Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
19-02-2013, 08:30:39

Iwa nie jest tak źle, na pocieszenie ja jadę 28 lutego a wracam 29 marca. Za przykładem Kasi biorę jakieś grube tomisko na wieczory i zaplanowałam wieczorny basen. Po mielopatii czeka nas długa rehabilitacja, musimy się przyzwyczaić, robimy to dla naszego zdrowia . Gorzej z domownikami , jak sobie poradzą. Jadę do Lądka Zdroju, a tam na zabiegi pod górkę i z górki, ale będę laska jak wrócę.
Stokrotko powrotu do zdrowia, wcześniej czy później (tak jak w moim przypadku) świat staje się piękny i bóle mijają.
Pozdrowienia dla wszystkich
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Forumowicz
19-02-2013, 11:43:07

Witam z mokrej wyspy wszystkie PERYSKOPKI.Wanna bez zmian rewejacyjna. Dzisiaj poraz pierwszy odkurzałem no i nic nie bolało.Stokrotka po przyjeżdzie ze szpitala udałem sie z wypisem szpitalnym do pzu osobiście.Niepamietam ale druki przygotowal mi zakład pracy.Nastepnie w pzu wypełniła pani dwa wnioski jeden za pobyt w szpitalu, a drugi za odbytą operacje. Kazdy rozpatruje inny inspektorat.Odp. chyba 14 dni i kasa na konto-bardzo szybko.Ale zostaje jeszcze zwrot za każdy dzień rechabilitacji ,ale ten wniosek dopiero po zakończeniu leczenia.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
19-02-2013, 11:49:27

Zapomniałbym Karolina z tym wiekiem to i różnie.W moim przypadku to czuje sie na 18 lat,ale w towarzystwie dzieci i młodzierzy zaczynam odczuwać różnicę.Niemniej takie towarzystwo oddziałuje na nas samych działa pozytywnie, piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
19-02-2013, 12:26:52

piotr19 2013-02-19 12:43:07
Dzisiaj poraz pierwszy odkurzałem no i nic nie bolało.
piotr
Farciarz,cFaniaka albo nygus z Ciebie :):):) tyle czasu po operacji i dopiero teraz odkurzałeś ??
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Wtajemniczona
19-02-2013, 13:17:51

Raf pojawiłeś się i już zrobiło się weselej na forum.
Grunt to dobry humor a gdyby jeszcze z niektórych postów zniknęły rażące "byki" ortograficzne byłoby klawo!Przepraszam jeśli kogoś uraziłam!
wiesia
Forumowicz
19-02-2013, 14:47:41

wjesionka 2013-02-19 14:17:51 Raf pojawiłeś się i już zrobiło się weselej na forum.
jestem codziennie ale nie zawsze mam coś konstruktywnego do napisania , Piotr dzieli i rządzi .
niektórych postów zniknęły rażące "byki" ortograficzne byłoby klawo!Przepraszam jeśli kogoś uraziłam!
czep się swoich dysków rarzonca byczyco
heeh
pozdro
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Wtajemniczona
19-02-2013, 15:18:54

wjesionka 2013-02-19 14:17:51 Raf pojawiłeś się i już zrobiło się weselej na forum.
Grunt to dobry humor a gdyby jeszcze z niektórych postów zniknęły rażące "byki" ortograficzne byłoby klawo!Przepraszam jeśli kogoś uraziłam!
Witam
Czytam wszystkie wypowiedzi na forum , niektóre kilkakrotnie. Czytam ponad błędami .
Szukam potrzebnych treści , szczerości , zrozumienia , życzliwości . Jestem wdzięczna za każdy wpis bo wiem że nie każdy dobrze się czuje , nie zawsze mu wygodnie siedzieć przy komputerze . Przypuszczam że prawie każdy wpis jest okupiony bólem więc tym bardziej dziękuję wszystkim.
Pozdrowienia.
Karolina
Wtajemniczona
19-02-2013, 15:44:28

Hej,
podpisuje sie pod tym, co napisala Karolina...Mam nadzieje, że wszystkie szyjki - weteranki forumowe i dobrze znające się, ktore się poobjawiały ostatnio;) wspomną i wesprą także te nówki nierdzewki;))przed.. jak ja
Serdecznosci dla wszystkich i bezbólowego dzionka
Ela
Wtajemniczona
19-02-2013, 16:08:53

Elu
Kiedy będziesz po ? Na jakim jesteś etapie. Ja jestem nadal na etapie strachu , stresu i bólu.Czekam na rezonans .
Karolina
Wtajemniczona
19-02-2013, 16:22:33

Karolinko,
jak na podobnym etapie - strachu. Bólu nie mam, czuję się ok, po wizytach u trzech neurochirurgów - -operacja, ale ostatni mówi, ze to nie jest bardzo pilne, choc rehabilitanci cały czas mówią, że nie jestem klinicznie operacyjna, ze nie leczy się rezonansu tylko czowieka...ale cóż... Stres jest - choc staram się dystansowac i przyjąc to, co wydaje się nieuchronne...Dlatego na początku marca wybieram się na parę dni do Krojant - ogólnie sie porehabilitowac, zwłaszcza psych.;). potem kontrolny rezonans i sie okaże czy już...- w każdym razie jeśli się nic nie zmieni (choc w cuda trzeba wierzyc co nie;) to pewniem latem/jesienią operacja - zdecydowałam , że jak będzie potrzeba, to po prostu nie będe czekac tych 2 lat, jak to jest u nas niestety;( komercyjnie czeka się góra tydzień - dwa - to dopiero jest paranoja...i na to człowiek płaci latami regularnie te składki...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: