Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
03-07-2011, 12:55:40

Do gościa!
Skonsultowałabym się jeszcze z dobrym neurochirurgiem i wtedy można pomyśleć.....
gość
03-07-2011, 14:30:57

czy to prawda ze jak wstawiają dysk w szyi , to leci reszta dysków?
jakie są metody operacji dysku c5/c6, czy można po operacji normalnie funkcjonować? chodzi mi o sport?
gość
03-07-2011, 20:18:52

Tu 18-latka. ;) Najlepiej pojeździć po różnych neurochirurgach, niech każdy przedstawi swoją opinię dotyczącą operacji. Ja o operacji mogę kategorycznie zapomnieć, gdyż rodzice są definitywnie nastawieni na "nie"
Dyskopatia jest okropnym schorzeniem... Nie życzę nikomu, by tego doświadczył. Jest to przewlekły ból i dyskomfort. Aj...
Pozdrawiam szyje ;D
gość
03-07-2011, 21:19:05

Do 18-latki!
Jeżeli rodzice w Twoim przypadku są przeciwni operacji to
nie masz wyjścia musisz cierpieć dalej czego bardzo Ci współczuję
gość
04-07-2011, 18:42:48

Współczuje Ci takich rodziców Zastanawiam się jakie motywy nimi kierują. Moim skromnym zdaniem, skoro masz objawy neurologiczne, powinnas sie poddać operacji i naprawdę wydaje mi się, że ktos powiniem porozmawiać z Twoimi Rodzicielami. Swoja droga jesteś juz pełnoletnia i możesz sama decydować o Twoim zdrowiu, zanim staniesz się kompletna kaleką. Ja wiem, że jesteś od nich uzalezniona finansowo ale decyzje o formie leczenia podejmujesz wyłącznie Ty.
Wiesz, opiekuję się dziewczyną z ED, która prawie nie slyszy i wyobraz sobie, że jej ojciec ZABRANIA noszenia aparatów słuchowych, mimo, że dziewczyna nie może bez nich funkcjonować normalnie. Dziwana to kategoria kochających ludzi.
Namów może kogoś z rodziny, żeby z nimi porozmawiał, albo może niech ida z Toba do lekarza i posluchaja co Cie czeka bez leczenia.
Pozdrawiam i zycze cierpliwości
Ania po korporektomii
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
04-07-2011, 19:00:22

Tu 18-latka.
Droga Aniu, dziękuję Ci za słowa otuchy, gdyż większość moich znajomych twierdzi, że wcale się nie dziwi moim rodzicom... Myślę, że masz rację i powinnam kogoś poprosić o pomoc w przekonaniu ich. Moje argumenty do nich nie trafiają, a gdy przekazuję im co mówią fizjoterapeuci- to Oni po prostu ich wyśmiewają i twierdzą, że mam ćwiczyć i nie marudzić o operacji, bo po niej będzie tylko gorzej...
Ja już nie wytrzymuję, właśnie jestem na turnusie rehabilitacyjnym i płaczę z bezsilności, bo nic nie przynosi mi ulgi.
gość
04-07-2011, 20:12:16

Witaj 18-latko!
Włos mi się jeży na głowie jak czytam Twoje wypowiedzi.
Może dasz rodzicom do poczytania niektóre posty cierpiących ludzi i nie zawsze ze swojej winy niejednokrotnie przez błędne diagnozy lekarzy albo co najgorsze to lekceważenie dolegliwości pacjentów.
Wiem co piszę /mój mąż jest tego przykładem/
Boli to stosownie do wieku -trochę przeciwbólowych, jakaś tam byle jaka rehabilitacja w międzyczasie sanatorium a skutek/mielopatia szyjna/ i jeszcze trochę czekania a byłby paraliż 4-kończynowy i wózek do końca życia.
Przedstawiam czarny scenariusz ale widzisz do czego prowadzi nieleczona prawidłowo dyskopatia .
Jeżeli chcesz potwierdzenia to poszukaj postów Haliny z mielopatią .
Wiem, mielopatia tyczy raczej starszych osób ale po nitce do kłębka....
Tak więc moja rada -rodzice niech poczytają wypowiedzi ludzi i rozglądajcie się za dobrym neurochirurgiem-być może dr jeszcze odroczy zabieg kto wie?
Dziewczyno głowa do góry i więcej asertywności.
To Twoje życie i niestety też cierpienie.

Wiesia
gość
04-07-2011, 20:21:25

Przepraszam nie chcę nikogo obrażać ale droga 18-tko czy Twoi rodzice pochodzą z Czarnogrodu a może z innej epoki Nikt nie ma prawa zabronić CI podjęcia takiej decyzji jaką Ty uznasz za słuszną Twoje zdrowie jest najważniejsze a choroba kręgosłupa to nie katar i sam nie przejdzie Twoi rodzice powinni sobie to jak najszybciej uświadomić Żaden lekarz nie będzie narażał zwłaszcza tak młodej osoby jak Ty na niepotrzebną operację Najlepiej jest zasięgnąć opini u lekarza który wykonuje takie zabiegi A rodziców posadż przy komputerze niech poczytają sobie to forum a także zagłębią się w temacie dyskopatii kręgosłupa szyjnego czym grozi zwłaszcza mielopatia
gość
04-07-2011, 21:30:30

Do gościa!
Mam męża z mielopatią niestety.
Jest po zabiegu w lutym tego roku.
Ciągnie nogami ,ręce już trochę lepiej.Sprawność całkowita nie wróci żal. a mogło być inaczej gdyby wcześniej ktoś kompetentny się zajął postępującą dyskopatią,,,
gość
05-07-2011, 10:39:43

Pisałam naszj młodej koleżance, że wspólczuje Jej takich rodziców. Pisze tak, bo uważam, że każdy ma prawo o sobie stanowić. Kiedy moja córka skończyłas 18 lat, a przedtem leczyła się przez kilka, uznała, że juz nie potrzebuje leczenia. I ja w to nie ingerowałam, bo to nie moja własność, chociaż moje dziecko.
Musi ktos tym ludziom trafić do głowy.
Wiesiu, u mnie też degeneracja szyi doprowadziła do mielopatii, tylko ja jestem przeykładem dobrym, gdy wszystkie objawy ustapiły póki co. Mam nadzieje, że i u Twojego męża tak będzie.
Ania po korporektomii

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: