Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
10-05-2011, 08:23:21

To jest link do informacji o moim implancie:
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en%7Cpl&u=http://www.cxvascular.com/sn-product-news/spinal-news---product-news/medtronic-launches-the-peek-prevail-device-for-cervical-spine-surgery-in-europe

Trochę "koślawe" tłumaczenie, lepiej przejść ponownie w googlach na j. angielski.
W pracy pojawię się ok. 15 czerwca, jednakze na kilka godzin dziennie. Natomiast od 30 czerwca do konca lipca udało mi się załatwić urlop. W sierpniu wrócę do pracy,ale na spokojnie, po 8 godzin, resztę po trochu do domu (czyli nie po 15 jak kiedyś), myslę ze we wrześniu poczuję się już na tyle ok,by normalnie pracować. No i za 2 tyg wsiadam w samochód, ale krótkie dystanse, tak zebym sobie do sklepu podjechala czy kina. No własnie w weekend idę z meżem do kina,bo już moge te 2 godziny wysiedziec spokojnie :)
Początkująca
10-05-2011, 08:23:36

To jest link do informacji o moim implancie:
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en%7Cpl&u=http://www.cxvascular.com/sn-product-news/spinal-news---product-news/medtronic-launches-the-peek-prevail-device-for-cervical-spine-surgery-in-europe

Trochę "koślawe" tłumaczenie, lepiej przejść ponownie w googlach na j. angielski.
W pracy pojawię się ok. 15 czerwca, jednakze na kilka godzin dziennie. Natomiast od 30 czerwca do konca lipca udało mi się załatwić urlop. W sierpniu wrócę do pracy,ale na spokojnie, po 8 godzin, resztę po trochu do domu (czyli nie po 15 jak kiedyś), myslę ze we wrześniu poczuję się już na tyle ok,by normalnie pracować. No i za 2 tyg wsiadam w samochód, ale krótkie dystanse, tak zebym sobie do sklepu podjechala czy kina. No własnie w weekend idę z meżem do kina,bo już moge te 2 godziny wysiedziec spokojnie :)
gość
10-05-2011, 13:31:24

poczytałam :). Czyli to jest nowsza wersja implantów stałych.
Bardzo się ciesze, że dobrze się czujesz i że możesz spokojnie planować przyszłość. To jasne światełko dla nas "szyjek", że świat się nie kończy :)
Gorąco cię pozdrawiam i dzięki za tak dobre wieści!
Początkująca
10-05-2011, 14:07:51

Oczywiście, że się nie kończy. Rozumiem obawy, sama byla przerażona przed operacją, tym bardziej, że wcześniej nie chorowałam i w życiu nie byłam w szpitalu. Ale naprawdę można przeżyć, fatalnie czulam sie tylko w drugiej dobie i to nie z powodu bólu kręgosłupa, tylko wymiotów po narkozie, a potem sensacji żołądkowych po morfinie. Jednakże jak patrzę na to z perspektywy, to nastawiona byłam, że będzie gorzej. Uważam, że najistotniejsze w tym wszystkim jest to, by poszukać adekwatnego Operatora, tak by trafić w dobre ręce.Dobry Operator, czyli taki, który nie wykonuje takich operacji od święta, tylko ma już wprawę.
Początkująca
11-05-2011, 18:20:38

WITAJCIE!Nadal czekam na odpowiedż co do szpitala w Szczecinie przy ul.Arkońskiej,czy ktoś był tam operowany?Mam być tam operowana z powodu centralnej protruzji krążka m/kręgowego c6/c7 z uciskiem przestrzeni płynowej kanału kręgowego.Trudno było podjąć decyzję o operacji a teraz nie wiem czy dobry szpital wybrałam.Najgorsze jest to czekanie na telefon,boję się że jak potrwa za długo to się jeszcze rozmyślę.Pozdrawiam wszystkie szyjki.
Początkująca
11-05-2011, 18:57:10

Witam i pozdrawiam wszystkie SZYJKI. Iga najwazniejsze by sie nie poddawac! Trzymam kciuki, bedzie dobrze. Mieszkam daleko od Szczecina ale jedno moge Ci podpowiedziec , sprawdz opinie o swoim lekarzu i szpitalu i napewno ciut Ci sie rozjasni. NIE REZYGNUJ!
Początkująca
11-05-2011, 19:02:14

Mam pytanie , moze ktos mi odpowie. Jestem po drugiej operacji i samopoczucie jak na 3 tydzien jest znosne ale mam duzy problem z przełykaniem, z dnia na dzien jest gorzej, pokarm zatrzymuje mi sie w przełyku i cały czas mam uczucie sliwki w gardle, byłam cieta w tym samym miejscu tyle ze tym razem nie szyto tylko klejono rane, co robic? Jaka moze byc przyczyna takiego stanu? Pozdrawiam i prosze podpowiedzcie cos. Anna
Początkująca
11-05-2011, 21:00:47

Witaj! Nie mam pojęcia, co Ci może dolegać. Ja miałam szwy podskórne, jestem miesiąci 4 dni po operacji, czuję sie dobrze. Przełyk, gardło bola ly mnie przez kilka dni po operacji. Chyba musisz skonsultować się z lekarzem, bo to już coś długo. A może masz refluks i to jest przyczyną???
Pozdrawiam ciepło!
gość
12-05-2011, 05:18:15

Witaj Anno ja po 4 operacji miałem straszne problemy z przełykaniem i do dzisiaj je mam chociaż nie tak silne jak bezpośrednio po operacji też mnie to strasznie przeraziło lecz po kilku dniach poszedłem do laryngologa aby to obejrzał no i okazało się że mam opuchnięty zachyłek gruszkowaty zalecił mi okłady z lodu . Myślę więc że nie masz co zwlekać tylko iść i sprawdzić co się tam dzieje . Pozdrawiam K.s J
Początkująca
12-05-2011, 08:12:37

Witam serdecznie i bardzo dziekuje za odpowiedzi. Po pierwszej operacji te problemy miałam około miesiaca ale same ustapiły. Wybieram sie dzis do laryngologa bo denerwuje mnie to, niech zobaczy co i jak. Pozdrawiam wszystkie SZYJKI!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: