Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
26-06-2011, 09:27:15

SPINE
Zrobiłam to samo i niestety zero reakcji póki co :/

HALINKA
Dziękuję za dobre słowo i wsparcie : ***, staram się "trzymać pionu" .... w myśl powiedzenia, że nie od razu Kraków .... Cóż że nie dane mi jest poczuć dobrodziejstwa operacji od razu .... CIERPLIWOŚĆ i nieszukanie żadnych dróg na skróty (typu wcześniejsze samowolne odstawianie leków).
Sił dodaje mi bliskość i pomoc życzliwych, kochanych osób i, zabrzmi to może okrutnie, poczucie, że mój problem nie jest niczym wyjątkowym, wielu ludzi sobie z nim (po)radziło i radzi, więc dlaczego nie ja?

pozdrawiam wszystkie dzielne i wytrwałe Szyjki - dni i nocy bez bólu :))
Ewa

Spine 2011-06-25 16:19:09 Zgłosiłam te beznadziejne wpisy do moderacji. Mam nadzieję, że w końcu ktoś się tym zajmie i usunie.

Tak, Szanowna Moderacjo?
Bo trochę mnie dziwi, że tyle to trwa.
gość
26-06-2011, 12:14:26

Ewo,
tzreba mieć nadzieję, że wszystkie dolegliwości miną, a Twój stan stopniowo się porawi.
Mnie wprawdzie po operacji szyi nic nie bolalo poza pierwszymi pooperacyjnymi chwilami, jednak stan psychiczny robił swoje.
Po operacji lędzwiowego przez dlugi czas czułam potworne bole, jednak one powoli zmniejszały się i całkiem zniknęły.
Może to tak jest, że u niektórych osób pooperacyjny czas jest tak trudny.
Pamietaj, że w naszej chorobie nastawienie psychiczne to bardzo wiele. Musisz wierzyć, że będzie dobrze i nie dopuszczać mysli, że coś pójdzie nie tak, jak powinno.Życzę duzo zdrowia
to ja, Ania znana jako amadobo
Forumowicz
26-06-2011, 14:02:35

Moderacja.

Jesli czujecie sie Panstwo na silach, to prosimy o wsparcie w moderowaniu postow na tym forum.

Wiekszosc FOR ma juz "swoich" moderatorow, ktorzy sa najbardziej aktywnymi i zainteresowanym uzytkownikami w danym temacie.

Chetne osoby zapraszam do kontaktu poprzez poczte wewnetrzna - wiadomosc z profilu uzytkownika nalezy przeslac do uzytkownika Medforum lub przeslac zgloszenie z podaniem swojego NICK'a (loginu) na adres: poczta@medforum.pl z dopiskiem w temacie moderacja forum.
Kontakt Medforum
Forumowiczka
27-06-2011, 07:27:36

Bardzo dziękuję za reakcję i usunięcie wskazanych wpisów
Spinka
gość
27-06-2011, 08:45:14

krak62 2009-10-17 12:23:55 Witojcie moi mili, Wsystki Ceperki i Cepry. Dawno mnie tu nie było. Łostatnia wizyta u pana doktora to som takowe wnioski:
- dalej mnie ca rehabilitować
- wniosek do sanatoryjum pobycik dzionkowy Swoszowice koło Krakowa
- i dopiero kontrolne MRI. Hej!
Ja ostatnio psebywałem w psepięknej krainie Podguze Wiślickie ( tam se rodzice chatke na stare latka sklecili, i na Fotosiku z tych stron mam fotkę, hej!) .
Było piknie kuzyło śnieskiem jak ca, hej! Dwa dzionki byli my poza światem. Papierzyska zem wszędzie poskładoł, L-4 mom do 2-11-2009, i jade z powrotem na ślebode.
Pozdrawiam Was piknie, hej
Cymajcie sie cieplutko, nie dajcie sie nikomu, co by dobze było w domu!!!

Góral z nizin, Irek

Janusku, pomódl sie tez za górali bo to naród wiezący.
gość
27-06-2011, 10:52:28

Witam wszystkie Szyjki.

Czytam forum i widzę ostatnio kreta który tu ryje. Na górze wrzucił jakiś mój stary post, niemiły gówniarz którego życie jeszcze nic nie nauczyło.

Obecnie pracuję, samopoczucie różne, ostatnio coś mi siada lewa ręka i lędźwiowy, ale walczę dalej. Obecnie nie mam czasu na rehabilitację dopiero kilka dni znajdę w sierpniu. Na ostatniej wizycie pani neurolog stwierdziła, że tak naprawdę nadaję się na rentę i stałą rehabilitację.
Każdy dzień jest walką.
=================================
Po przebadaniu pacjenta lekarz oznajmia:
- Jest pan zdrów jak koń.
- Słucham?
- No... jest pan zdrów jak ryba!
- Kurde, nie wiedziałem, że trafiłem do weterynarza...
=================================

Mam podpowiedź do moderatora. Warto by zrobić blokadę na Forum, żeby mogły pisać osoby tylko zalogowany, goście mogliby być tylko czytelnikami. To są sprawy techniczne, ale można by utrudnić życie nieproszonym trollom.

Pozdrawiam Szyjki stare, nowe, piękne i przystojne, głowy do góry.

Irek
krak62
Początkująca
27-06-2011, 12:51:37

AMADOBO
dzięki, wiem wiem .... nie dopuszczać , ale ciężko mi to przychodzi, jak też pogodzenie się z pewnymi sprawami takimi jak to, że moje życie i aktywność /rower włóczęga z plecakiem, prowadzenie auta, itd./ najprawdopodobniej nie będą już takie jak przedtem mam nadzieję, że może jednak tylko okresowo
Ewa

amadobo 2011-06-26 14:14:26 Ewo,
tzreba mieć nadzieję, że wszystkie dolegliwości miną, a Twój stan stopniowo się porawi.
Mnie wprawdzie po operacji szyi nic nie bolalo poza pierwszymi pooperacyjnymi chwilami, jednak stan psychiczny robił swoje.
Po operacji lędzwiowego przez dlugi czas czułam potworne bole, jednak one powoli zmniejszały się i całkiem zniknęły.
Może to tak jest, że u niektórych osób pooperacyjny czas jest tak trudny.
Pamietaj, że w naszej chorobie nastawienie psychiczne to bardzo wiele. Musisz wierzyć, że będzie dobrze i nie dopuszczać mysli, że coś pójdzie nie tak, jak powinno.Życzę duzo zdrowia
gość
27-06-2011, 13:13:16

moderatorzy dajom tu takom mozliwos pisania ..jak henry ford w wyborze koiloru forda T .. kazdy moze se wybrac taki kolor jaki chce tylko zeby byl czarny ..
dr implant
Forumowiczka
27-06-2011, 17:12:24

Witajcie. Długo nie zaglądałam a tutaj tyle wpisów :)
Czekam sobie dalej na wrzesień, kiedy to muszę już ostatecznie zdecydować się czy idę na operację czy nie ale myślę, że jednak jej nie uniknę. ogólnie czuję się nawet dobrze poza dniami kiedy gwałtownie zmienia się pogoda a ja dostaję wtedy paniki bo i rwa wraca i mrowienia i drętwienia :(
Ale dzisiaj odzywam się bo mam takie małe i chyba głupie pytanie. Jak to baba :) :
po jakim czasie od operacji wolno wam było umyć głowę?
Przyznam że ostatnio nad tym się zastanawiam... i nie wiem :)
Asia
Forumowicz
27-06-2011, 18:13:22

krak62 2011-06-27 12:52:28
Mam podpowiedź do moderatora. Warto by zrobić blokadę na Forum, żeby mogły pisać osoby tylko zalogowany, goście mogliby być tylko czytelnikami. To są sprawy techniczne, ale można by utrudnić życie nieproszonym trollom.

Pozdrawiam Szyjki stare, nowe, piękne i przystojne, głowy do góry.

Irek

Mozemy zamknac FORUM, ale dotyczy to calej grupy, czyli w tym wypadku: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Ew. mozemy przeniesc dyskusje do mniejszej grupy i ja zamknac, np. operacje i zabiegi.

Zamknelismy okolo rok temu wszystkie grupy dla tylko zalogowanych i m.in. na w tej dyskusji wywolalo to spory sprzeciw.

Prosze sie zastanowic, czy nie chcialby Pan zostac moderatorem, czytam co pewien czas dyskusje i ma Pan spore powazanie wsrod uczestnikow dyskusji.
Kontakt Medforum

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: