11:26:12

Mnie wyciągnął fizjoterapeuta, warto spróbować! Koniecznie załóż sobie zeszyt ćwiczeń - bardzo pomaga w motywacji i monitorowaniu postępów terapii.
[url=http://mobbingwpracy.info/]Moja strona[/url]
Wtajemniczona
25-02-2013, 11:35:32

Basiu
A jak się czujesz po ty dwóch tygodniach od operacji ?
Czy ból jest duży po operacji? Mogłaś spać w nocy.
Te implanty PEEK to są ruchome?
Ja mam operacje w połowie marca Dwa poziomy a trzeci zobaczymy ale raczej też. Jeszcze jadę na konsultację.
Pozdrawiam
Renata
Wtajemniczona
25-02-2013, 11:56:50

Kasiu, piszesz o kolejnym przesunięciu terminu operacji z powodu braku przetargu. Czyżbyś miała być operowana w Opolu?
Ja mam mieć operację właśnie w Opolu i z tego samego powodu przesunęli mi termin z 7 stycznia na bliżej nieokreslony. Najgorsze jest ciągłe czekanie i brak jakichkolwiek informacji. Już 2 razy robili mi nadzieję, że może się uda jeszcze w styczniu, a tu luty się kończy i nadal nic. Nerwy mnie okropnie zżerają.
Pozdrawiam wszystkich. Czekającym życzę szybkich terminów
gość
25-02-2013, 12:06:01

agachrab witaj...tak na opole czekam :)
ja sie juz operuje od listopada zeszlego roku wtedy miałam termin w katowicach niestety pieniążków w NFZ brakło a i lekarza zmieniłam bo jakoś do końca nie byłam przekonana do niego. własciwy termin mam na 25 maja w opolu ale ze wzgledu na stan mojej szyjki jak i objawy jakie mam dr łątka przesunał mnie na koniec lutego.... niestety życie swoje scenariusze pisze
na dniach tam dzwonić bedę bo tak mi poleciła sekretarka doktora...ze cos wiadomo bedzie. hah moze sie zdaży ze razem sie połozymy w jednym czasie ;) przynajmniej by wsparcie wzajemne było :D
Wtajemniczona
25-02-2013, 12:14:51

Kasiu, doczytałam, że faktycznie masz być operowana w Opolu. Dzwoniłaś do szpitala sama, czy to oni zadzwonili do ciebie z informacją o przesunięciu terminu? Czy wiesz może kiedy będzie wiadomo coś na temat nowych terminów?
Dzwonię do szpitala średnio co tydzień ale mnie zbywają. Przetarg już się odbył bodajże 1 lutego, więc tym bardziej mnie denerwuje ta ciągła niewiadoma.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: