Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
10-05-2011, 08:23:21

To jest link do informacji o moim implancie:
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en%7Cpl&u=http://www.cxvascular.com/sn-product-news/spinal-news---product-news/medtronic-launches-the-peek-prevail-device-for-cervical-spine-surgery-in-europe

Trochę "koślawe" tłumaczenie, lepiej przejść ponownie w googlach na j. angielski.
W pracy pojawię się ok. 15 czerwca, jednakze na kilka godzin dziennie. Natomiast od 30 czerwca do konca lipca udało mi się załatwić urlop. W sierpniu wrócę do pracy,ale na spokojnie, po 8 godzin, resztę po trochu do domu (czyli nie po 15 jak kiedyś), myslę ze we wrześniu poczuję się już na tyle ok,by normalnie pracować. No i za 2 tyg wsiadam w samochód, ale krótkie dystanse, tak zebym sobie do sklepu podjechala czy kina. No własnie w weekend idę z meżem do kina,bo już moge te 2 godziny wysiedziec spokojnie :)
Początkująca
10-05-2011, 08:23:36

To jest link do informacji o moim implancie:
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en%7Cpl&u=http://www.cxvascular.com/sn-product-news/spinal-news---product-news/medtronic-launches-the-peek-prevail-device-for-cervical-spine-surgery-in-europe

Trochę "koślawe" tłumaczenie, lepiej przejść ponownie w googlach na j. angielski.
W pracy pojawię się ok. 15 czerwca, jednakze na kilka godzin dziennie. Natomiast od 30 czerwca do konca lipca udało mi się załatwić urlop. W sierpniu wrócę do pracy,ale na spokojnie, po 8 godzin, resztę po trochu do domu (czyli nie po 15 jak kiedyś), myslę ze we wrześniu poczuję się już na tyle ok,by normalnie pracować. No i za 2 tyg wsiadam w samochód, ale krótkie dystanse, tak zebym sobie do sklepu podjechala czy kina. No własnie w weekend idę z meżem do kina,bo już moge te 2 godziny wysiedziec spokojnie :)
gość
10-05-2011, 13:31:24

poczytałam :). Czyli to jest nowsza wersja implantów stałych.
Bardzo się ciesze, że dobrze się czujesz i że możesz spokojnie planować przyszłość. To jasne światełko dla nas "szyjek", że świat się nie kończy :)
Gorąco cię pozdrawiam i dzięki za tak dobre wieści!
Początkująca
10-05-2011, 14:07:51

Oczywiście, że się nie kończy. Rozumiem obawy, sama byla przerażona przed operacją, tym bardziej, że wcześniej nie chorowałam i w życiu nie byłam w szpitalu. Ale naprawdę można przeżyć, fatalnie czulam sie tylko w drugiej dobie i to nie z powodu bólu kręgosłupa, tylko wymiotów po narkozie, a potem sensacji żołądkowych po morfinie. Jednakże jak patrzę na to z perspektywy, to nastawiona byłam, że będzie gorzej. Uważam, że najistotniejsze w tym wszystkim jest to, by poszukać adekwatnego Operatora, tak by trafić w dobre ręce.Dobry Operator, czyli taki, który nie wykonuje takich operacji od święta, tylko ma już wprawę.
Początkująca
11-05-2011, 18:20:38

WITAJCIE!Nadal czekam na odpowiedż co do szpitala w Szczecinie przy ul.Arkońskiej,czy ktoś był tam operowany?Mam być tam operowana z powodu centralnej protruzji krążka m/kręgowego c6/c7 z uciskiem przestrzeni płynowej kanału kręgowego.Trudno było podjąć decyzję o operacji a teraz nie wiem czy dobry szpital wybrałam.Najgorsze jest to czekanie na telefon,boję się że jak potrwa za długo to się jeszcze rozmyślę.Pozdrawiam wszystkie szyjki.
Początkująca
11-05-2011, 18:57:10

Witam i pozdrawiam wszystkie SZYJKI. Iga najwazniejsze by sie nie poddawac! Trzymam kciuki, bedzie dobrze. Mieszkam daleko od Szczecina ale jedno moge Ci podpowiedziec , sprawdz opinie o swoim lekarzu i szpitalu i napewno ciut Ci sie rozjasni. NIE REZYGNUJ!
Początkująca
11-05-2011, 19:02:14

Mam pytanie , moze ktos mi odpowie. Jestem po drugiej operacji i samopoczucie jak na 3 tydzien jest znosne ale mam duzy problem z przełykaniem, z dnia na dzien jest gorzej, pokarm zatrzymuje mi sie w przełyku i cały czas mam uczucie sliwki w gardle, byłam cieta w tym samym miejscu tyle ze tym razem nie szyto tylko klejono rane, co robic? Jaka moze byc przyczyna takiego stanu? Pozdrawiam i prosze podpowiedzcie cos. Anna
Początkująca
11-05-2011, 21:00:47

Witaj! Nie mam pojęcia, co Ci może dolegać. Ja miałam szwy podskórne, jestem miesiąci 4 dni po operacji, czuję sie dobrze. Przełyk, gardło bola ly mnie przez kilka dni po operacji. Chyba musisz skonsultować się z lekarzem, bo to już coś długo. A może masz refluks i to jest przyczyną???
Pozdrawiam ciepło!
gość
12-05-2011, 05:18:15

Witaj Anno ja po 4 operacji miałem straszne problemy z przełykaniem i do dzisiaj je mam chociaż nie tak silne jak bezpośrednio po operacji też mnie to strasznie przeraziło lecz po kilku dniach poszedłem do laryngologa aby to obejrzał no i okazało się że mam opuchnięty zachyłek gruszkowaty zalecił mi okłady z lodu . Myślę więc że nie masz co zwlekać tylko iść i sprawdzić co się tam dzieje . Pozdrawiam K.s J
Początkująca
12-05-2011, 08:12:37

Witam serdecznie i bardzo dziekuje za odpowiedzi. Po pierwszej operacji te problemy miałam około miesiaca ale same ustapiły. Wybieram sie dzis do laryngologa bo denerwuje mnie to, niech zobaczy co i jak. Pozdrawiam wszystkie SZYJKI!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Reklama: