Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
27-03-2015, 16:34:34

Widzę że forum się ożywiło
Napiszę co u mnie
Zmieniłem pracę i dużo mniej siedzę a dużo często chodzę po mieście i komunikacja, zamiast jazda autem.
Wcześniej praca 8 h siedzenia, różnica z szyją KOLOSALNA. Aktualnie została mi mała część objawów.
Codziennie coś ćwiczę, w pracy/ czy jak pracuję w domu to odchodzę od kompa co jakiś czas i robię pompki a w domu pompki na piłce rehabilitacyjnej (ćwiczenia na mięśnie głebokie) albo TRX więc stabilizacja głęboko non stop.Ale jak to mawia mój fizjo (pozdrawiam Pana Macieja z Fizjo :) że samymi ćwiczeniami mięśni głębokich nie leczymy się, więc normalne aktywności uprawiam regularnie 3 x w tygodniu trening cardio z XBOXEM :P, bieganie, basen, rower
Co do osób z nerwicami spora część objawów zapewne idzie z głowy, u mnie szło sporo nie wiem czy nie więcej jak od faktycznej dyskopatii. Polecam dobrego fizjoterapeutę, wiem że w niektórych miejscowościach ciężko do dobrego, ja się cieszę że Pan Maciej leczy też metodą holistyczną, więc jego gabinecie można znaleźć receptę na kręgosłup jak i duszę
Równolegle z rehabilitacją kręgosłupa ZALECANE jest praca nad sobą i swoją psychiką!
Od leków SSRI można mieć mniejsze objawy z racji tego że jesteśmy po prostu spokojniejsi, dla mnie kuracja SSRI pół roku była kluczowa żeby się wyciszyć, Lukaja ssri bierze się jakiś określony czas a nie łyka jak jest problem tak to faktycznie uzależnisz się i czy aby na pewno łukasz SSRI a nie benzodiazepiny?
Dodatkowo SSRI blokują neuroprzekaźniki i czasem są wykorzystywane do leczenia bólu.
Początkująca
27-03-2015, 17:14:31

harii
czy możesz mi powiedzieć co to znaczy mała cześć objawów?
co to jest SSRI
Wtajemniczony
27-03-2015, 17:52:37

SSRI wyciągnęły mnie ze stanów depresyjno lękowych biorę je od 10 lat teraz tylko dawkę podtrzymującą ,widzę dużo dysko patów w parze z idącymi zaburzeniami psychiki coś w tym jest
http://pl.wikipedia.org/wiki/Selektywne_inhibitory_zwrotnego_wychwytu_serotoniny
Początkująca
27-03-2015, 18:21:02

hmmmmmmmmmmmm
prozac
Początkujący
27-03-2015, 19:30:58

Tak coś w tym jest, Dino jak chciałbyś sprobować je odstawić to podawałem na stronie wczesniejszej adres strony, super ludzie, duże wsparcie. ja ponad 10 lat nerwica lekowa , ale pol roku ssri udało mi się pozbyć cholerstwa w myslę 90%
Początkujący
28-03-2015, 12:57:49

Tutef, czasem mnie popiecze szyja ale w porownaniu do tego jak siedziałem 8h to skala jest 2/10 jakiś dyskomnfort w obrębie szyi jest. i jak posiedze przed kompem maraton tak jak np w ten week (muszę) to wchodzi mi jakieś kłucie w prawą łopatkę ale takie że pompkami to rozbijam nie wiem co to :D
Początkująca
28-03-2015, 16:35:13

to siedzenie w pracy niestety..a pracować trzeba
mnie tez piecze ramię, łopatka i plecy i za nic nie wiem jak sobie z tym radzić
gość
28-03-2015, 20:46:33

Witam kochani...czytam was tutaj , wiadomo jak dobrze to dobrze, ja jestem zaniepokojona swoimi dolegliwosciami.Jestem 6 tygodni po zabiegu-stabilizacja kręgosłupa z discektomią na poziomie C5-C6 i C6-C7, rehabilitacje rozpoczęłam w 4 tygodniu po operacji z racji niedowładu lewej ręki i wszystko było na początku ok, zabiegi wydawały mi się mało inwazyjne, ćwiczenia kończyn górnych w odciążeniu(na podwieszkach), reedukacja napięcia mięśniowo-nerwowego(pnf) i zabiegi wodne po tygodniu rehabilitacji zaczęły mi doskwierać dolegliwości w postaci bólu miejscowego w okolicy karku z promieniowaniem do barku lewego, nie mogłam dłużej stać czy troche posiedzieć bo ból był narastający i palący niesamowicie, obecnie przerwałam rehabilitacje po 2 tygodniach, a dolegliwości są duże ,jestem bardzo zaniepokojona czy te śruby są na swoim miejscu ..no bo skąd i czemu taki ból..czasem mam wrażenie że mięsień mi sie odrywa od rany-takie dziwne bolesne uczucie... a w 3 tygodnie po zabiegu rtg wykazało położenie śrub idealne..Biore Profenid i Sirdalud na noc, ale to nie jest wyjście chyba..Aż się boję robić nastepne badanie..Pozdrawiam Was wszystkich.
Początkujący
28-03-2015, 23:27:28

szminka
mam to samo i jestem 5 miesięcy po operacji
dolegliwości zaczely się po powrocie do siedzącej pracy...niestety
spokojnie możesz isc na badanie, raczej sruby sa na swoim miejscu
przeanalizuj co powoduje ze cie boli-u mnie to jest nieprawidlowa pozycja przy kompie
może zle spisz? za dużo siedzisz? przeciazasz się?
Jeszcze nie znalazłem na te bole recepty, ale mysle ze jak zaczne cwiczyc wszelkie dolegliwości znikna, albo się zdecydowanie zmniejsza
Harii, dobrze slyszec ze jest poprawa, siedzenie i brak ruchu jednak nas dobija
pozdrawiam wszystkich
Grzegorz
Początkująca
29-03-2015, 09:57:35

to przerażające -przed operacją boli więc się operujemy .. a po operacji boli jeszcze bardziej ..no i co teraz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: