Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
18-02-2013, 14:18:52

wiem, wiem, czas leczy - dosłownie, a ja leniszek teraz jestem, to wstane, pogladam cos w tv, to sie położe i śpie, ot taki leniuszek, ja miałam naturalnie zniesioną lordozę, a po operacji dowiedziałam się ze kregi ustawiły się wręcz przeciwnie w kifoze czy jakoś tam,
moje implanty są bardzzo nowej genaracji wygladają jak Y włożóny poprzecznie, te śrubeczki o ktorych pisala bogna to raczej byl zart doktora bo ten implant nie ma blaszek mocujacych tylko sam w sobie ma wypustki/śrubki ktore sie przyczepiaja do kręgów, ja lepiej wydobrzej to wstawie fotke z tomografii gdzie to widać,
wiem jedno że jak naprawde nic nie robie - boli mniej, wiec nic nie robie i powolutku ból jest coraz mniejszy, minely zawroty, tylko taka słabiutka jestem dzisiaj juz 2 razy spałam od rana ...też ucze sie angielskiego z audiobooka, moze na cos sie przyda
też raz widze ostatnie posty a raz z wczorajszego dnia, nie wiem co się dzieje z forum
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Wtajemniczona
18-02-2013, 14:29:58

Witam wszystkich
Stokrotko wyglądalam od Ciebie wieści i nipokoiłam się że coś jest nie tak ale teraz już będzie dobrze.
Asiu tylko Ciebie dziś nic nie pobolewa, pewnie jesteś najmłodwsza. Napisz na pocieszenie wszystkim oczekującym na poprawę .
U młodych operacje są chyba bardziej udane. Piotr też jest biologicznie młodszy od swego wieku przynajmniej 5 lat .
Gorzej z tymi około 50 i 50+ .
Viki pisałaś kiedyś że implant Ci się nie przyjął ? To znaczy że kroili Cię jeszcze raz i go wyjmowali ?
Bogna pisze o niedowładzie ręki i zamiataniu nogą . Czy to było przed operacją czy nowy nabytek po operacji ?
Przepraszam , że tak bezpośrednio pytam ale tak jakoś bólem powiało .
Karolina
Wtajemniczona
18-02-2013, 14:36:24

Stokrotko
Super że dużo śpisz. Jeszcze dobrze byłoby gdybyś dużo jadła. Będziesz silniejsza.Słyszałam że gotowane siemię lniane wzmacnia i łagodzi gardło .Można z pestkami , można bez .Jeśli nie smakuje samo to można łączyć z sokiem lub kompotem .
Karolina
Początkująca
18-02-2013, 15:48:29

Witam wszystkich serdecznie. Jutro wyjeżdżam na rehabilitację w ramach prewencji ZUS. Jestem niesamowitym domatorem i nieobecność w domu 24 dniowa to dla mnie koszmar nie do zniesienia, ale wyboru nie mam, bo chociaż od operacji minęły ponad 3 miesiące to nie miałam jeszcze dnia bólu. Fakt, że była stwierdzona mielopatia sprawia, że albo potrzebuję więcej czasu na regenerację nerwów niż dyskopaci, albo, że tak już pozostanie. Mój kręgosłup szyjny jest nadal żle ustawiony i to powoduje zespół bółowy- tak powiedział mi operator na wizycie kontrolnej oraz ,że czeka mnie długa rehabilitacja. Mam nadzieję, że zabiegi przyniosą ulgę, bo bez względu na wszystko w drugiej połowie kwietnia kończy mi zasiłek rehabilitacyjny i muszę wracać do pracy. Mój zakład pracy był bardzo przyjazny, ale nie będą przecież czekać w nieskończoność na mój powrót. Pozdrawiam Was , szczególnie świeżynkę PO- Stokrotkę.
Iwa
Forumowiczka
18-02-2013, 19:49:14

du250669
Asiu tylko Ciebie dziś nic nie pobolewa,
Karolina
eeeeetam, nie pobolewa :) :) :)
Akurat dzisiaj nerwy mnie ciągnęły rano jak jechałam do pracy, a po godzinie spadło trochę śniegu i wszystko mi przeszło. Potem po południu tez przez godzinkę troszkę czułam że idzie jakaś zmiana w pogodzie ale chyba tylko pyłkiem poprószyło. Juz tez puściło.
Cos w powietrzu wisi - ja odczuwam to jako szyjka PO,na szczęście nie jakoś bardzo mocno. Szyjki Przed pewnie boli bardziej.
Albo Vika albo Wiesia kiedyś mi napisały, ze do tego trzeba się juz po prostu przyzwyczaić, wiec sie przyzwyczajam :)
Zosia mi pisała, ze za jakiś czas przestane na to zwracać uwagę - tego jeszcze nie osiągnęłam, ale staram sie jak mogę :)
Asia
Iwa - trzymam kciuki!
gość
18-02-2013, 20:13:41

halo halo wpadłam na chwilkę ;)
Niedowład miałam przed operacją, po operacji oraz rehabilitacji wszystko działa w 100% Gardziołko zdzieram od kilku lat - niestety podrażnienie daje znać o sobie po kilku godzinach mówienia do ludków kochanych. Ja tam 18 kwietnia zaliczam 50tkę i jakoś tego nie czuję ha ha po tuningu szyjki - jest super dobrze.
Stokrotko Marzenko masz dbać o siebie. Daj czas czasowi - przynajmniej jeszcze z tydzień a później już będzie wiosna i ból odjedzie wraz ze śniegiem. Wiesz, że jestem z Tobą i mamy plany na moją rocznicę operacji ;)
Pozdrawiam serdecznie i zmykam się pakować....jutro prowadzę szkolenie w....Szklarskiej.... ale nic to, dam radę. Papapapa :)
Bogna
Wtajemniczona
18-02-2013, 20:51:16

Witam,
Ja tak na chwilke.. czasu brakuje
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&ved=0CEMQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.elsevier.pl%2Flayout_test%2Fbook_file%2F115%2Fmasa%25C5%25BCleczniczyb%25C3%25B3leg%25C5%2582owy.pdf&ei=248iUc6rNKLd4QSt1oC4DQ&usg=AFQjCNE6zZztfYroYbUJAOA8mmK94F1w3g&sig2=KVF1U7eP526G_CwJsIEE8g&bvm=bv.42553238,d.Yms
http://chiropraktyka-poznan.pl/terapie-powieziowe
tutaj fragment o masazu powiezi.. znalezione w necie :)
Iwa - 24 dni idzie przezyc, mi zostało juz tylko 5 dni (4 dni z zabiegami a na 5-ty wyjazd po sniadanku).
Na poczatku dziwnie, potem wpada sie w rytm zabiegów. Oprocz zabiegów ZUS funduje wyklady i treningi relaksacyjne, wiec ciezko sie nudzic.
Ja od kolezanki dorwałam ksiazki trylogie 50 twarzy Greya.. wiec wieczory leca jeszcze szybciej.
Pozdrowienia z Gołdapi :)
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Forumowiczka
19-02-2013, 07:23:09

Bogna 50tkę?
Z twoich postów w życiu bym ci tyle nie dała :)
Obyś zawsze miała w sobie tyle pogody ducha :)
Asia
Kazulu jak sobie żyjesz? coś cicho u ciebie.....
Wtajemniczona
19-02-2013, 08:25:41

witam, dziekuję za trzymanie kciuków za mnie i za życzonka zdrówkagdyby nie ból ramienia (barku) i ciągnięcia blizny na szyjce to mogłabym zapomnieć że miałam operacje, ogolnie czuje się z każdym dniem lepiej, jem, śpie i odpoczywam za wszystkie czasy, lekarze zalecili mi 3xdziennie ketonal 100 mg przez 10 dni po wyjsciu, więc jak mi juz tak dokuczy to biorę i się nie przejmuje, a swoją drogą dopiero w szpitalu dowiedziałam że powinno się brać osłone przy ketonalu, bo jest zabójczy na żołądek,
staram się poruszać normalnie ale jednak chodze jakbym kij od szczotki połknęła a przez to opouchnięcie karku to profilem mam teraz szyjke jak sęp
u nas znowu fala zimy, oj chyba nie prędko na dworek wyjde, nie moge się teraz wywalić ani nawet lekko zachwiać więc siedzenie przymusowe
piotrze w jakim czasie od operacji składałeś papiery d opzu o odszkodowanie i wypłate za pobyt szpitalny?
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Wtajemniczona
19-02-2013, 08:25:50

Obecna :)
Jakoś cicho bo u mnie chorobowo i to sporo.Jak już wszystko dopada to ciezko nie tylko na ciałku ale na duszy.
Cały miesiu przygniatały mnie tablety i ciężka kołderka.Ale wyślizgnęłam się niezauważona a choróbsko zamiotłam pod wycieraczkę(bo dywanu nie mam).
Tak, tak i płucka nie tak działały a krtań kompletnie fatalnie i mizernie
Nawet Halinka nie mogła sie dogadać przez tel.
POZDRAWIAMY CIEBIE HALINKO!!!
W marcu jadę do Kamienia,tam gdzie Ania i jakże miło będzie sobie" popyplać" nie tylko na szyjkowe tematy.
Już pływam na pleckach.Hm chwalenie sie nie bardzo wypada ale tym razem to zrobie bo nauczyłam sie sama.
U mnie niedowłady rączek i nóg nadal,ale machanie w/w kończynami o wiele lepsze.W łapkach mam dziwne torbiele,które przy ruchach bolą.jak ktoś takie coś miał niech pisze co z tym robić.W ogóle to ręce bolą jakbym miała poobijane,ale dzielnie powoli macham.
Dzieki Asiu że ktoś mnie pamięta i troche choć wspomni.Fakt ja sobie cichutko siedzę,ale czytam czytam,ale też odpoczywam bo to jak zimowy sen misia,śpi się i jakoś mało a miekka wyprofilowana podusia z mega pamiecią wciąga i zniewala i tak trudno spionizować szyjkę, i dalej korzysta się z tej przyjemności.
Wszystkim szyjkom PRZED i PO życzę długiego wyzysku swoich podusi na maxa
Kasia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: