Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczony
29-03-2015, 10:41:19

tutef 2015-03-29 11:57:35
to przerażające -przed operacją boli więc się operujemy .. a po operacji boli jeszcze bardziej ..no i co teraz
Przed masz dużo możliwości,po już znikome słowa mojego osteopaty.Jedni czują się w miarę dobrze po i funkcjonują u innych się pogorszyło,tak że z tym schorzeniem nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
Początkująca
29-03-2015, 10:46:30

w tej chorobie nie ma dobrych rozwiązań -tak mówi mói fizjo
co nie zmienia faktu, że jestem coraz bardziej przerażona a za tydzień wracam do pracy po prawie 5 miesięcznym zwolnieniu
Początkująca
29-03-2015, 17:11:51

lidiabe czy zauważyłaś że wszyscy na tym forum się rehabilitowali odciągali w czasie operację na ile dało się wytrzymać z bólem a potem i tak każdy trafiał pod nóż
Początkująca
29-03-2015, 18:50:49

Twój post opisujący przygotowania do operacji tez czytałam
Wtajemniczony
29-03-2015, 21:02:17

tutef 2015-03-29 19:11:51
lidiabe czy zauważyłaś że wszyscy na tym forum się rehabilitowali odciągali w czasie operację na ile dało się wytrzymać z bólem a potem i tak każdy trafiał pod nóż
Lepiej kilka lat do przodu mieć z własnymi dyskami ile się da,a to nie prawda że każdy trafi pod nóż mam trochę znajomych co mieli terminy operacji a już po ponad dziesięć lat funkcjonują bez akurat to dotyczy lędźwiowego,pamiętaj że po takiej operacji po kilku latach lecą poziomy nad i pod operowanymi,przejmują role tych usztywnionych.To tak jak amortyzator w aucie jeden siądzie drugi przejmuje całe obciążenie.
Wtajemniczona
29-03-2015, 22:50:44

tutef, nie wszyscy ja, jak i parę jeszcze innych osób sprzed paruset stron wciąż się rehabilitujemy;) ja bynajmniej nauczyłam się dbać o siebie, odwiedzać regularnie -co tydzień! - mojego fantastycznego fizjo... jeździć jak czas i kasa pozwalają do Krojant a nade wszystko myśleć pozytywnie, czego i Wam Wszystkim tu na forum życzę Zyc pięknie wypada, a będzie co ma być i tyle ;) Serdeczności Ela
gość
30-03-2015, 10:16:20

Witam :)
Nie odpisywałam od razu, bo chciałam żeby odezwali się inni którzy nie byli operowani, na znak że da się tak żyć ;)
Ja uważam tak jak dino73 że jesli można to warto sobie zostawić w rezerwie tę ostateczną decyzję. Ale oczywiście dbać o siebie cały czas żeby ten stan utrzymać, tak jak to napisała Ela. Cieszę się że jest nas dużo więcej niż forum na to wskazuje, znam też osobiście kilka osób o podobnym podejściu (nawet lekarzy) którzy optymistycznie podchodzą do problemu swojego kręgosłupa :)
Pozdrawiam, i życzę dni bez bólu :)
cały czas przed... (trzy lata minęło w maju) ;)
Początkująca
30-03-2015, 10:28:07

elba a czy pracujesz?
ja owszem jak jestem na zwolnieniu, nie siedzę w pracy przed kompem to mogłabym może trochę pofunkcjonowac w takim stanie ale w pracy raczej wątpię...
Początkująca
30-03-2015, 10:30:20

dino myślę,że lędżwiowy to całkiem inny temat tam jest łatwiej ..a szyja no cóż każdy z nas wie
Początkująca
30-03-2015, 13:17:52

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: